Mijn Drenten van Drentenpassie, Drentse Patrijs, Drentsche patrijs Drentse Patrijshond

Nieuws en informatie

Jaar 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2017


Het is lang stil geweest

1 augustus 2013

Het heeft een tijd geduurd met updaten van de website. Maar dat wil ik nu toch maar weer eens oppakken. We hebben niet stilgezeten en best wel veel dingen meegemaakt. Daarom hieronder het nieuws van de maand januari, oud maar wel de moeite waard te vermelden. Omdat het best veel is, zal het iedere keer een beetje geüpdatet worden, te beginnen dus met januari en dan zo steeds weer naar boven werkend, totdat we weer helemaal bij zijn met nieuw nieuws.Dogshow Groningen

2 maart 2013

Op deze show zijn zowel Lana als haar zusje Vesta ingeschreven. Keurmeester dhr. Hulzebos kwalificeerde beide dames met een Zeer Goed en Vesta mocht zelfs achter bordje 4 gaan staan. Het keurverslag van beide dames was super. Ook deze keurmeester vindt Lana nog rank en slank. Over de bouw is hij zeer te spreken en hij vindt de borstdiepte en voorborst goed. Enige opmerkingen waren de wat lange voorsnuit en ze loopt nog erg speels. Dat klopt ook, want het enige wat ze deed was in de riem happen en deze vastpakken tijdens het lopen. Ach ja het is nog een heerlijke jonge kleuter, die elke keer weer nieuwe ervaringen opdoet. Met dank aan Sonja Weijer voor de foto's.

LanaDogshowGroningen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LanaDogshowGroningen2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VestaDogshowGroningen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VestaDogshowGroningen2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Dogshow Eindhoven

2 februari 2013

Vandaag naar Eindhoven geweest met Lisa. Ze was ingeschreven in de Kampioensklas. Helaas had ze vandaag haar dag niet en was ergens heel erg van onder de indruk. Was het het vele geblaf en uitvallen van de honden bij onze benches? Ik zal het nooit weten, maar ze lag te trillen als een rietje voor mijn voeten, vlak voor ik de ring in moest. Ze kreeg desondanks een mooi verslag. Omdat ze zich niet presenteerde gaf de keurmeester, dhr. J. Schepers, haar terecht niet meer dan een 2e Zeer Goed. Geen idee wat er is gebeurd. Maar er waren meer Drenten die er last van hadden. Nu maar hopen dat ze het bij een volgende show weer vergeten is.

LisaDogshowEindhoven.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaDogshowEindhoven2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Clubmatch KC Rijssen

26 januari 2013

Vandaag de clubmatch van KC Rijssen. Lana is ingeschreven en heeft een Belovend behaald. De keurmeester mevr. F.L. Mensink vindt haar wat elegant en haar voorsnuit moet nog wat krachtiger worden. Ook de ribben ziet ze graag wat dieper en krachtiger en het bekken vindt ze wat sterk hellend en uiteraard is het gangwerk nog wat los. Dat gaat vast nog komen, ze is immers pas 8 maand. En zo niet, tja dan maar niet.


JTG Timing te Emmen

14 januari 2013

Vandaag de 1e jachthondentraining met Lana. We hebben ons ingeschreven bij JTG Timing in Emmen. Zusje Vesta zit hier ook op cursus en in dezelfde groep. De groep bestaat uit 3 hondjes en ze krijgen dan ook alle aandacht. Ook zusjes Bente en Silke doen aan jachthondentraining en zitten weliswaar in het Westen van het land, ook bij elkaar in de groep. Erg leuk dat ze elkaar dus nog regelmatig zien en ook voor de eigenaren leuk om ervaringen uit te wisselen.


Een nieuw jaar voor de boeg

8 januari 2013

Inmiddels zitten de eerste 2 weken van 2013 er al bijna weer op. Oudejaarsavond hebben we dit jaar voor het eerst buiten de deur gevierd en wel in Nieuw-Schoonebeek op de Wilmsboo. Voor iedereen die een leuk, gezellig en prima verzorgd B&B zoekt, kan ik de Wilmsboo van harte aanbevelen. Ook honden zijn welkom en door de ligging ideaal voor mensen die van rust houden. Wij hebben er in elk geval een prima oudejaarsavond en nieuwjaarsdag beleefd. Op 5 januari hebben we weer meegedaan met de traditionele nieuwjaarswandeling van het Drentenforum. Ook dat was weer als vanouds erg gezellig en daarna werd er nog gezorgd voor een heerlijke lunch. De dag erna heb ik wat getraind met Lana, Lisa en Vesta, Lana's zusje. De zusjes laten zien dat ze echt wel jachthonden zijn. Werken vinden ze heel leuk en spelen natuurlijk ook, getuige de foto's. Er staat dit jaar heel wat op de planning, zowel op show- als op werkgebied. Ik ben druk aan het trainen voor zowel KNJV als veldwerk en ik hoop dat op dat gebied dit jaar veel te melden valt. We zullen zien.

InDeTuinOpDeBoo.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OpDeWilmsboo.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VestaApporteertKonijn.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VestaEnLana.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Laatste wijziging 03-08-2017 17:13:01.  ©Bob Eskes