Nimrod x Esmeralda (Esmee) the Gloucester - 6 juli 1998
Op 6 juli 1998 werd Esmee's eerste nestje geboren van Nimrod. De baasjes van Nimrod kende ik vanuit het veldwerk en nadat alles was uitgezocht of dit een goede match zou zijn, werd hij de partner van Esmee. Door Nimrod ben ik ook enthousiast geworden om met mijn honden veldwerk te gaan doen. Hij had namelijk diverse kwalificaties gehaald en ik ging samen met zijn baasjes trainen. Er werden 6 pups geboren, 1 reu en 5 teven. Zij kregen de namen Arie, Banjer, Belle Auke, Demi, Josca en Nouschka. Arie vertrok toen hij een jaar was naar het buitenland, Frankrijk. In het begin was er nog contact met de eigenaren, maar helaas later niet meer. Twee pups zijn op helaas op jonge leeftijd ingeslapen. Demi op 4 december 1999 en Banjer precies een jaar later op 4 december 2000. Beide vanwege gedragsproblemen. Deze ervaring heeft mij erg kritisch gemaakt richting toekomstige eigenaren, omdat ik aan den lijve heb ervaren dat niet iedereen geschikt is voor een Drent en het zeker geen beginnershond is. Demi werd zonder mijn weten ingeslapen. Ik kreeg slechts een telefoontje achteraf dat ze haar hadden laten inslapen omdat ze zou bijten. Zeven weken daarvoor had ik haar nog gezien voor het HD onderzoek en niets vreemds aan haar gemerkt. Helaas kreeg ik niet de kans om haar terug te nemen en zelf te kijken wat er precies aan de hand was. Banjer is slechts 8 weken weggeweest toen ik gebeld werd dat ze haar weer weg wilden doen. Ik ben meteen in de auto gestapt en heb haar opgehaald. Ik weet niet precies wat er met haar gebeurd is, maar dat wat ik te weten ben gekomen maakt me nog steeds erg verdrietig en bezorgt me nog steeds een schuldgevoel. Ze is uiteindelijk herplaatst bij hele lieve mensen, waar ze nog een jaar veel liefde van heeft gekregen. Echter ze was te getraumatiseerd en haar laten gaan was voor haar de beste optie. Ze mocht net geen 2,5 jaar worden. Belle woonde bij mij in het dorp en heb ik tot haar dood heel regelmatig gezien. Ze was het evenbeeld van Esmee in uiterlijk en karakter. Ook Josca bleef in de buurt en zag ik regelmatig. Nouschka verhuisde naar de Achterhoek en ook haar zag ik regelmatig. Ze woonde op een kwekerij en genoot van de vrijheid rondom huis als echte erfhond. Ook deed haar baasje met haar aan behendigheid. 

Over de combinatie Nimrod x Esmee ben ik, ondanks de nare ervaringen met Demi en Banjer en het verdwijnen van Arie, toch erg tevreden. Alle pups bleken von Willebrand vrij. Van de 6 pups zijn er 4 onderzocht op HD en 3 op oogafwijkingen en hadden een gunstige uitslag. Belle, Josca en Nouschka waren fijne gezinshonden met het typische Drentenkarakter en kregen geen epilepsie. De inteeltcoëfficiënt voor deze combinatie was gerekend over alle generaties 15,11 % en over 10 generaties, 12,92%. Ik heb verdriet gehad, maar ook genoten van Belle, Josca en Nouschka. Ook heb ik ervan geleerd en het is de basis geweest hoe ik tegenwoordig fok en ik heb vooral geleerd dat ik mijn intuïtie moet volgen.
Nimrod, vader van 4 nesten en heeft 27 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-30-1-oa / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij


Esmeralda (Esmee) the Gloucester, moeder van 2 nesten en heeft 13 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-32-1 / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd 15 jaar
Arie van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

von Willebrand vrij

Onbekend hoe oud hij werd

Banjer van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

von Willebrand vrij 

Zij werd 2 jaar en 4 maand
Belle Auke van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-32-1-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd bijna 16 jaar 
Demi van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-25-0-oa / niet onderzocht op oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd 1 jaar en 4 maand
Josca van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-25-1-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd 12 jaar en 10 maand

Nouschka van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-30-1-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd 11 jaar en 5 maand


Boaike fan de Trije Feanen x Esmeralda (Esmee) the Gloucester - 20 juni 2000
Op 20 juni 2000 kreeg Esmee haar 2e nest dit keer van Boaike fan de Trije Feanen. Zij is de enige teef die 2 nesten heeft gekregen. Boaike had ik op papier gevonden. Zijn stamboom werd uitgeplozen en gecheckt. Zijn fokker werd bezocht, die zowel zijn vader als zijn moeder had gehad om te horen hoe ze kwa karakter waren en om foto's te vragen. En nadat ik hem in levende lijve had gezien wist ik het zeker. Hij was een geschikte partner voor Dagmar. Het was zijn eerste en enige nest. Ik ben heel blij dat ik deze combinatie gedaan heb en de dekking succesvol was. Boaike was immers al op leeftijd, ruim 8 en het was niet zeker of hij wel vruchtbaar zou zijn. Er werden 7 pups geboren, 3 reuen en 4 teven. Zij kregen de namen Nando, Nero, Taran, Beike, Dagmar, Rosita en Tara. Van dit nest heb ik een teefje (Dagmar) gehouden en kwam Nando terug als herplaatser. Tara emigreerde op de leeftijd van 1,5 jaar naar Zuid Spanje, waar ze tot haar dood heeft gewoond. Uit dit nest is gefokt met Nando, Beike en Dagmar. Nando heeft 23 nakomelingen uit 4 nesten. 
Op 23 april 2003 werd Senna Jara Bas van 't Opgoande Slag moeder van 7 pups, 4 reuen en 3 teven. Op 13 juli 2004 werd Meino Bente van het Westersebos moeder van 3 pups, 2 reuen en 1 teef. Op 5 januari 2007 werd Jooske van 't Verseylt Besteck moeder van 7 pups, helaas werden 2 reuen doodgeboren, 3 reuen en 2 teven bleven over. Op 4 juli 2007 werd Bernadette van de Omringdijk moeder van 3 reuen en 5 teven. 
Beike werd op 28 november 2003 moeder van 7 pups, helaas werd 1 reutje doodgeboren en een dag later is 1 reutje ingeslapen, omdat deze te zwak was en niet wilde drinken. Er bleven 3 reuen en 2 over. In dit nest had een teefje entropion en is daaraan geopereerd toen ze 8 maand was. Hetzelfde teefje kreeg begin 2008 epilepsie. Vader van dit nest is Guido Ceda van de Drentsche Dreven. 
Dagmar werd op 28 juli 2004 moeder van 9 pups, 5 reuen en 4 teven. Vader van dit nest is Barry. 

Over de combinatie Boaike en Esmee ben ik ook erg tevreden, ondanks dat er een monorchide reu in zat en enkele met wat kleine gebitsafwijkingen. De karakters waren super, alle waren vrij van HD- en oogafwijkingen en geen van de pups heeft epilepsie gekregen. Hoewel ik wel in mijn achterhoofd houd dat Beike een epileptische nakomeling met entropion had. De inteeltcoëfficiënt voor deze combinatie was gerekend over alle generaties 17,58% en over 10 generaties, 16,58%. Ze haalden hoge leeftijden en waren fijne stabiele, gezinshonden met het typische Drentenkarakter. 
Boaike fan de Trije Feanen, vader van 1 nest en heeft 7 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD - 32- 0 / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager

Hij werd 12 jaar en 3 maand


Esmeralda the Gloucester, moeder van 2 nesten en heeft 13 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-32-1 / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd 15 jaar
Nando van Drentenpassie, vader van 4 nesten en heeft 23 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD - 32-0 / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Hij werd 15 jaar en 8 maand
Nero van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD - 32-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager / monorchide (gecastreerd)

Hij werd 12 jaar en 9 maand
Taran van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD tc-32-0-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager 

Hij werd 11 jaar en 1 maand

Beike van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD - 40-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager  

Zij werd 13 jaar en 1 maand
Dagmarnita (Dagmar) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 9 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-35-0-oa / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager

Zij werd 14 jaar en 3 maand en heeft een KNJV-C diploma gehaald met 44 punten
Rosita van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD - 35-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen 

Zij werd 15 jaar en 2 maand
Tara van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-40-0-oa  

Zij werd 13 jaar en 4 maandKamp. Barry x Kamp. Dagmarnita (Dagmar) van Drentenpassie - 28 juli 2004
Op 28 juli 2004 kreeg Dagmar haar eerste nest en enige nest van Barry. Een mooie stabiele reu, die ik meerdere keren gezien had op een show en die net zijn 5e dekking had gehad en dus ervaren was. Een ervaren reu was voor Dagmar wenselijk. Ze had een nare ervaring bij de dekking met Jasper Iris Sindra van 't Opgoande Slag. Toen ze gekoppeld zaten liet Dagmar zich vallen, gevolg een pijnlijke ervaring en alleen een ervaren dekreu zou de kans krijgen haar te dekken. Daarom heb ik uiteindelijk voor Barry gekozen. Ook de fokker van Barry en de eigenaar van zijn vader werden bezocht. Zo was ik er zeker van dat hij de juiste partner zou zijn voor Dagmar en ik ook wist hoe zijn ouders waren in uiterlijk en gedrag. 
Er werden 9 pups geboren. Zij kregen de namen Tobias, Jannes, Dee Jay, Drentje, Wessel, Kyra, Joeta, Chrisja (Geisha) en Felíssora (Felís). Van dit nest heb ik Felís gehouden. Helaas is Dee Jay verongelukt op 11 november 2005, de geboortedag van zijn oma Esmee. Hij zag een konijn aan de overkant van de weg, stak over en werd geraakt door een auto. Zijn eigenaren vonden hem een dag later overleden terug in een weiland. Geisha is tot 9 maand gebleven, omdat het vermoeden bestond dat zij lijder zou kunnen zijn aan von Willebrand. Ik wilde de DNA test afwachten, om zo de toekomstig eigenaar juist te kunnen informeren. Zij bleek gelukkig drager en is gaan wonen bij iemand die liever een wat oudere teef wilde in plaats van een pup. Met Felís is gewerkt vóór en na het schot. Ze heeft diverse veldwerkkwalificaties gehaald in het voor- en najaar in de jeugdklas. Kyra en Joeta zijn getraind voor het werk na het schot. Ook deze pups zijn onderzocht op von Willebrand, echter nog via Elisa-factor (hoeveelheid stollingscellen in het bloed), die dus niet helemaal betrouwbaar bleek en een groot grijsgebied kent. De waarden van deze Elisa-factor liep bij dit nest van 19 tot 303. Geisha bleek met Elisa-factor 19 bij de DNA-test drager. En ook Dagmar bleek met een Elisa-factor van 44 bij de DNA-test drager. De gedachte was destijds dat een Elisa-factor tot 50 lijder zou zijn, tot 100 drager en daarboven vrij. Dat blijkt uit mijn ervaring niet het geval en dat bevestigt mij dat de Elisa-factor een groot grijsgebied kent en niet te gebruiken is voor fokbepaling. Enkel de DNA-test geeft een sluitende uitslag. Dat is dan ook de reden geweest om mij in te spannen via contact in Amerika met Vetgen om de DNA-test te helpen ontwikkelen en te kijken of het gen dat verantwoordelijk was voor de von Willebrand bij andere rassen (waar al een test voor was) in hetzelfde gebied zat als bij de Drent en dat bleek zo te zijn. 
Uit dit nest is gefokt met Tobias en Felís. Tobias heeft 55 nakomelingen uit 9 nesten. Vanaf dat Tobias 18 maand is en ingezet werd voor de fok, heb ik geen contact meer met de eigenaren vanwege een verschil in visie. 
Op 28 februari 2008 werd Felís moeder van 9 pups, 4 reuen en 5 teven. Vader van dit nest is Jari. 
Felís is in augustus 2015 geopereerd aan een gescheurde kruisband in der rechterknie en foto's wijzen uit dat ook haar zus Joeta een gescheurde kruisband heeft in haar linkerknie. Gezien haar leeftijd is een operatie te belastend en te riskant. De eigenaren ondersteunen haar zo lang mogelijk met pijnstilling en glucosamine, zodat ze er niet teveel ongemak van ondervindt. 

Over de combinatie Barry x Dagmar ben ik dik tevreden, ondanks dat ook in dit nest een monorchide reu zit en een reu met distichiasis. Van de 9 pups zijn er 8 onderzocht op HD en daarvan vrij. Er zijn 7 pups onderzocht op oogafwijkingen en behalve de distichiasis zijn er geen afwijkingen geconstateerd. De inteeltcoëfficiënt voor deze combinatie is gerekend over alle generaties 18,74% en over 10 generaties, 13,10%. Van de 9 zijn er zeker 2 (en mogelijk 3) nog in leven en inmiddels bijna 14 jaar. En tot nu toe heeft gelukkig geen van de pups epilepsie.

Ook de Drenten uit dit nest zijn en waren fijne stabiele gezinshonden met het typische Drentenkarakter.   
Kamp. Barry, vader van 19 nesten en heeft 137 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-30-0-oa / vrij van oogafwijkingen

Hij werd 14 jaar en 10 maand
Kamp. Dagmarnita (Dagmar) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 9 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-tc-35-0-oa / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager

Zij werd getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft een KNJV-C diploma gehaald met 44 punten. 

Zij werd 14 jaar en 3 maand
Dee Jay van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

Geen / monorchide

Hij werd 1 jaar en 3 maand (verongelukt)
Drentje van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-36-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen / (gecastreerd)

Hij werd op 15 dagen na 14 jaar
Jannes van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-33-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen / (gecastreerd)

Hij werd 13 jaar en 3 maand
Tobias van Drentenpassie, vader van 9 nesten en heeft 55 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-30 / vrij van oogafwijkingen Wessel van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-36-0 / distichiasis niet vrij, overige oogafwijkingen voorlopig vrij / (gecastreerd)

Hij werd 13 jaar en 2 maand
Chrisja (Geisha) van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-38-0-oa 

Zij werd 12 jaar en 9 maand

Kamp. Felíssora (Felís) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 9 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-33-0 / ED-vrij / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager 

Zij werd getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft meerdere veldwerkkwalificaties gehaald in het voor- en najaar in de jeugdklas 

Zij werd op 19 dagen na 14 jaar

Joeta van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-30-0-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen 

Zij werd 14 jaar en 3 maand

Kyra van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-33-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen

Zij werd getraind voor het werk na het schot. 

Zij werd 14 jaar en 7 maandJari x Kamp. Felíssora (Felís) van Drentenpassie - 28 februari 2008
Op 28 februari kreeg Felís haar eerste en enige nest van Jari. Jari was een reu die ik ook op papier vond. Er werden 9 pups geboren, 4 reuen en 5 teven. Zij kregen de namen Vitas, Ferron, Otmar (Jord), Mees, Lani (Frouke), Maysa (Floortje), Elien (Nora), Wieske (Nouska) en Damita (Lisa). Van dit nest is Lisa gebleven. Ferron vertrok naar het buitenland, België. En Mees verbleef vanaf dat hij 1,5 jaar was 3 jaar in Kenia en 2 jaar op de Filipijnen
Uit dit nest is gefokt met Ferron en Lisa. Ferron heeft 25 nakomelingen uit 4 nesten, 1 in België, 2 in Denemarken en 1 in Amerika. 
Op 27-02-2011 werd Elle (Belle) in België moeder van 9 pups, 3 reuen en 6 teven. Op 6 oktober 2011 werd Fog's Ayla in Denemarken moeder van 4 pups, 2 reuen en 2 teven. Op 5 december 2012 werd in Denemarken Lillebrusens Tessa moeder van 2 pups, 1 reu en 1 teef en op 22 juli 2013 werd ze moeder van 4 pups, 3 reuen en 1 teef. Op 6 januari 2017 werd Jazz Judy (Claire) v.d. Kouterman moeder van 6 pups, 4 reuen en 2 teven. In 2013 is Ferron geopereerd aan een gescheurde kruisband in zijn linker knie en in 2015 moest hij ook aan zijn rechter kruisband geopereerd worden. Hij herstelde voorspoedig en kon weer volop mee op jacht. Op 29 januari 2017 sloeg het noodlot toe voor Ferron. Hij bezweek uiteindelijk aan de bijwerkingen van de Lepto-4 en rabiës-enting.  
Lisa heeft 5 nakomelingen uit 1 nest. Op 5 mei 2012 werd zij moeder van 5 pups. Vader van dit nest is Milo.
Ferron werd en Nouska wordt gebruikt in de praktijkjacht. Nouska wordt ook getraind voor het werk na het schot. Lisa heeft een veldwerkkwalificatie gehaald in het najaar in de jeugdklas en wordt momenteel getraind voor het werk na het schot.  

Over de combinatie Jari x Felís kan ik zeggen dat er 2 pups zijn met een klein navelbreukje en bij 2 pups enkele voortandjes niet recht staan. Van de 9 pups zijn er 6 vrij van von Willebrand en 3 drager. En van de 9 pups zijn er 8 onderzocht op HD, waarvan er 7 HD vrij zijn en 1 helaas niet. Er zijn er 8 onderzocht op oogafwijkingen en die zijn vooralsnog niet gevonden. In mijn achterhoofd houd ik wel dat er bij de combinaties met Ferron enkele nakomelingen tanden missen en enkele een navelbreuk hebben en ook bij Lisa is een pup uitgekomen met een navelbreukje. Iets om rekening mee te houden bij de volgende generaties. Op dit moment zijn ze alle vrij van epilepsie. De inteeltcoëfficiënt voor deze combinatie is gerekend over alle generaties 20,96% en over 10 generaties, 15,19%. Het blijkt ook dat er hondjes tussen zitten, die bewezen hebben in de praktijkjacht goed uit de voeten te kunnen en het zijn hondjes met een zacht en stabiel karakter. Verder zal de tijd uitwijzen of dit een succesvolle combinatie is geweest.  
Jari, vader van 6 nesten en heeft 34 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-30-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij / praktijkbejaagd


Kamp. Felíssora (Felís) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 9 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-33-0 / ED-vrij / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager

Zij werd getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft meerdere veldwerkkwalificaties gehaald in het voor- en najaar in de jeugdklas. 

Zij werd op 19 dagen na 14 jaar
Ferron van Drentenpassie, vader van 4 nesten en heeft 19 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A / ED-vrij / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij / praktijkbejaagd 

Hij werd getraind voor het werk na het schot en is praktijkbejaagd. 

Hij werd 8 jaar en 11 maand  
Mees van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-38-0 / von Willebrand vrij


Otmar (Jord) van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager
Vitas van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-23-0-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij / (gecastreerd)


Damita (Lisa) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 5 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-33-0 / ED-vrij / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij werd getraind voor het werk vóór en momenteel na het schot en heeft een veldwerkkwalificatie gehaald in het najaar in de jeugdklas 
Elien (Nora) van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-40-0-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen (in 2019 glaucoom geconstateerd) / von Willebrand drager

Zij werd 12 jaar en 3 maand
Lani (Frouke) van Drentenpassie

Gezondheidsonderzoeken

HD-A-38-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand drager
Maysa (Floortje) van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-D-0-3-sa-ondiepe kom / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij
Wieske (Nouska) van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-30-0 / voorlopig vrij van oogafwijkingen/ von Willebrand vrij / praktijkbejaagd

Zij wordt getraind voor het werk na het schot en is praktijk bejaagd


Milo x Damita (Lisa) van Drentenpassie - 5 mei 2012
Op 5 mei 2012 kreeg Lisa haar eerste en enige nest van Milo. De loopsheid hiervoor was ze gedekt door Bart van 't Wilhoeckske. Helaas bleek Lisa bij het maken van een echo niet drachtig. De loopsheid die daarop volgde werd het sperma onderzocht van Bart en dat bleek niet goed. Later bleek dat hij een tumor in zijn teelbal had en het dus logisch was dat hij onvruchtbaar was geworden. Ik moest op zoek naar een andere reu. Iets dat ik nog steeds eeuwig zonde vind, omdat ik graag een pup van Bart had gewild. In mijn fokplan zou ik, indien er wel pups geboren waren, voor die pup t.z.t dan Milo gebruiken. Nu het met Bart niet lukte heb ik gekeken of een dekking door Milo verantwoord was volgens mijn fokvisie. En dat bleek het geval. Dus werd Lisa gedekt door Milo en er werden 5 pups geboren, 1 reu en 4 teven. Zij kregen de namen Zanto, Bente Damita, Silke, Solana (Lana) en Vesta Damita. Van dit nest heb ik Lana gehouden. Zanto vertrok naar het buitenland, Denemarken en zijn baasje traint met hem zweetwerk. Met Bente, Silke, Vesta en Lana wordt getraind voor het werk na het schot. Bente, Vesta en Lana hebben KNJV diploma's gehaald en Vesta heeft ook een veldwerkkwalificatie. Uit dit nest is met Vesta gefokt. Vesta heeft 6 nakomelingen uit 1 nest. Op 27 mei 2017 werd zij moeder van 6 pups, 4 reuen en 2 teven. Vader van dit nest is Eros Bieke (Wiebe) van Selihof. Een aantal weken na de geboorte bleek dat 1 pup uit dit nest een knik in zijn staart heeft. De pups ontwikkelen zich goed en de toekomst zal uitwijzen hoe hun gezondheid verder is. Op dit moment lijkt het er goed uit te zien. 

Over de  combinatie Milo x Lisa kan ik zeggen dat alle nakomelingen vrij zijn van HD en von Willebrand en op 1 na allemaal voorlopig vrij zijn van oogafwijkingen. Daarnaast zijn er van de 5 ook 3 ED vrij. Er is 1 nakomeling met een kleine navelbreuk. De inteeltcoëfficiënt voor deze combinatie is gerekend over alle generaties 21,36% en over 10 generaties, 13,14%. Er wordt met alle nakomelingen gewerkt op het gebied van de jacht, 2 nakomelingen zijn praktijkbejaagd. Allemaal hebben ze een zacht karakter, zijn erg aanhankelijk en hebben veel will to please. Verder zal de tijd uitwijzen of dit een succesvolle combinatie is geweest.   
Milo, vader van 2 nesten en heeft 9 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-38-0-oa / ED-vrij / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij
Damita (Lisa) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 5 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-33-0 / ED-vrij / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij wordt getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft een veldwerkkwalificatie gehaald in het najaar in de jeugdklas 
Zanto van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A / ED-vrij / von Willebrand vrij / (gecastreerd)

Hij wordt getraind voor zweetwerk
Bente Damita van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-38-0-oa / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij / praktijkbejaagd

Zij wordt getraind voor het werk na het schot en heeft 1 C en 3 B KNJV-diploma's
Silke van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-40-0-oa / von Willebrand vrij

Zij wordt getraind voor het werk na het schot
Solana (Lana) van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-38-0-oa / ED-vrij / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij wordt getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft 2 C en 1 B KNJV-diploma
Vesta Damita van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 6 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-40-0 / ED-vrij / MPP niet vrij, overige oogafwijkingen voorlopig vrij / von Willebrand vrij / praktijkbejaagd

Zij wordt getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft een eervolle vermelding (najaar) en een veldwerkkwalificatie (voorjaar) gehaald in de jeugdklas en een KNJV C diploma. Joris fan de Indo-Anjoho x Solana (Lana) van Drentenpassie - 17 november 2018
Joris fan de Indo-Anjoho, met Lana zijn 1e nest, inmiddels vader van 3 nesten. Op dit moment (25-04-2019) vader van 11 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-B / ED -vrij / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Hij werd getraind voor het werk na het schot en woont in België

Solana (Lana) van Drentenpassie, moeder van 1 nest en heeft 5 nakomelingen

Gezondheidsuitslagen

HD-A-0-38-oa / ED-vrij / vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij wordt getraind voor het werk vóór en na het schot en heeft 2 C en 1 B KNJV-diploma
Sem van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD en ED, niet officieel onderzocht, wel onderzocht door eigen dierenarts en geen afwijkingen geconstateerd / ogen (nog) niet onderzocht / von Willebrand vrij (gecastreerd)

Hij wordt getraind voor het werk na het schot 
Bart van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-37-0-oa / ED-vrij / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Hij wordt getraind voor het werk na het schot
Ffion van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD en ED en oogafwijkingen, nog niet onderzocht / von Willebrand vrij
Lotte van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD en ED en oogafwijkingen, nog niet onderzocht / von Willebrand vrij
Jaula van Drentenpassie

Gezondheidsuitslagen

HD-A-30-0-oa / ED-vrij / voorlopig vrij van oogafwijkingen / von Willebrand vrij

Zij wordt getraind voor het werk vóór en na het schot
© Copyright 2021 - https://vandrentenpassie.nl