Mijn Drenten van Drentenpassie, Drentse Patrijs, Drentsche patrijs Drentse Patrijshond

Nieuws en informatie

Jaar 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2017


Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling

24 november 2012

IMG_5552.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
IMG_5579.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
IMG_5583.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
IMG_5585.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Dogshow Bleiswijk

4 november 2012

Vandaag met Lisa en Lana deelgenomen aan de tentoonstelling in Bleiswijk. Ook Lana's zusje Bente was aanwezig en deed mee in de babyklas. Bente werd uitstekend voorgebracht en behaalde een belovend met een mooi verslag met de opmerking dat ze nog veel tijd nodig heeft om volwassen te worden en dat de keurmeester haar dan graag nog eens terugziet. Er waren in totaal 23 Drenten ingeschreven. Keurmeester mevr. Halff-van Boven gaf Lana een veelbelovend en dus werd zijn beste baby en mocht naar de eindkeuring voor beste baby van de show. Lisa kreeg een 1ste Uitmuntend in de gebruikshondenklas en mocht daarna terug voor het kampioenschapspunt. Tot mijn verbazing had ze maar 2 teefjes een Uitmuntend gegeven. Samen met de teef uit de kampioensklasse ging Lisa op voor beste teef en tevens het CAC-CACIB. En de keurmeester plaatste Lisa als beste teef. Wat een onverwacht succes! Maar dat was nog niet alles. Lana werd geselecteerd tot de laatste 6 van alle babies en mocht van de keurmeester, mevr. Erhart, achter bordje 6 plaatsnemen. Echt bijzonder, want een Drent wordt echt niet vaak geselecteerd. Dit keer dus wel en dan ook nog eens mijn Lana! Al met al een topdag voor mij. Ik ben dan ook erg trots op Lisa en Lana en natuurlijk ook op Dagmar en Felís (en Esmee), die ook deel zijn van de behaalde successen.


Uithoudingsvermogen (UV)-examen Lisa

4 november 2012

Vandaag is Lisa geslaagd voor het UV-examen. Dit examen is bedoeld om aan te tonen dat de hond lichamelijke en geestelijke eigenschappen bezit waarover een werkhond voor de praktijk of voor de fokkerij van werkhonden moet bezitten. Het examen houdt in dat er een afstand van 20 kilometer fietsend moet worden afgelegd in een tempo van gemiddeld 12 kilometer per uur. Dit alles onder toeziend oog van een keurmeester. Slagen voor dit examen laten zien dat de hond een lichamelijke en geestelijke inspanning van een bepaalde zwaarte kan leveren zonder daarbij tijdens of na aanzienlijke vermoeidheidsverschijnselen te tonen. De 20 kilometer wordt in 3 etappes afgelegd. De 1ste etappe is 8 kilometer, waarna een pauze wordt gehouden van 15 minuten. De 2de etappe is 7 kilometer, waarna wederom 15 minuten pauze en controle van de voetzolen door de keurmeester. Na de laatste 5 kilometer volgt weer een pauze en daarna nog wat volg- en loopoefeningen om te kijken of de hond nog in goede conditie is en niet ernstig vermoeid. Het diploma is een officieel door de Raad van Beheer, commissiewerkhonden uitgegeven diploma.


Clubmatch KC Sneek e.o.

13 oktober 2012

Vesta en Lana, officieel Vesta Damita van Drentenpassie en Solana van Drentenpassie, hebben meegedaan aan de clubmatch van KC Sneek. Keurmeester was mevr. T. van Adrichem Boogaert-Kwint. Zowel Vesta als Lana behaalden beiden een belovend en Vesta mocht achter bordje 1 plaatsnemen en dus ook op naar de eindkeuring. Helaas niet geplaatst, maar even goed een super resultaat van de dames. En de keurmeester gaf ons beide als eigenaar een groot compliment dat de hondjes zo ongecompliceerd en zo open en vrij waren.

DeDamesInDeRing.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VestaEersteLanaTweede.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VestaEerste.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LanaTweede.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Succesvol weekend voor Drentsche Patrijshonden van 't Wilhoeckske

29 september 2012

Dit weekend was een succesvol weekend voor Willeke Loots. Drie door haar gefokte Drentjes behaalden successen op de veldwerkwedstrijden. Twee weken geleden behaalde haar Wieske al een 1e plaats met de kwalificatie Goed op de veldwerkwedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers en haar broer Rinus behaalde daar een 3e Goed. Gisteren haalde Wieske de kwalificatie 1e Zeer Goed bij de wedstrijd georganiseerd door de Vereniging de Drentsche Patrijshond. Maar niet alleen Wieske was succesvol dit weekend. Ook twee nestgenoten werden beloond met een Eervolle Vermelding voor het werk dat ze lieten zien. Vandaag zat het er voor Wieske helaas niet in, maar haar broer Rinus en zus Hanne kregen allebeide een Eervolle Vermelding en voor Hanne was dat de 2e dit weekend. Echt een superprestatie, als fokker alle reden om trots te zijn en natuurlijk van harte gefeliciteerd met deze prestaties.


Clubmatch Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond

25 augustus 2012

Vandaag ben ik weer naar België gereden voor de clubmatch, maar ook zeker om de vele Belgische vrienden weer eens te ontmoeten. Het was zoals altijd weer erg gezellig en de sfeer prima. Ik had alleen Lana ingeschreven om te oefenen. Zij deed mee in de babyklas, net als haar zusje Bente. En daarnaast waren opa Nando en vader Milo ook nog van de partij. Bente haalde een belovend en Lana een veelbelovend. De keurverslagen naast elkaar leggende zie ik zo niet waar het verschil zit. Bente had net als Lana een heel mooi verslag. Ook Nando en Milo deden het erg goed. Milo werd in de openklas 4e met een ZG en Nando in de veteranenklas 1e met Uitmuntend. Al met al weer een zeer geslaagde dag. Winnaar van de clubmatch werd Tinus Jinte Basco van 't Stieckelholt (roepnaam Jarno), eigenaar Manuela Plaisier. Manuela nog van harte gefeliciteerd en ook de fokkers van Jarno de fam. Doornbos gefeliciteerd. Ook volgend jaar zijn wij bij leven en welzijn weer van de partij.

Jarno, Clubwinnaar 2012
Jarno, Clubwinnaar 2012
Milo 4e ZG openklas
Milo 4e ZG openklas
Nando 1e U veteranenklas
Nando 1e U veteranenklas
Bente met een heel trots baasje
Bente met een heel trots baasje

Hieperdepiep hoera!

28 juli 2012

Vandaag vieren Wessel, Drentje, Jannes, Tobias, Kyra, Joeta, Geisha en Felís hun 8e verjaardag. Allemaal van harte gefeliciteerd. Dat er nog vele jaren mogen volgen in goede gezondheid.


Hiep, hiep, hoera Belle Auke van Drentenpassie 14 jaar!

6 juli 2012

Vandaag is Belle 14 jaar geworden. Een mijlpaal mag dat wel genoemd worden. Ze was altijd al een evenbeeld van haar moeder Esmee, maar ik geloof nu ook dat ze haar gaat evenaren wat leeftijd betreft en misschien wel overtreffen. Geboren in 1998 als pup uit mijn eerst gefokte nestje met Esmee. Van de zes pups, 1 reu en 5 teven, is Belle de enige die nog in leven is. Tenminste zover ik weet. Van haar broer Arie heb ik helaas spijtig genoeg nooit meer iets vernomen. Belle, ik wens je nog heel veel jaren erbij in goede gezondheid en ik kom binnenkort je cadeautje brengen!


Alweer 12 jaar geleden

20 juni 2012

Het is alweer 12 jaar geleden dat de pups van Esmee en Boaike werden geboren. Nero, Nando, Rosita, Tara, Beike en Dagmar vieren vandaag hun 12e verjaardag. Ik hoop dat ze nog allemaal zo fitaal zijn als Dagmar en ze nog vaak hun verjaardag mogen vieren. Helaas heeft Taran de 12 jaar niet mogen halen. Hij werd vorig jaar ziek en bleek een tumor achter zijn longen te hebben.


Monty en Doeke zijn geplaatst

1 juni 2012

Voor Monty en Doeke is een baasje gevonden. Vooral voor Doeke ben ik heel blij. Ik hoop dat hij nog een aantal gelukkige jaren tegemoet gaat na zo'n lange tijd in het asiel gezeten te hebben.


Monty Nimrod v.d. Drentsche Dreven zoekt nog steeds nieuwe baas

12 mei 2012

Voor Monty wordt helaas nog steeds een nieuwe baas gezocht, omdat het niet klikt met de hond van de nieuwe eigenaar. Monty is geboren op 9 juli 2005 en dus bijna 7 jaar oud. Hij werkt graag en er werd met hem getraind. Indien u belangstelling heeft neemt u dan contact met mij op, bij voorkeur via email.


Pups Lisa geboren.

5 mei 2012

Vanochtend heel vroeg zijn de pups van Lisa geboren. Het zijn 1 reutje en 4 teefjes. Voor alle pups is een eigenaar gevonden die ik de pups toevertrouw. Ik ga nu heerlijk genieten van dit nestje. Het aantal pups is het aantal waarvan ik altijd heb gezegd dat is genieten. Zeker als je 2x een nest van 9 hebt gehad. Dat is ook genieten, maar vooral ook heel hard werken, niet alleen wat de pups betreft maar ook de bezoekjes van de eigenaren en het socialiseren van de pups. Ik doe dat altijd erg graag, maar heb altijd gezegd het aantal pups mag van mij wel 4-6 zijn, daar wil ik wel voor tekenen. Dus ik ben erg gelukkig ook weer eens te ervaren hoe het is om 5 pups groot te brengen en te begeleiden. Lisa is een hele goede moeder en doet het geweldig. Ook altijd bijzonder te zien hoe de teef altijd meteen weet hoe ze moet handelen. En voor haar ook fijn zo een nestje van 5. Heerlijk genieten is het! En dat doen we dan ook volop!

DeEnigeKerel.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DePups.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
HeerlijkRelaxen.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OneHappyFamily.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Herplaatsers vinden nieuwe baas.

5 mei 2012

Voor Monty, Swieber en Swabber is een nieuwe baas gevonden. Bent u op zoek naar een herplaatser? Stuurt u mij dan een email waarin u beschrijft waarnaar u op zoek bent, leeftijd, geslacht, etc. Zodra ik dan weer een herplaatser weet informeer ik u.


Monty Nimrod van de Drentsche Dreven dringend op zoek naar nieuwe baas.

30 april 2012

Voor Monty wordt dringend een nieuwe baas gezocht. Meer informatie over Monty vindt u op de site van de rasvereniging. Wilt u meer informatie over Monty neemt u dan rechtstreeks contact op met de rasvereniging, contactpersoon is Marja de Boer. Haar telefoonnummer is 0341-454947 (tussen 9.00 en 19.00 uur) en email pupinfo@drentschepatrijshond.org


Het aftellen is begonnen.

23 april 2012

Vandaag is Lisa precies 7 weken drachtig. Het gaat tot nu toe heel goed, hoewel de buik nu wel steeds meer in de weg gaat zitten. Ze is tot nu toe bijna 4 kilo aangekomen. Hieronder enkele foto's.

LisaDrieWeken.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaBijnaVierWeken.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaZevenWeken.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaZevenWeken2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drentsche Patrijshonden Swieber van de Soestwetering en Swabber zoeken een nieuwe baas

5 april 2012

Voor Swieber en Swabber wordt een nieuwe baas gezocht omdat de huidige eigenaar meer gaat werken en ze daardoor te veel alleen zijn. Voor Swieber en Swabber is het beter als ze een nieuwe baas krijgen die ze meer aandacht kan geven. Meer informatie over Swieber en Swabber vindt u bij herplaatsing.


Lisa is drachtig

30 maart 2012

Vandaag is er een echo gemaakt en die liet een aantal pups zien. Lisa is dus drachtig. De pups worden verwacht omstreeks 7 mei. Voor Lisa is het haar 1e nest en voor vader Milo zijn 2e.

VoelenOfZeDrachtigIs.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EenPupjeInBeeld.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EenPupjeInBeeld2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Herplaatsers vinden nieuwe baas

8 maart 2012

Voor Max en Ronja zijn inmiddels nieuwe baasjes gevonden. En voor Joep zijn serieuze kandidaten gevonden, die in contact zijn met de huidige eigenaar. Het doet me goed dat er toch altijd weer mensen zijn die deze herplaatsers een warm hart toedragen. Ook Ilko en Troy, die op de site van de rasvereniging vermeld stonden hebben een plek gevonden.


Lisa is gedekt door Milo

5 maart 2012

Vandaag is Lisa gedekt door Milo. Of het succesvol is gaan we zien over 4 weken op een echo, meer info en foto's bij pups.

MiloStaand.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaStaand2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drentsche Patrijshond Ronja zoekt nieuwe baas

1 maart 2012

Voor Ronja een Drentsche Patrijshond van 2 jaar en 8 maanden wordt een nieuwe baas gezocht. Meer informatie over Ronja kunt u vinden bij herplaatsing.


Hieperdepiep hoera

28 februari 2012

Vandaag vieren Mees, Jord, Ferron, Vitas, Nora, Frouke, Nouska, Floortje en Lisa hun 4e verjaardag. Allemaal van harte gefeliciteerd en ik neem aan dat jullie baasjes jullie vandaag extra verwennen.


Lisa is loops

19 februari 2012

Het zat er al aan te komen, de signalen waren er al wat langer en nu is het dan werkelijk zover. Lisa is loops. In menig gezin begint nu weer wat te kriebelen, zal het dit keer lukken? We zullen zien en drukken de duimen.


Max op zoek naar nieuwe baas

14 februari 2012

Voor Max een Drentsche Patrijshond van 11 maanden wordt een nieuwe baas gezocht. Meer informatie over Max vindt u bij het hoofdstuk herplaatsing. Ook bij de rasvereniging zijn er 2 reutjes aangemeld die op zoek zijn naar een nieuwe baas. Meer informatie over Ilko en Troy is te verkrijgen via de rasvereniging.


Drentsche Patrijshond Joep zoekt nieuwe baas

27 januari 2012

Voor Joep een Drentsche Patrijshond van bijna 6 jaar wordt wederom een nieuwe baas gezocht. Voor meer informatie zie herplaatsing.


Het nieuwe jaar is begonnen

7 januari 2012

Allereerst wens ik alle lezers van mijn website een heel gelukkig en vooral gezond 2012 toe. Het nieuwe jaar is inmiddels een week oud. De jaarwisseling zijn we goed doorgekomen en de eerste activiteit is alweer achter de rug. Vanochtend hadden we afgesproken om te gaan wandelen in Drenthe. Het was zoals altijd erg gezellig. Naast Dagmar, Felís en Lisa waren er nog 5 Drenten en ook een Duitse Staande Langhaar en een Heidewachtel van de partij. Dat was een feest zeg! Er werd veel gespeeld en gerend. Na de wandeling in de bossen bij Gieten zijn we nog even doorgereden naar Ellertshaar om de honden nog even te laten zwemmen. Onderstaand enkele foto's gemaakt door Saskia Boelsums. Saskia, fijn dat ik ze mag plaatsen op mijn website, bedankt! De kop is eraf, nu kijken wat de rest van 2012 ons brengt.

GroepsfotoEllertshaar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
GroepsfotoGieten.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WeilandMetZijnAllen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ZwemmenEllertshaar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Laatste wijziging 03-08-2017 17:13:01.  ©Bob Eskes