Mijn Drenten

Damita (Lisa) van Drentenpassie Duits Jeugdkampioen, SLO en Lux kampioen

Lisa is geboren op 28 februari 2008. Haar vader is Jari en moeder is Felís. Eigenlijk was het niet de bedoeling uit het 1e nest van Felís een pup te houden. Maar ik had voor haar nog geen baasje en gedurende de 12 weken dat ze bij mij verbleef ging ik steeds meer van haar houden. Dat heeft mij uiteindelijk doen besluiten haar te houden. Ik wilde haar gewoon niet meer kwijt. 
Met haar heb ik een aantal shows gelopen. In de babyklas haalde ze op de clubmatch van KC Almelo en de Kampioenschapsclubmatch van de Vereniging de Drentsche Patrijshond 1e plaats met de kwalificatie Veelbelovend. Op 11 juli 2009 werd ze Duits Jeugdkampioen. Nu mag Lisa dus naast de titels Rheinlandjugendsieger'09 en Landesjugendsieger Thüringen'09 ook de titel Duits Jeugdkampioen voeren. Inmiddels is ze ook de eerste Drent die zich Sloveens Kampioen mag noemen en heeft ze de titel Luxemburgskampioen behaald. Ze heeft nog één punt nodig voor het Internationaal Kampioenschap, maar omdat ze showen echt verschrikkelijk vindt, bespaar ik haar dat. Desalniettemin heeft ze meerdere CAC's en CACIB's gehaald en werd een aantal keren beste teef op internationale shows in binnen- en buitenland. 
In de jeugdklas heb ik met haar een veldwerkkwalificatie gehaald voor het werk vóór het schot. Inmiddels is ze ruim 10 en train ik ook met haar sinds anderhalf jaar weer voor het werk na het schot. Omdat ze zo'n ontzettend zacht en gevoelig karakter heeft, had ik voor haar nog geen geschikte jachthondentraining gevonden. Maar inmiddels trainen we bij een zeer geschikte training en hebben het er prima naar ons zin. Lisa vindt het geweldig en krijgt steeds meer zelfvertrouwen. 
Met Lisa heb ik 1 nest gefokt. Op 5 mei 2012 werden Zanto, Vesta, Bente, Lana en Silke geboren. Hun vader is Milo. Het is een genot haar te hebben. En achteraf heeft het zo moeten zijn dat ze bij mij bleef. Van karakter heel gevoelig, boterzacht en ontzettend makkelijk en gehoorzaam. Ze is zelden meer dan een paar meter bij mij vandaan.

Ik hoop nog jaren van haar te mogen genieten.

Solana (Lana) van Drentenpassie Luxemburgs Jeugdkampioen

Lana is geboren op 5 mei 2012. Haar vader is Milo en moeder Lisa. 
Op shows heeft ze diverse keren Zeer Goed en Uitmuntend behaald. Als baby is ze op de show in Bleiswijk geplaatst als 6e van alle babies en ze is Luxemburgs Jeugdkampioen. 
Al sinds ze 8 weken is zit ik met haar op jachttraining en ze heeft op de leeftijd van 15 maanden een K.N.J.V. C-diploma behaald. Inmiddels heeft ze meerdere C's en een B gehaald. Sinds najaar 2015 trainen we bij een hondenschool die uitstekend past bij het zachte en gevoelige karakter van Lana. We trainen nu ook voor MAP's en WT's met erg veel plezier. 
Daarnaast hebben we in de jeugdklas veldwedstrijden gelopen, helaas zonder het behalen van een kwalificatie. Lana is een heerlijk en erg goed werkhondje. Ze wil graag werken, weet wat ze wil en is super snel. Daarnaast is het een heerlijke clown, is ze ontzettend nieuwsgierig en heeft ze een ijzersterk geheugen. 
Met Lana heb ik 1 nest gefokt. Op 17 november 2018 werd zij moeder van Bart, Sem, Ffion, Lotte en Jaula. Hun vader is Joris fan de Indo-Anjoho, die in België woont. 

Ik hoop met haar nog lang te kunnen blijven werken    

Jaula van Drentenpassie

Jaula is de benjamin en geboren op 17 november 2018. Zij is een dochter van Lana en Joris fan de Indo-Anjoho. Ze heeft veel van Drentenpassiebloed in zich, via de vader van Joris, Tobias van Drentenpassie. Via haar heb ik het maximaal verantwoordde deel terug van mijn eigen lijn. Ze heeft nog 2 broertjes en 2 zusjes. Met haar begin ik ook vanaf 8 weken met de jachttraining. Verder kan ik nog niet zoveel over haar vertellen, behalve dat ze zacht lijkt van karakter en erg oplettend is, soms ondeugend en ontzettend nieuwsgierig. En dat ze een goede neus heeft staat voor mij al vast. Meer over haar en haar broers en zussen is te lezen in het hoofdstuk puppydagboek 2018


In dierbare herinnering


Tessora van de Geuren, zij werd 13 jaar


Tessa was mijn eerste Drent. Door haar is mijn passie voor de Drent ontstaan. Tessa werd op 27 juni 1991 geboren bij de familie Kuyck-Heersche in Hellendoorn. Haar vader was Börr Manderijn van de Geuren en moeder RezaVenzedora van de Geuren. 

Met haar heb ik door de jaren heen diverse shows gelopen en kampioenschappunten (CAC's-CACIB's) gehaald. 
Ik heb met haar aan behendigheid gedaan. Ze is ook 1x meegeweest op jacht maar dat was geen succes daar ze schotschuw was. Ze behaalde het UV en VZH diploma. Het behalen van het VZH diploma was erg knap daar erbij geschoten wordt. 

Op 11 juli 2004 heb ik haar moeten laten inslapen. Ze kon niet meer opstaan, haar lichaam was op. Een erg moeilijk besluit omdat ze geestelijk nog zo goed was. Ze is 13 jaar geworden en het gemis is er nog steeds. Ik zal haar altijd herinneren als een lieve, eigenwijze Drent met een klein hartje. 

Van haar heb ik geleerd over het karakter van de Drent en hoe daarmee om te gaan.

Esmeralda (Esmee) the Gloucester, zij werd 15 jaar

Esmee is geboren op 11 november 1995 bij Rob en Tiny Key. Haar vader is Wesleyd en haar moeder Kamp. Myra the Gloucester. Zij is de stammoeder van mijn lijn. Met Esmee heb ik shows gelopen en op 11 jarige leeftijd liep ze nog shows in de veteranenklas met uitmuntend resultaat. 
Daarnaast heb ik met haar getraind voor de K.N.J.V. proeven. Ze behaalde K.N.J.V. C en B diploma's. Tot op hoge leeftijd was ze nog in staat om in het veld het wild te vinden. Dat was haar lust en haar leven. Op het laatst was ze bijna blind en doof, maar die neus deed het tot haar dood. Tot vlak voor haar dood op 15 jarige leeftijd gaf ze nog aan verwaaiing te krijgen van een konijn tijdens het uitlaten. 

Ze was op en top jachthond en had een geweldig karakter, zo lief en zo gevoelig wat was het een genot haar te hebben gehad. Ik ben met haar ook erg actief geweest op gebied van Gedrag en Gehoorzaamheid. Vele wedstrijden heb ik met haar gelopen en ze heeft zowel bij Cynophilia als bij Federatie Hondensport Nederland (FHN) het G&G1 diploma behaald. 

Met haar heb ik 2 nesten gefokt. Op 6 juli 1998 werden Arie, Josca, Nouschka, Belle Auke, Demi en Banjer geboren. Hun vader is Nimrod (Buddy van Clara Feyoena Heem x Jodie), eigenaren Herman en Femie Hollander. Van dit nest (en Esmee) is een fotoreportage gemaakt voor het tijdschrift Landleven. Deze is te zien in het sept./okt. nummer van 2000. Op 20 juni 2000 werden Nando, Nero, Taran, Tara, Beike, Rosita en Dagmar geboren. Hun vader is Boaike fan de Trije Feanen (Nimrod x Sanne), eigenaar wijlen Gerrit Egberts sr. Nimrod en Boaike leven niet meer, maar in hun kinderen en kleinkinderen leven ze voort. 

Op 22 november 2010 heb ik het moeilijke besluit moeten nemen Esmee te laten gaan. Mijn maatje, mijn steun en toeverlaat. Dag Esmee, ik houd van je, voor altijd! Bedankt voor je vriendschap 15 jaar lang en de lessen die je me hebt geleerd. Ik zal je nooit vergeten en ik weet dat je over mijn schouder meekijkt als we wandelen op je favoriete plekjes. 

Dagmarnita van Drentenpassie NL Kampioen, SK, NL & SLO Veteranenkampioen, WVW'09, WVW'10 & EVW'10, 
zij werd 14 jaar 

Dagmar is geboren op 20 juni 2000. Haar vader is Boaike fan de Trije Feanen en moeder is Esmee. Zij is de eerste zelf gefokte teef die ik heb aangehouden. Meteen vanaf de geboorte wist ik dat zij voor mij bestemd was. Ze was erg succesvol op shows. Ze behaalde diverse CAC's en CACIB's. 

Net als met Esmee heb ik ook met haar getraind voor de K.N.J.V. proeven en ze is in het bezit van een C-diploma. Met Dagmar deed ik ook aan veldwerk. Dat is niet eenvoudig aangezien ik geen jachtveld bezit en daardoor de trainingsmogelijkheden minimaal zijn. Maar even goed weet ik zeker dat ze de kwaliteiten had om op veldwedstrijden te scoren. Haar natuurlijke aanleg heeft ze in ieder geval al doorgegeven. 

Met haar heb ik 1 nest gefokt. Op 28 juli 2004 werden Tobias, Dee Jay, Wessel, Jannes, Drentje, Joeta, Kyra, Chrisja en Felís geboren. Hun vader is Kamp. Barry (Sjoel v.d. Meerpoel x Setha v.d. Heidehoogte). Tobias is door verschillende fokkers in binnen- en buitenland gebruikt om voor nageslacht te zorgen. Als kleine fokker draag ik zo mijn steentje bij aan verbreding van de genenpoel, wat erg belangrijk is voor het voortbestaan van het mij zo dierbare ras. 

Dagmar werd Nederlands Kampioen, Slowaaks, Nederlands en Sloveens Veteranenkampioen, Wereld Veteranen Kampioen 2009 en 2010 en Europees Veteranen Kampioen 2010. Een geweldige Drent met een ontzettend stabiel karakter en veel werklust. 

Op 3 oktober 2014 heb ik haar moeten laten gaan, ze was op. Ze werd ruim 14 jaar en wordt nog steeds erg gemist. Gelukkig leeft ook zij voort in de huidige van Drentenpassies.

Nando van Drentenpassie, hij werd 15 jaar en 8 maand

Nando is geboren op 20 juni 2000 en een nestbroer van Dagmar. Nando heeft de eerste tijd van zijn leven doorgebracht bij een gezin in Veenendaal. Daar konden ze hem niet de aandacht geven die hij verdiende. Als er een geschikte nieuwe baas zou worden gevonden dan wilden ze hem overplaatsen. 

Toen Nando's vader Boaike fan de Trije Feanen overleed vroeg ik aan zijn eigenaar wijlen Gerrit Egberts sr. of hij een nieuwe hond zou nemen. Nou eigenlijk had hij daar wel oren naar, maar een pup zou op zijn leeftijd geen optie zijn. Toen ik hem het verhaal vertelde van Nando fleurde hij helemaal op. Hij miste Boaike erg en een zoon van hem te hebben leek hem geweldig. Na een kennismaking in Veenendaal is Nando bij Gerrit Egberts sr. gaan wonen en werd ik op papier eigenaar van Nando.

Toen bleek dat Gerrit sr. ongeneeslijk ziek was maakte hij zich enorme zorgen over waar Nando terecht zou komen. Erg blij was Gerrit sr. toen zijn zoon en schoondochter besloten zich over Nando te ontfermen. Tot aan zijn dood op 28 februari 2016 heeft Nando bij Egberts jr. gewoond. Het was een fantastische Drent, heel stabiel en rustig. Nando heeft ook gezorgd voor nageslacht. 

Hij is vader van 4 nesten. Hij werd op 4 maand na net geen 16 jaar. Ik zal hem nooit vergeten en ook hij leeft voort in zijn nakomelingen. 
  
Felíssora (Felís) van Drentenpassie NL, SK, D, SLO, LUX Kampioen, Int. Showkampioen CIE, WW'09, Europasgr'10 & '11, EW '10, zij werd op 19 dagen na 14 jaar.

Felís is geboren op 28 juli 2004. Zij was tot 9 juli 2018 de senior binnen mijn roedel en werd op 19 dagen na 14 jaar. Haar vader is Barry en moeder is Dagmar. In Felís zag ik een beetje de reïncarnatie van Tessa. ze werd 17 dagen na het overlijden van Tessa geboren en veel van het eigenwijze dat Tessa had liet Felís ook zien. Tessa dacht vaak dat de wereld zich aan haar aanpaste en dat dacht Felís ook. Daarom is ze ook vernoemd in haar officiële naam. Ze had een sterke eigen wil en als ze eenmaal wat in haar hoofd had kreeg je dat er niet gauw uit. Maar ze was ook ontzettend lief en aanhankelijk en werkte graag voor mij.
Met Felís heb ik diverse shows gelopen. Haar eerste Kampioenschapspunt behaalde ze toen ze net 9 maanden was. Ze was net als haar moeder Dagmar en oma Esmee een snelle, harde werker. Ik heb ook met haar getraind voor de K.N.J.V. proeven, maar hoewel ze graag voor mij wilde werken was het pas toen ze senior was, dat ze het echt leuk ging vinden. Lekker scheuren door het veld op zoek naar patrijzen, fazanten en hazen, daar lag haar passie. Toen ze in 2015 dan ook haar kruisband scheurde, wilde ik een solide reparatie, juist omdat ze ondanks haar leeftijd nog volop in het veld rende. Het werd een TTA operatie en ze herstelde, ondanks haar leeftijd snel en goed. Ze heeft op veldwerkwedstrijden in de jeugdklasse diverse kwalificaties gehaald, zowel in het voor- als najaar. 
Met haar heb ik 1 nest gefokt. Op 28 februari werden Ferron, Mees, Otmar (Jord), Vitas, Damita (Lisa), Elien (Nora), Lani (Frouke), Maysa (Floortje) en Wieske (Nouska) geboren. Hun vader is Jari (Arno x Noeska), eigenaren Herman en Joke Siemes. Nooit had ik durven dromen dat Felís 7 maanden na de geboorte van haar pups Nederlands Kampioen zou worden. Op 14 september 2008 had ik haar voor het eerst weer ingeschreven na het nest, op de show in Zwolle. Hier werd ze beste teef en kreeg ze dus een Kampioenschapspunt. De teller stond nu op 2,5. Daarna volgden Utrecht en Bleiswijk. Ook op deze shows werd ze beste teef. In totaal heeft ze 4,5 punt onder 6 verschillende Nederlandse raskeurmeesters gehaald. Felís, mijn eerste zelfgefokte Nederlands Kampioen! Inmiddels heeft Felís ook de titels Rheinlandsieger'09, Landessieger Thüringen'09 en is ze Wereldkampioen'09, Europasieger'10&'11, Europees Kampioen'10 en niet alleen Nederlands, maar ook Slowaaks, Duits, Sloveens, Luxemburgs en Internationaal Showkampioen CIE.

Eind 2017 begon ze last te krijgen van haar linkerknie en dat leek weer op een gescheurde kruisband, ze was toen ruim 13 jaar. Na de nodige fysio en chiropraxie leek het beter te gaan. Echter ik twijfelde of ik er goed aan deed haar niet te laten opereren. Dus ben ik, begin april 2018 2e lijnsadvies gaan inwinnen bij dr. Govers van dierenkliniek de Wagenrenk. Zij constateerde dat het inderdaad een ingescheurde kruisband was, maar haar rug baarde haar meer zorgen. Ook Dominique Frohoff, die haar behandelde, had al een keer aangegeven dat haar rug gevoelig was. Dus werden er foto's gemaakt van knie en rug. Ze bleek een hernia bij de staartaanzet te hebben. Dat verklaarde ook waarom ze haar staart niet meer hoog hield. Operatie was niet aan de orde gezien haar leeftijd. Dus zijn we voor zo lang mogelijk kwaliteit van leven gegaan. Ze kreeg via orthopedieren in Chaam een mooie brace voor haar knie en voor haar rug pijnstilling en acupunctuur, fysio en chiropraxie behandelingen. Daarnaast nog homeopathische middelen en Chinese kruiden. Op 23 juni 2018 kreeg ze een aanval van het Geriatrisch Vestibulair Syndroom. Aanvankelijk herstelde ze hiervan, maar vandaag 9 juli 2018 was het genoeg. Haar lichaam was op en ik moest haar uit liefde loslaten. Ze wordt ontzettend gemist. Lieve Felís ik zal je nooit vergeten. Je was geweldig in alle opzichten!   
© Copyright 2021 - https://vandrentenpassie.nl