We zijn op weg naar de 4e week. De oogjes en oortjes zijn open. Ze kijken de wereld in en horen wat er in hun omgeving gebeurt. Ook worden ze nu bijgevoerd met vers vlees. Iets dat ze erg kunnen waarderen, hoewel ze er wel een kliederboel van maken. Tafelmanieren hebben ze niet, zoals op de foto te zien is. Het zijn nog steeds erg tevreden pups. Je hoort ze enkel als mama door de kist loopt om te kijken of er nog wat schoongemaakt moet worden. De lichtste weegt op 20 gram na een kilo en de zwaarste ruim 1350 gram, beide teefjes. De leeuw is een geweldige aankoop geweest, dat vinden de pups een heerlijk beest om tegenaan of bovenop te liggen. De eerste bezoeken zijn ook geweest, de socialisatie is begonnen. Ze kwispelen al als je ze lief toespreekt, zo leuk. Ze worden geknuffeld en op schoot genomen en lopen al in de kamer rond. Nageltjes zijn al diverse keren geknipt en gelukkig gaat het met mama ook beter. Bij mama hadden de pups de tepels kapot gezogen en melk geven deed en doet haar dus veel pijn, maar evengoed vervuld ze haar taak als moeder super en is erg zorgzaam. Kortom we kunnen, terugkijkend op week 3 stellen dat het super gaat.

De 2e week is ingegaan en de oogjes zijn open. Hoewel ze nog niet veel zien, gaan ze nu toch een nieuwe fase in. Ze ontdekken elkaar, likken aan elkaars poten, proberen aan elkaars neuzen te sabbelen en sommige maken al geluid dat lijkt op blaffen. Ze doen het erg goed en je hoort ze eigenlijk niet. We knuffelen wat af en het is zo leuk om dan de neusjes te horen snuiven. Ze hebben een grote vriend gekregen (knuffel) en dat vinden ze heerlijk. Ze liggen erop, er onder en er heerlijk tegenaan samen met mama. Ook met mama gaat het goed, hoewel ze wel last heeft van een melkklierontsteking en een ontstoken oog, zorgt ze vol overgave voor de pups. Ze geniet volop van het moederschap. 

Lana's vijfling, eerst de 3 dames en daarna de 2 heren. 

Op 17 november geboren, 2 reutjes en 3 teefjes. Nadat om 6.30 uur de vliezen braken, werd de eerste pup om 7.25 uur geboren. Dat was een teefje van 308 gram. Om 9.12 uur volgde een reutje van 328 gram. Om 9.26 uur weer een teefje van 374 gram. Daarna om 9.45 uur nog een teefje van 310 gram en tenslotte om 11.25 uur een reutje van 314 gram. Twee pupjes hadden het een beetje moeilijk vanwege het binnen krijgen van vruchtwater, maar na goed wrijven, schudden en mond op snuit beademing was al snel gegil te horen. Inmiddels zijn ze 2 dagen oud en doen het super goed. Ik ben super trots op Lana hoe ze het moederschap op zich neemt, alsof ze nooit anders heeft gedaan. 
© Copyright 2018 - vandrentenpassie.nl