** Nieuws **
Nieuwsberichten en foto's zijn ook te vinden op mijn facebookpagina 'Drentsche Patrijshonden van Drentenpassie' https://www.facebook.com/Drentenpassie
28-02-2021

Vandaag is het 13 jaar geleden dat de pups van Felíssora van Drentenpassie en Jari werden geboren. Het was een groot nest, 4 reuen en 5 teven. Helaas hebben Ferron en Nora hun reis naar achter de regenboog moeten maken. Maar Mees, Jord, Vitas, Frouke, Nouska , Floortje en Lisa vieren vandaag hun 13e verjaardag. Lieve pups, van harte gefeliciteerd.


11-10-2020

Vandaag met Jaula meegedaan aan de Kynora Workingtest. In een ongedwongen sfeer kon Jaula wennen aan weer een boel nieuwe dingen en vreemde situaties. Van de 100 te verdienen punten hebben we er 48 gehaald, geen hoge score, maar dat was ook niet ons uitgangspunt. Ze heeft echt super gewerkt, want deze dingen vindt ze best lastig en haar ambivalent zijn, maakt het nog lastiger. Onze winstpunten zat hem vooral in het werken in de buurt van helpers en zich laten helpen door een helper. Ook was ik echt verbaasd over haar steadyness en het samenwerken met andere, voor haar vreemde honden. Tijdens het wachten op het terras voor het certificaat was ze ook heerlijk vrij en aan het knuffelen met de mensen die daar ook zaten te wachten. Echt trots op mijn kleine wervelwind.30-09-2020

Maandagavond is Lana getiterd. Haar waardes zijn zoals Froukje Seip het omschrijft, prachtig stabiel gebleven. Ze is in 2012 voor het laatst geënt volgens de "oude entgedachte". In 2016 is ze getiterd en voor 4 jaar afgetekend. Nu is ze weer voor 3 jaar afgetekend. Geeft maar weer aan dat een entstof veel langer zijn werk doet, bij genoeg bescherming nutteloos is en het immuunsysteem onnodig belast, nog afgezien van de mogelijke bijwerkingen van de entstof. De verwachting is dat ook bij de test over 3 jaar ze nog genoeg bescherming zal hebben. Dat zou betekenen dat ze haar leven niet meer geënt hoeft te worden en toch voldoende beschermd is. Dat vind ik een hele fijne gedachte.

26-09-2020

Vandaag hebben Lana en ik meegedaan met de SJP proef te Winterwijk. Ondanks dat we 2 x een 0 hadden voor het waterwerk heeft ze prima gewerkt en zich behoorlijk verbeterd na onze laatste proef vorig jaar in Lauwersmeer. Nu 5 x een 9, 1x een 7 (voor de markeer) en de 2x 0 voor waterwerk. Daar ging ze nog wel over water, maar uit het water was een 0. De punten voor de andere onderdelen waren toen lager dan gisteren. Het waterwerk blijft zonde, maar de angst zit erg diep en er hoeft maar iets te zijn dat die angst aanwakkert en ze blokkeert. Ik ga dat weer basic opbouwen en zolang ze nog plezier heeft op de proeven blijven we stug volhouden. Misschien wordt het ooit een keer beloond met die B met +68 punten, die we nog nodig hebben om deel te kunnen nemen aan de Meervoudige Apporteer Proeven (MAP).30-05-2020

Elien (Nora) van Drentenpassie, geboren 28-02-2008, overleden 28-05-2020
  
Vandaag het trieste bericht dat Nora in het bijzijn van haar baasjes afgelopen donderdag 28 mei, is ingeslapen. Ze kreeg een tijdje terug last van glaucoom in haar rechteroog en het oog moest verwijderd worden. Ze knapte daarvan op en kon zich goed redden met 1 oog. Helaas begon ook haar linkeroog problemen te geven en moesten haar baasjes de moedige beslissing nemen om haar te laten gaan. Ze heeft een fantastisch leven gehad, elke dag gerend in de duinen en op het strand. Ik ben haar baasjes erg dankbaar dat ze 12 jaar lang veel liefde en aandacht heeft mogen krijgen en tot het laatst altijd het belang van Nora voorop stond. Ze zal ontzettend gemist worden en wens haar baasjes heel veel sterkte. Ik zal je nooit vergeten lieve Nora. 

Nora is de 2e pup uit het nest van Jari x Felíssora (Felís) van Drentenpassie, bestaande uit 9 pups, die vertrokken is naar de regenboog. Samen met haar broer Ferron en haar andere familieleden zal ze daar vast rennen en spelen zonder ongemak of pijn.

05-05-2020

Vandaag viert mijn Solana (Lana) van Drentenpassie haar 8e verjaardag. Lana is een heerlijk Drentje, werkt graag, gevoelig, waaks en erg aanhankelijk. Ik hoop nog lang van haar te mogen genieten. Uiteraard ook de hartelijke felicitaties voor haar zussen Vesta, Bente, Silke en broer Zanto. De verjaardagskaarten zijn verstuurd. Lana mocht een cadeautje uitzoeken in de dierenwinkel en dat vond ze nog best lastig, maar uiteindelijk was ze blij met haar keuze, een groot gerookt bot. 

30-04-2020

Vandaag was het tijd om Jaula weer te titeren. Ze is van pup af aan diverse keren getiterd (net als haar broers en zussen) en hoefde maar 1 x geënt te worden. Deze enting sloeg ook meteen goed aan gelukkig. Dus dat betekent een besparing van 2 entingen op het immuunsysteem. De laatste titerbepaling was vorig jaar. Froukje Seip heeft haar entingsboekje vorig jaar voor één jaar afgetekend. Nu was ik heel benieuwd a) of ze nog genoeg bescherming had of b) opnieuw geënt moest worden. Gelukkig heeft ze nog steeds genoeg bescherming en is voor 3 jaar afgetekend. Dus over 3 jaar gaan we weer titeren. Zo fijn dat je nu in ieder geval weet dat je hond daadwerkelijk beschermd is en je niet onnodig het immuunsysteem belast. 

28-02-2020

Vandaag is het 12 jaar geleden dat de pups van Felíssora (Felís) van Drentenpassie en Jari werden geboren. Binnen no time beviel Felís probleemloos van 9 pups. Er werden 4 reuen en 5 teven geboren. Vitas, Jord, Mees, Frouke, Nora, Nouska, Floortje en Lisa van harte gefeliciteerd met jullie 12e verjaardag. Ferron is helaas 4 jaar geleden overleden aan de bijwerkingen van de L-4 en rabiës enting. 

25-01-2020

Vandaag heeft Jaula meegedaan aan de clubmatch van KC Rijssen e/o. Keurmeester was dhr. G. Mensink en Jaula stond ingeschreven in de jeugdklas. Er waren nog 2 openklas teven en een openklas reu ingeschreven en aanwezig. Jaula behaalde een Uitmuntend en werd beste teef. De keurmeester had het heel moeilijk om de BOB te kiezen, maar koos uiteindelijk voor de reu met als argument dat hij koos voor volwassenheid en daar kan ik me wel in vinden. Jaula is pas 14 maand en moet zich nog wat meer ontwikkelen. Een uitmuntend scoren en beste teef worden vind ik al heel mooi.  

11-01-2020

Vanmiddag de workshop 'Jouw hond beter bekeken' gevolgd. Deze werd gegeven door Dominique Frohoff Dierfysiotherapie & Chiropractie. Wat Dominique heeft laten zien aan de hand van voorbeelden en kijken naar je eigen hond en die van de deelnemers is hoe je kunt zien wat een normaal of afwijkend gangpatroon is. Het was erg interessant en ik kijk nu toch met een wat andere blik naar het gangwerk. Voor Jaula was het ook een goed socialisatie moment. Ze gedroeg zich voorbeeldig voor haar leeftijd. Dominique bedankt voor de gezellige en vooral leerzame middag en de lekkere lunch!

Jaula heerlijk relaxed liggend, terwijl Dominique uitleg geeft

17-11-2019

Vandaag vieren Bart, Sem, Ffion, Lotte en Jaula alweer hun 1e verjaardag. Van harte gefeliciteerd allemaal. 

01-06-2019

Vandaag heeft Jaula deelgenomen aan de clubmatch van de Vereniging de Drentsche Patrijshond. Ze was ingeschreven in de puppyklas, waarin in totaal 3 pups waren ingeschreven. Alle pups kregen van keurmeester K. Th. Wiegert een Veel Belovend als kwalificatie. 's Middags mochten we terugkomen voor de plaatsing en Jaula werd als 3e geplaats. Ze heeft een heel mooi keurverslag gekregen en "showde" zich heel goed. Met dank aan Fred voor de foto in ring. De scan van het keurverslag is niet goed te lezen, dus schrijf ik het hier ook nog even uit. Net 6 maanden. Een vrolijke vrouwelijke verschijning. Mooi hoofd. Goede boven en onderbelijning. Prima staartaanzet. Evenredig gehoekt. Prima vacht. Top conditie. Staart moet iets bossiger. Dame met toekomst.

05-05-2019

Vandaag vieren de pups van Milo x Lisa alweer hun 7e verjaardag. Van harte gefeliciteerd Zanto, Vesta, Bente, Silke en Lana met jullie verjaardag. Al mijn nesten zijn bijzonder, maar dit nest is toch net iets meer bijzonder. Geboren op 5 mei, 5 pups, waarvan de eerste geborene om 5 minuten voor 5 het levenslicht zag en mijn 5e gefokte nest sinds 1998. Dat is toch wel bijzonder te noemen. 

13-04-2019

Op de clubmatch van KC Hardenberg heeft Jaula van keurmeester mevr. T. van Adrichem Boogaert-Kwint de kwalificatie 1e Veel Belovend gekregen. Het was haar eerste showervaring en ze deed mee in de jongste puppyklas (voorheen babyklas). Ze deed het geweldig, hoewel ze ook vooral met het lopen ondeugend aan het springen en happen was. Ze gedroeg zich dus naar haar leeftijd. Ze kreeg een mooi keurrapport en ze was heerlijk vrij. De opmerking 'alles is nog lang, dun en lekker' vond ik wel passend omschreven.  

04-03-2019

Vandaag het verdrietige bericht dat de laatste pup uit het nest van Dagmar x Barry is overleden. Kyra was de laatst levende pup uit het nest van 9 pups. Ze werd 14 jaar en 7 maand. Ze heeft een fantastisch leven gehad met veel liefde en ze had een gouden mandje. Het ging echter niet meer en Kyra haar baasje heeft haar uit liefde moeten loslaten. Dag lieve Kyra, ik zal je nooit vergeten. Met het overlijden van Kyra sluit het puppy-avonturenboek van mijn 3e gefokte nest. Een nest van 5 reutjes en 4 teefjes, waar ikzelf mijn Felís uit hield. Helaas moest ik bij dit nest ook ervaren hoe het is om het bericht te krijgen dat "jouw" pup is verongelukt. Dee Jay werd aangereden en overleed op de leeftijd van 1 jaar en 3 maand. Toch kijk ik terug op een succesvol nest, waarbij de honden fijne karakters hadden en typische Drenten waren. Met sommigen werd ook gewerkt en lieten zien ook will to please te hebben. Ze haalden (op Dee Jay na) hoge leeftijden, nest als hun ouders. Bij het hoofdstuk nakomelingen vindt u daar meer over.


01-03-2019

Vanaf vandaag is de nieuwe website actief van hondenschool Maria Kooi, waar ik met mijn honden al een paar jaar met veel plezier train. Om de nieuwe website met prachtige foto's te bekijken, klik hier 

11-01-2019

Vanaf vandaag vliegen de pups uit naar hun nieuwe baasjes. Jaula blijft bij mij en woont vanaf nu samen met haar moeder en oma. Ik wens de baasjes heel veel plezier van en met de pup. 

18-12-2018

Voor het teefje heb ik een gouden mandje gevonden. Alle pups zijn nu voorzien van een gouden mandje.

16-12-2018

Spijtig en met verdriet moest een pupkoper in het belang van de pup annuleren. Daardoor zoek ik voor 1 teefje nog een gouden mandje, die voldoende tijd heeft voor de pup en de Drentsche Patrijshond kan waarderen om zijn niet altijd makkelijke karakter. De pup wordt in de huiskamer grootgebracht en zoveel mogelijk voorbereid op de wereld buiten. Meer informatie kun je ook vinden op mijn facebookpagina Drentsche Patrijshonden van Drentenpassie, of door hier te klikken. Denk je de gouden mand te kunnen bieden, stuur dan een email naar info@vandrentenpassie.nl 

03-12-2018

Er wordt voor Drentsche Patrijshond teefje Kyra een nieuw baasjes gezocht. Kyra is een enthousiaste Drent van 4 jaar en ze zoekt een actieve baas, waarmee ze leuke dingen kan ondernemen. Meer informatie over Kyra is te vinden op de site van de rasvereniging.


27-11-2018

Vandaag verdrietig nieuws. De baasjes van Joeta hebben het moeilijke besluit moeten nemen om haar te laten gaan. Ze is 14 jaar en 3 maand geworden. Haar lichaam was op, haar geest nog lang niet. Joeta is een dochter van Dagmar x Barry. Zusje Kyra is nu de enige nakomeling nog, van het nest van 9, die nog leeft. Ik wens de baasjes van Joeta heel veel sterkte en ben ze dankbaar dat ze voor Joeta al die jaren de gouden mand zijn geweest. Ze is altijd liefdevol verzorgd en was echt onderdeel van hun gezin. Ik herinner me de leuke foto's en berichtjes tijdens de vakanties in het buitenland. Dag lieve Joeta, ik zal je nooit vergeten! Het is goed zo, je familie wacht op je achter de regenboog!


17-11-2018

Op 17 november is Lana bevallen van 5 pups, 2 reuen en 3 teven. 


15-10-2018

Vandaag de echo-dag en ik ben ontzettend blij te kunnen schrijven dat de dierenarts in ieder geval 4 pups heeft gezien. Lana is dus drachtig van Joris. De pups worden rond 17 november verwacht.

17-09-2018

Vandaag is Lana gedekt door Joris fan de Indo-Anjoho. Over 4 weken laat ik een echo maken om te kijken of de dekking succesvol is geweest


02-09-2018

Het wordt weer een spannende tijd, want vandaag is Lana loops geworden.  


09-08-2018

Ik ben erg blij te kunnen vermelden dat ik 2 geweldige echtgenoten voor Lana heb gevonden. Allereerst is daar Rinus van 't Wilhoeckske, die mijn voorkeur heeft en eerste keuze is. Daarnaast heb ik een mooie reserve gevonden in Joris fan de Indo-Anjoho. Beide reuen zijn HD, ED, vWD en oogafwijkingen vrij. Rinus heeft daarnaast SJP diploma's, een veldwerkkwalificatie, meerdere eervolle vermeldingen en is praktijk bejaagd. Joris is in training voor het werk na het schot. 

Het wachten is nu op de loopsheid van Lana en dan hopelijk een geslaagde dekking. Rinus van 't Wilhoeckske

HD vrij
ED vrij
vWD vrij
Oogafwijkingen vrij
Show Uitmuntend
Veldwerkkwalificatie en eervolle vermeldingen
SJP diploma's
Praktijk bejaagd


Joris fan de Indo-Anjoho

HD vrij
ED vrij
vWD vrij
Oogafwijkingen vrij
Show Uitmuntend
In training voor het werk na het schot28-07-2018

Hieperdepiep....hoera! 

Vandaag ontvangen 2 pups uit het nest van Barry x Dagmar hun 14e verjaardagskaart. Vandaag vieren Kyra en Joeta namelijk hun 14e verjaardag. Still going strong en ik hoop dat ze nog een tijd quality time gegund is samen met hun baasjes. Van harte gefeliciteerd en een dikke knuffel! Zie ook het bericht hierover op mijn facebookpagina Drentsche Patrijshonden van Drentenpassie 


13-07-2018

Drentje van Drentenpassie, geboren 28-07-2004 - overleden 13-07-2018

Helaas vandaag ook het verdrietige bericht dat Drentje, broer van Felís is overleden. Zijn baasje hebben ook hem uit liefde moeten loslaten. Hij zal ontzettend gemist worden. Hij werd op 15 dagen na 14 jaar. Hij heeft een fantastisch leven gehad, waarvoor ik zijn baasjes heel erg wil bedanken. Dag lieve Drentje. Ik zal je nooit vergeten.  

09-07-2018

Felíssora (Felís) van Drentenpassie, geboren 28-07-2004 - overleden 09-07-2018

Vandaag heb ik helaas en met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn ontzettend dierbare Felís. Haar lichaam was op, haar geest nog lang niet. Uit liefde voor haar heb ik deze ontzettend moeilijke beslissing moeten nemen en heb haar ook uit liefde losgelaten. Ik ga haar zo ontzettend missen. Vooral de laatste maanden met haar waren nog intensiever dan normaal vanwege de extra zorg die ze verdiend had. Ik mis haar heel erg. Ze is op 19 dagen na 14 jaar geworden. Lieve Felís ik zal je nooit vergeten en ik houd van je voor altijd! Ooit zien we elkaar terug en dan ga ik verder met knuffelen waar ik vanochtend mee moest stoppen. Bedankt voor je bijna 14 jaar trouw, liefde en steun, je was een geweldig maatje en zoveel meer dan dat. 
Dag lieverd, doe je de groeten aan je moeder, oma en aan Tessa? Ik zal je nooit vergeten en draag je voor altijd mee in mijn hart!

16-05-2018

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert vereniging De Drentsche Patrijshond, de oorspronkelijke rasvereniging, haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Deze clubmatch wordt gehouden op het buitenterrein van KC Dieren te Dieren en zal extra feestelijk zijn vanwege het 70 jarig jubileum van de vereniging. De inschrijving sluit op vrijdag 1 juni. Deze clubmatch is een aanrader om ervaring op te doen vanwege de gemoedelijke benadering en heel prettig voor de Drentsche Patrijshond, omdat het in de buitenlucht is. Meer info is te vinden op de website van de rasvereniging onder evenementen. 


03-04-2018

Aangezien ik het toch wat zorgelijk vind dat er regelmatig Drenten hun hart stil blijven staan op jonge leeftijd. En ik al een tijd vermoedens heb dat DCM ook zou kunnen spelen bij de Drent, heb ik Lana laten onderzoeken. Drs. M. Vink-Nooteboom heeft het onderzoek gedaan en gelukkig functioneert haar hart prima en is ze voor een jaar vrijgegeven.

Wat is dilaterende cardiomyopathie (DCM) 

Wanneer een hond DCM heeft, is de hartspier niet meer in staat om met voldoende kracht en snelheid samen te trekken. Hierdoor zal het hart minder goed bloed kunnen pompen en treden krachtige compensatiemechanismen op. Op termijn leidt dit tot hartfalen, vocht in de buik of longen en overlijden.
Wanneer een hond lijdt aan dilaterende cardiomyopathie is het mogelijk dat er duidelijke symptomen van DCM waarneembaar zijn, die aanleiding geven tot onderzoek. Sloomheid/verminderde conditie, flauwvallen, benauwdheid en hoesten kunnen gezien worden. Maar ook symptomen als afgenomen weerstand, eetlust of conditie kúnnen duiden op DCM. Het is echter ook mogelijk dat een eigenaar géén klachten waarneemt, tot de hond plotseling en onverwachts overlijdt aan een hartstilstand. Dit verschijnsel is zeer bekend bij de Dobermann, waar enkele tientallen procenten van de honden met DCM als éérste symptoom 'plotseling dood neervallen' hebben.

27-02-2018

Helaas bleek bij de echo dat Lana niet drachtig is. Rond augustus 2018 zal ze weer loops worden en dan proberen we het opnieuw met een andere reu.


28-01-2018

Lana is op date geweest bij Wiebe. Nu worden het hele spannende weken. Over 4 weken maken we een echo en weten we of het samenzijn vruchtbaar was. 


03-01-2018

Elk moment kan Lana loops worden en zal dan worden gedekt. Voor meer info klik hier


01-01-2018

Wij wensen iedereen een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2018! En hopelijk wordt er dit jaar een nieuwe generatie van Drentenpassies geboren. 
© Copyright 2021 - https://vandrentenpassie.nl