Mijn Drenten van Drentenpassie, Drentse Patrijs, Drentsche patrijs Drentse Patrijshond

Nieuws en informatie

Jaar 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2017


Hele fijne Kerstdagen gewenst en een hele fijne Oudejaarsavond

24 december 2011

Ik wens iedereen hele fijne Kerstdagen en een hele fijne Oudejaarsavond. Onderstaande foto's zijn van 1e Kerstdag vorig jaar toen er een dik pak sneeuw lag en vijvers bevroren waren. Nu is het dik boven het vriespunt met soms uitschieters tot + 10 graden, veel regen en nauwelijks nachtvorst. Het kan verkeren, dat blijkt maar weer.

FelisSneeuwHeuvel.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
KerstdagSneeuw.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
KerstdagSneeuw2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
KerstdagSneeuw3.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Max heeft een nieuw thuis gevonden

18 december 2011

Er hadden zich al snel een aantal serieuze kandidaten voor hem gemeld en met de eerste kandidaat was er een klik. Dus voor Max is een nieuwe baas gevonden. Momenteel is Joep fan de Lauwerspoel, die al eerder op mijn site stond, weer op zoek. Meer info over Joep volgt binnenkort.


Drentsche Patrijshond Max op zoek naar nieuw baasje

2 december 2011

Voor Drentsche Patrijshond Max, een reutje van 9 maanden wordt wegens persoonlijke omstandigheden een nieuwe baas gezocht. Meer info vindt u bij het hoofdstuk herplaatsing.


Hooper heeft nieuwe baasjes gevonden

1 december 2011

Voor Hooper is een nieuwe warme mand gevonden. Als heel snel nadat ze op de site stond hebben zich serieuze kandidaten gemeld. Ze gaat vanaf volgende week een nieuw leven tegemoet.


Als de dag van gisteren

22 november 2011

Esmee ik mis je
Esmee ik mis je


FCI Centenary World Champion of Championsshow te Brussel (B)

11 november 2011

Morgen is de FCI Centenary World Champion of Championsshow in Brussel. Een show waar je alleen aan deel kunt nemen als je hond ervoor gekwalificeerd is. Felís had zich hiervoor in maart al gekwalificeerd, zie het nieuwsbericht d.d. 9 maart. Ik had me er zo op verheugd hieraan deel te nemen, omdat ik deze show het evenement vond voor Felís om afscheid te nemen van de showwereld. Helaas heeft het lot anders beslist. Felís ontwikkelde een baarmoederontsteking, waaraan ze op 4 november is geopereerd. De operatie is goed verlopen en ze herstelt voorspoedig gelukkig. Maar showen zit er dus helaas niet in.
Vandaag ook even stilstaan bij Esmee die ik nog steeds zo mis. Ze zou vandaag 16 jaar zijn geworden en even was er voor mij de hoop dat Lisa op deze dag haar 1e nest zou krijgen. Maar ook nu weer werd er anders beslist, Lisa bleek niet drachtig. Nu kijken wij uit naar de komende loopsheid van Lisa in februari/maart en de daarop volgende dekking door Bart dan wel Milo.


Drentsche Patrijshond Hooper van 't Trappel-end zoekt een nieuw baasje

10 oktober 2011

Voor Hooper wordt een nieuwe baas gezocht. Hooper is geboren op 11 mei 2005 en haar vader is Ascon the Gloucester en moeder Fleur van 't Trappel-end. Voor meer informatie zie herplaatsing.


Lisa blijkt niet drachtig, helaas

10 oktober 2011

Vanochtend is er een echo gemaakt. Hier werd door veel mensen erg naar uitgekeken. Helaas bleek op de echo al snel dat Lisa niet drachtig is. De teleurstelling is erg groot. Over ong. 4 maanden zal Lisa weer loops worden en dan ondernemen we een nieuwe poging in de hoop dat het deze keer dan wel zal lukken. Zoals ik er nu over denk, hetzij met Bart dan wel met Milo. Iedereen heel erg bedankt voor het meeleven en de opbeurende e-mails die ik ontvang. Een aantal mensen heeft aangegeven te willen wachten op de volgende loopsheid voor een pup van Lisa. Ik hoop dat hun geduld een volgende keer beloond wordt. Een aantal gaat verder kijken, waarvoor alle begrip en ik wens ze veel succes bij hun zoektocht, die hopelijk niet te lang zal duren.


De pups van Fog's Ayla en Ferron van Drentenpassie zijn geboren

6 oktober 2011

Vandaag zijn de pups van Ayla en Ferron geboren. Het zijn 2 reuen en 2 teven met geboortegewichten van 271 tot 355 gram. De geboorte is voorspoedig verlopen en de pups zien er goed uit. U kunt ze volgen op de website van de trotse fokker Gitte Becher, kennel Lillebrusen in Denemarken


Pups Milo en Tessa geboren en Joep heeft een nieuwe baas

31 septemper 2011

Op 19 september zijn de pups van Milo en Tessa geboren. De 4 pups, 3 reutjes en 1 teefje maken het goed. Ik wens Bente en Henning een fijne puppietijd en vele knuffeluurtjes. Dat zal vast goed komen. Inmiddels kijk ik zelf uit naar het moment waarop de echo zal uitwijzen of Lisa al dan niet drachtig is. En ook Gitte Becher in Denemarken kijkt er naar uit of Ayla inderdaad drachtig is. Zij is toch vrij zeker dat Ayla moeder gaat worden, terwijl ik nog steeds erg twijfel. Het aftellen is begonnen. Nog 10 dagen en dan weet ik het zeker. Voor Joep is inmiddels een nieuwe baas gevonden. Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft en nog eens laten weten hoe het met hem gaat.


Drentsche Patrijshond Joep fan de Lauwerspoel zoekt een nieuwe baas

19 septemper 2011

Voor Joep wordt een nieuwe baas gezocht wegens tijdgebrek. Het is een reu van 5 jaar. Meer informatie kunt u vinden bij herplaatsing. Voor Ceto, de Duitse Staande Langhaar is een nieuwe baas gevonden.


Pups op komst?

8 septemper 2011

Vandaag is Lisa gedekt door Bart. Het was een goede dekking en ze hebben ong. 20 minuten gekoppeld gezeten. Over 4 weken maken we een echo en dan weten we of er pups gaan komen. Als er pups komen, dan worden ze verwacht de 2e week van november. Niet alleen ik kijk uit naar eventueel een nestje van Lisa, maar ik kijk ook uit naar de nestjes van Ayla en Tessa, 2 Deense teefjes. Lillebrusen's Tessa is gedekt door Milo, een zoon van Nando van Drentenpassie en Bernadette van de Omringdijk. Inmiddels is bekend dat er inderdaad pups geboren gaan worden. De geboorte van de pups wordt verwacht rond 16 september. Meer informatie over dit nest kunt u vinden op de website van Tessa's eigenaar Henning Wilstrup. Fog's Ayla is op 6 september gedekt door Ferron, Lisa's broer. Als deze dekking succesvol is zullen de pups verwacht worden de 2e week van november. Meer informatie over dit nest kunt u vinden op de website van Ayla's eigenaar Gitte Becher. Nog een leuk detail, Ayla is de moeder van Tessa. Ik wens Henning veel succes met de bevalling en zal voor Gitte duimen voor een vruchtbare dekking.


Eurodogshow te Leeuwarden

2 september 2011

Vandaag meegedaan met Lisa, Felís en Dagmar aan de Eurodogshow in Leeuwarden. Lisa behaalde een 1 Zeer Goed, Felís een 1 Uitmuntend en Dagmar een 2 Uitmuntend. Het hele showgebeuren was een enorme tegenvaller. Er waren erg weinig standjes voor zo'n grote show, nauwelijks publiek en om 14.30 uur gingen de meeste mensen al naar huis. Terwijl het inschrijfgeld dus niet bepaald goedkoop was. Als klap op de vuurpijl waren de keurverslagen ook nog eens erg simpel en niet eens getekend door de keurmeester. Erg jammer, want normaal gesproken is de Paasshow in Leeuwarden altijd wel druk bezocht en heeft veel standjes. Dat verwacht je dan ook als er een Europese show wordt georganiseerd, maar helaas dat was niet het geval. Gelukkig was ik wel tevreden met de behaalde resultaten. Die meiden van mij laten toch iedere keer weer het beste van zichzelf zien. En dat terwijl ze zelf liever door het veld raggen of thuis op de bank liggen.


Afscheid Taran van Drentenpassie, geboren 20 juni 2000 - overleden 13 augustus 2011

31 augustus 2011

Vandaag kreeg ik het trieste bericht dat de fam. Wark afscheid heeft moeten nemen op 13 augustus jl. van Taran. Ze waren op vakantie in Zweden en van het ene op het andere moment werd Taran ziek. Het vermoeden bestond dat het om een zware infectie ging, echter een dag later bleek dat het om een tumor achter de longen ging. En vermoedelijk zat er ook nog een tumor in de buurt van zijn anus. Verder lijden is hem bespaard gebleven en zijn baasjes hebben hem ter plekke laten inslapen. Taran was een zoon van Boaike fan de Trije Feanen en Esmee en de mannelijke uitvoering van Dagmar. Ze leken sprekend op elkaar. In juni heeft Taran zijn 11e verjaardag nog gevierd. Taran (of vrolijke Frans zoals ik hem in het nest noemde) heeft een heel fijn leven gehad bij de fam. Wark, waarvoor ik ze heel erg dankbaar ben. Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Ik zal Taran en jullie nooit vergeten.

TaranPup.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarEnTaran.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
TaranBijna7.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
TaranBijna7Hoofd.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Clubdag België en Dag van het levend erfgoed te Liempde

29 augustus 2011

Dit weekend hadden we weer een druk weekend. Waren we vorige week zaterdag in België vanwege de show in Mechelen, deze zaterdag was er in Oudenaerde de clubdag van de Belgische vereniging de Drentsche Patrijshond. Dit keer gingen we alleen kijken en aanmoedigen. Het was weer super gezellig en de barbecue weer, net als voorgaande jaren, prima verzorgd. Klein minpuntje was dit keer dat de dag gehouden werd in een feesttent, waar ze ook nog eens een podium voor een disco in elkaar aan het zetten waren. Veel lawaai en nog minder ruimte was het gevolg. Erg jammer, maar vanwege het feit dat het schuttersterrein onder water stond de enige optie om de dag door te laten gaan. Ik wil dan ook nog even nadrukkelijk melden dat dit niet representatief is wat lokatie betreft. Normaal is het heerlijk buiten in het gras waar volop ruimte is. Dus volgend jaar gewoon weer meedoen en hopelijk dan weer lekker buiten in het gras met volop ruimte voor de honden. Tijdens deze clubdag werd er ook een TAN-test gehouden. Dit om te kijken hoe, vooral de jonge honden, reageren op wild in het veld. Aan het eind van de dag mocht ik met Lisa ook even (en daarna Felís en Dagmar ook nog). Lisa stond prachtig voor op de kwartel. Daarna vertrokken we weer naar Nederland. Dit zonder eerst gezellig nog wat na te zitten en te drinken helaas. De volgende dag moest ik weer vroeg op om vóór 9 uur in Liempde te zijn. Daar was de dag van het levende erfgoed. Hiervoor was eigenlijk de rasvereniging uitgenodigd, maar die hadden niet op de uitnodiging gereageerd. Uiteindelijk heeft de organisatie toen contact gezocht met Riek van Oord en toen ze vroeg of ik mee wilde doen heb ik meteen ja gezegd. Snel hebben we een kleine demo in elkaar gezet en na één keer oefenen, was er dus gisteren het optreden. Daarnaast hadden we een stand, waar mensen informatie konden inwinnen en vragen stellen over de Drentsche Patrijshond. Riek had de stand erg leuk aangekleed met allerlei foto's, plaatjes en waarschuwende teksten m.b.t. de aanschaf. De organisatie was erg te spreken en wie weet staan we er volgend jaar weer. Het was supergezellig en het weer was ons goed gezind, op één klein buitje na. De aanwezige Drenten, de reuen Noah, Nando en Milo en de teven Kiki, Dagmar, Felís en Lisa hebben zich van hun beste kant laten zien. Misschien wel iets te best. Ze lagen heel rustig te genieten van alle aandacht en knuffels. En tja als je het dan hebt over een hond die veel beweging nodig heeft en bezig gehouden moet worden, dan kijken de mensen daar toch wel even van op.

DeBesteReuen.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VierVanDeVijfBesteTeven.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
BesteReuBesteTeef.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaStaatVoor.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeStandLiempde.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
StandjesLiempde.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VolleVerstandKijkenDagmar.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EnkeleHoofdrolSpelers.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Internationale show Mechelen (B) met Ferron en Lisa

20 augustus 2011

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Internationale show in Mechelen, België. Aangezien de Deense kennelclub het Belgisch fokattest niet erkent als showkwalificatie moest Ferron nog minimaal een Zeer Goed halen op een Internationale show. Aangezien het Deense teefje dat hij mag dekken deze maand loops zou kunnen worden en deze gelukkig nog even op zich liet wachten, was het een geluk bij een ongeluk dat we nog konden inschrijven in Mechelen . Zo gezegd zo gedaan en aangezien ik Ferron zou voorbrengen heb ik Lisa ook maar ingeschreven. Wel zo gezellig om samen op pad te zijn. Vandaag dus de show. Keurmeester was dhr. Achtegael. Hij heeft Ferron al eens in de puppyklas gekeurd op de Drentenclubdag en gaf hem toen een Belovend. Dus het kon alle kanten uit. We moesten lang wachten eer we aan de beurt waren en op het uitslagenbord konden we zien dat er toch al enkele honden een Zeer Goed hadden gekregen. We gingen voor minimaal Zeer Goed, dus daar waren we al blij mee geweest. Maar het werd nog mooier. Ferron kreeg een 1e Uitmuntend, werd beste reu en kreeg het CAC-CACIB. Joeppie wat waren we daar blij mee. Daarna moest Lisa nog en ook zij haalde 1e Uitmuntend werd beste teef en kreeg het CAC-CACIB. Nu moesten broer en zus nog uitmaken wie er beste van het ras werd. De keurmeester koos voor Ferron, waardoor hij naar de eindkeuring mocht. Een mooier begin en afsluiting van een showcarriere kun je je niet wensen. Als fokker ben ik natuurlijk supertrots op Ferron en Lisa. En heel trots ben ik op de baasjes van Ferron, Rudy en Simonne. Zij hebben hem opgevoegd tot een geweldige hond, die nu al weer voor 6 jachten is gevraagd. En dat is toch iets waarmee je Ferron een groter plezier doet dan deelnemen aan een show en daar ben ik zoals ze dat in België zeggen heel fier op!

ShowMechelenBesteTeef.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ShowMechelenDeBob.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ShowMechelenDeWinaars.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ShowMechelenDeWinnaars2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Dagmar bij de fysiotherapeut

17 augustus 2011

Aangezien Dagmar na inspanning, zowel bij hevige als minimale, moeilijk overeind kan komen heb ik een afspraak gemaakt bij Anja Aartsen, praktijk voor dierfysiotherapie en aquatraining. Ik wil namelijk weten of er sprake is van arthrose en/of spondylose en zo ja waar dan ongeveer het gebied zit waar ze daar last van heeft. Anja heeft haar van top tot teen, 2,5 uur lang nagekeken en de conclusie is dat ze nog het gestel heeft van een jonge lenige blom. Van arthrose en/of spondylose is op basis van de onderzoeken geen sprake. Hier ben ik natuurlijk erg blij mee, echter de vraag blijft wel staan waarom kan ze dan na inspanning zo moeilijk overeind komen. We zoeken dus nog verder.

BijAnjaAarstsen.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
BijAnjaAarstsen2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
BijAnjaAarstsen3.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
BijAnjaAarstsen4.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Ceto is op zoek naar een nieuwe baas

22 augustus 2011

Duitse Staande Langhaar Ceto is op zoek naar een nieuwe baas. Ceto is teruggenomen door de fokker en wordt momenteel liefdevol opgevangen. Echter hier kan hij niet blijven en daarom wordt een nieuwe baas gezocht. Voor meer info, zie herplaatsing.


Hieperdepiep Hoera

28 juli 2011

Vandaag vieren Tobias, Wessel, Drentje, Jannes, Joeta, Kyra, Geisha en Felís hun 7e verjaardag. Allemaal van harte gefeliciteerd en dat jullie baasjes nog maar lang van jullie mogen genieten.


Belle Auke van Drentenpassie 13 jaar & de Wereldhondententoonstelling te Parijs

13 juli 2011

Zo, na een druk weekend welke al begon op donderdag 7 juli zijn er weer wat nieuwtjes te melden. Allereerst vierde vorige week woensdag (6 juli) Belle Auke van Drentenpassie haar 13e verjaardag. Belle is de enige nog in leven zijnde pup van Esmee's 1e nest. Ze is voor haar leeftijd nog in een prima conditie en ik hoop dat haar nog enkele jaren gegund zijn. Dan nu wat shownieuws. Ook dit jaar hadden we ons weer ingeschreven voor de wereldhondententoonstelling. Deze werd dit jaar gehouden op zondag 10 juli te Parijs. Dit keer dus redelijk dichtbij. De dag ervoor werd er een nationale show gehouden, waarvoor ik Dagmar, Felís en Lisa ook had ingeschreven. Al ruim van te voren had ik een hotelkamer geboekt, want uit ervaring weet ik dat je er vroeg bij moet zijn om een redelijk betaalbaar hotel te boeken. Het verbaasde me dan ook, dat toen Marion besloot om ook mee te gaan en deel te nemen met haar Norfolk Terrier Dourin's Chester Little King er gelukkig nog een kamer beschikbaar was. De Terriers werden vrijdags gekeurd en dus vertrokken we op donderdagochtend richting Parijs. Na een voorspoedige rit van ong. 6,5 uur kwamen we bij het hotel aan. Dat we niet de enige waren met honden bleek al snel. Bij de receptie gaven ze te kennen dat er veel mensen met honden hadden geboekt. Nou dat hebben we geweten. De eerste 2 nachten hebben we tot 1 uur 's nachts geen oog dichtgedaan. Boven de kamer van Marion hadden eigenaren hun honden achtergelaten om pas midden in de nacht weer terug te komen. Vanaf dat de eigenaren weg waren tot het moment dat ze terugkwamen hebben de honden aan één stuk door zitten blaffen en aan de deur zitten krabben. Gelukkig was mijn kamer er iets verder vanaf, maar ook ik kon volop meegenieten. 's Morgens vroeg op om naar de show te gaan. Toen nog geen idee wat ons te wachten stond. We moesten een heel stuk lopen van de parkeerplaats naar de ingang. De volgende dag toch maar iets eerder vertrekken, om te proberen de auto dichterbij te parkeren. Bij de ingang was het niet zo druk en nadat de paspoorten en de chip gecontroleerd waren mochten we naar binnen. Het was binnen mega druk en groot. Chester zou om ong. 16.00 uur gekeurd worden volgens het aangegeven schema. Het liep echter wat uit. Chester haalde de kwalificatie Zeer Goed en een 2e plek. Na de keuring nog even rondgekeken en toen terug naar het hotel. Voordeel voor mij was dat ik de volgende dagen met de honden niet meer door de dierenartskeuring hoefde en dus zo door kon lopen. De Drenten waren op zaterdag en zondag al 's ochtends aan de beurt dus wilden we er vroeg zijn om nog een bench te bemachtigen en natuurlijk weer dichtbij te kunnen parkeren. Op beide dagen is dat goed gelukt. Zaterdag was er de nationale show, hiervoor waren 4 Drenten ingeschreven. Dagmar, Felís en Lisa kregen allemaal een uitmuntend van de keurmeester en hij maakte Felís beste teef, waardoor ze het CAC kreeg. Tot mijn verbazing maakte hij Lisa reserve, waardoor zij het res. CAC kreeg. Dat had ik nooit verwacht, normaal gesproken scoort Lisa een Zeer Goed en nu dus reserve CAC. Astrid nog hartelijk dank voor het voorbrengen. De volgende dag de wereldhondententoonstelling. Helaas hadden Dagmar, Felís en Lisa het wel gezien en moest ik alle zeilen bijzetten, lees omkopen met koekjes, om ze nog een beetje te motiveren. Drie dagen achter elkaar naar een show is voor ze een beetje te veel van het goede. Maar de resultaten waren desondanks prima. Alle 3 haalden ze wederom uitmuntend. De titels gingen dit jaar naar kennel van 't Suydevelt en de titel JWW' 2011 ging naar Sandmosen's Novia, eigenaar Peter Nielsen uit Denemarken. Novia is een dochter van de winnares van vorig jaar Fog's Lucca, die nu het reserve CAC behaalde. Nogmaals van harte proficiat. De terugreis op maandag verliep voorspoedig en om ong. 17.00 uur waren we weer thuis. Dagmar liet bij vertrek 's ochtends duidelijk merken genoeg te hebben van het showen en de autoritjes. Ze liep snel weg, gooide zich op de rug en wilde alleen na enig aandringen de auto inspringen. En dan ben ik super trots op mijn hondjes dat ze ondanks alles nog zo goed presteren. Volgend jaar is de wereldhondententoonstelling in Oostenrijk. Bij leven en welzijn zijn we dan toch weer van de partij, maar dan waarschijnlijk genietend van een week vakantie ervoor en erna. Dat bevalt Dagmar, Felís en Lisa het beste. Voor meer foto's van de tentoonstelling, zie het van Drentenpassie fotoalbum.

HetHotel.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeKamer.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagEenAlErgVermoeiend.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ZoSaaiShows.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
BalendeDrenten.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EenWinnaar.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeWinnaars.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
NogEenWinnaar.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Wandeling in Drenthe & update oog Felís

3 juli 2011

Vandaag hebben wij heerlijk gewandeld in Klazienaveen. Vervelend was wel dat er veel mountainbikers en hardlopers aanwezig waren. Een enkeling daargelaten, maar de meesten konden niet even wachten of afremmen zodat de honden de tijd hadden bij ons te komen. Iedere keer als we een hardloper of fietser zagen riepen we ze netjes bij ons. Aangezien het ook losloopgebied is voor honden verwacht je dat iedereen met elkaar rekening houdt. Helaas was dat niet zo en dat terwijl de honden prima luisterden. Een keer fluiten en ze kwamen in galop naar ons toe. De groep honden bestond uit mijn drie dames, de Drenten Kwint en Cira en Heidewachtel Falko. Ze hebben zich prima vermaakt. Het was erg gezellig. Inmiddels gaat het erg goed met het oog van Felís. Wel moet er nog gezalfd worden en soms heeft ze er ook nog wel wat last van. Maar het ziet er al stukken beter uit.

FalkoCiraKwint.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FalkoFelisDagmarLisa.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarVies.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ToeschouwersDagmarFelis.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaMetDummy.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaFelisPortret.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Oproep ervaring gevolgen contact brandharen van de eikenprocessierups

27 juni 2011

Momenteel tobt Felís met een geïrriteerd oog. Het vermoeden bestaat dat ze brandharen van de eikenprocessierups in haar oog heeft gekregen. Omdat over de verschijnselen en behandeling hiervan weinig tot niets bekend is, zou ik graag in contact komen met mensen waarvan hun hond dezelfde ervaring heeft gehad of nog heeft als Felís. Heeft u ook soort gelijke ervaring, stuurt u dan a.u.b. een email. De irritatie is plotseling ontstaan na een fietstochtje waarbij ze opeens heftig in haar oog ging wrijven met der poot en haar oog bij thuiskomst dichtkneep. Op het oog zelf zijn puntjes te zien, maar geen beschadigingen. Hieronder enkele foto's van het oog van Felís.

OogDeVolgendeDag.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OogTweeDagenNaBehandeling.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OogFelisA.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OogFelisB.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OogFelisC.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drentsche Patrijshond Juulke van 't Perjanveld opnieuw op zoek naar warme mand

27 juni 2011

Voor Juulke wordt wederom een nieuwe baas gezocht. Nadere informatie en foto's vindt u in het hoofdstuk herplaatsing


Esmee's pups 2e nest 11 jaar geworden

20 juni 2011

Vandaag vieren Taran, Nero, Nando, Rosita, Beike, Tara en Dagmar hun 11e verjaardag. Ik hoop nog vaak te mogen schrijven dat ze een jaartje ouder zijn geworden. Hun moeder heeft in ieder geval het goede voorbeeld gegeven.


Hemelvaartsdag & Clubmatch vereniging de Drentsche Patrijshond

6 juni 2011

Hier dan weer enkele nieuwtjes van de afgelopen dagen. Allereerst 2 juni Hemelvaartsdag, die begon niet met dauwtrappen, maar met een bezoekje aan De Kiel om voer af te leveren. Daarna door naar Borger, waar we zouden gaan wandelen. Enkele leden van het Drentenforum hadden het idee geopperd eens te gaan wandelen in Drenthe. Dat kwam voor mij goed uit, want ik zou er die dag toch in de buurt zijn. Uiteindelijk wandelden er 8 Drenten en hun baasjes mee. De reuen Astor, Kwint, Bikkel, Maron en Hidde en mijn 3 dames, die het erg zwaar hadden met vooral Hidde. Hij zag vooral Felís wel zitten en begreep maar niet dat bij haar "nee!" ook echt "nee!!" is. Het was heel gezellig en de honden hebben zich prima vermaakt. Ter afsluiting werd er nog gezwommen bij Ellertshaar, niet alleen door de honden, maar ook één baasje had zijn zwembroek meegenomen. Vooral Felís vond dat maar raar en liet dat duidelijk blijken door met haar staart omhoog al blaffend aan de waterkant te staan. Na de wandeling ging de reis verder naar Eesergroen alwaar mijn ouders op de camping stonden en mijn vader's verjaardag gevierd werd. Het weer was prima de hele dag prima en we konden heerlijk buiten zitten en genieten van de rust en de natuur. Zaterdag 4 juni de clubmatch. Ik had Felís en Dagmar ingeschreven. En was blij dat de modder van donderdag voor het merendeel was verdwenen, hoewel Dagmar had zelfs zaterdag hier en daar nog wat modder in der vacht en ik was blij dat de belichting te wensen over liet in de nieuwe markthal. Als je goed keek kon je zien dat het wit zeker niet zuiver wit was, maar nog een beetje grijs. De opmerking van de keurmeester dat haar vacht door sterilisatie veel krul vertoont is lief omschreven, maar ik weet dat het zwemmen ook zeker geen goed doet. Felís kreeg als opmerking dat de beharing sluiker mag over het hele lichaam (waterschade). Dat had ze dus goed gezien! Maar ik zal nooit vanwege een show de honden beletten lol te hebben en och wat hebben ze een lol gehad die donderdag. De resultaten van de clubmatch waren als volgt. Dagmar een Uitmuntend, Nando een Uitmuntend en een 4e plaatst, Felís een Zeer Goed en een 1e plaats en Milo een Zeer Goed. Al met al prima resultaten van de "van Drentenpassies". De keurverslagen zijn binnenkort beschikbaar. Met dank aan Saskia en Selma voor de foto's.

DagmarModder.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
KlaarVoorDeShow.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Groepsfoto3.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EllertshaartFelisDagmarLisaBikkel.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
HiddeEnDagmar.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ErgVermoeiendDatShowen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Afscheid Josca van Drentenpassie, geboren 6 juli 1998 - overleden 31 mei 2011

1 juni 2011

Vandaag kreeg ik het trieste bericht dat de fam. Hopster hun Josca gisteren heeft moeten laten inslapen. Ze was al een paar weken aan het kwakkelen met haar gezondheid. Waarschijnlijk is een snel groeiend gezwel in haar buik geknapt en er was geen andere optie dan afscheid te nemen. Ze is net geen 13 jaar geworden en was een dochter van Esmee en Nimrod uit mijn 1e nest. Leo en Toos, heel veel sterkte en ik weet zeker dat Esmee haar al heeft opgezocht en ze samen spelen met alle vriendjes en vriendinnetje die hen zijn voorgegaan. Ik wil jullie heel erg bedanken voor het fantastische leven dat jullie Josca hebben gegeven en ook voor het altijd goede contact dat er tussen ons is gebleven al die jaren. Josca zal ik nooit vergeten en jullie ook niet. Van het 1e nest van Esmee is nu alleen Belle Auke nog in leven, zover ik weet. Sinds de eigenaren van Arie zich in Frankrijk hebben gevestigd is het contact verloren gegaan. Ik heb dan ook geen idee of hij nog leeft. Banjer en Demi zijn al jong overleden en Nouschka overleed 15 december 2009. Nu dus helaas ook Josca. Mooie herinneringen blijven bewaard aan "mijn" pupjes waar alles mee begon. Ik zal ze nooit vergeten.

JoscaVierMaand.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
JoscaZesMaand.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
JoscaTienJaar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Esmee

22 mei 2011

Een half jaar is voorbij gegaan sinds het moment dat ik afscheid heb moeten nemen van mijn lieve Esmee. Heel vaak wordt haar naam nog genoemd. Wat had ik haar nog graag bij me gehad. Esmee, ik mis je. Nooit, maar dan ook nooit zal ik je vergeten. Na het overlijden van Esmee werd ik verblijd met een heel mooi schilderij van Esmee, gemaakt door Margreet Teunissen waarvoor ik haar heel erg dankbaar ben. Een foto van het schilderij bij dit bericht volgt zo snel mogelijk. Het is een hele mooie herinnering aan mijn dierbare vriendin, mijn once in a lifetime dog.

Esmee12.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Dogshow Goes & Bandit is geplaatst

14 mei 2011

Vandaag met Lisa deelgenomen aan de Dogshow in Goes. De wekker liep om 4 uur af en omdat Lisa nog steeds af en toe wagenziek is, haar en de anderen meteen maar eten gegeven in de hoop dat ze niet zou overgeven onderweg. Dat was gelukt. Wat niet was gelukt was het tijdstip om Marion in Almelo op te pikken. Om de een of andere reden had ik nog 6 uur in mijn hoofd, terwijl we om 5.30 uur hadden afgesproken. Om 8.15 kwamen we al aan in Goes. We konden de auto mooi dichtbij parkeren. En na een mooi plekje gevonden te hebben bij de erering, kon het wachten beginnen. Chester, officieel Dourin's Chester Little King, de Norfolk Terrier van Marion was al vrij snel aan de beurt en hij haalde een 1. Uitmuntend JCAC en CAC. De Drenten waren om ong. 13.08 uur aan de beurt. Lisa kreeg de kwalificatie Zeer Goed. En het keurverslag vond ik erg reëel. Lisa is nu eenmaal geen showhond. Ze vindt er helemaal niets aan en tja dat is wel een heel groot contrast ten opzichte van haar moeder, die showen en shows geweldig vindt. Dus ik zal Lisa er niet meer te veel mee plagen. Gelukkig heeft Lisa andere kwaliteiten en hoop ik dat ze die door zal geven aan haar pups, als die er mogen komen begin volgend jaar. Hierbij het keurverslag.pdf en een paar foto's, waarvoor hartelijk dank aan Selma voor het maken en beschikbaar stellen!

Goes.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Goes2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Bandit heeft een nieuwe baas gevonden. Zara is nog op zoek, zie de site van de rasvereiniging.


Dortmund FCI-Jahrhundertsieger & VDH- Europasieger.

9 mei 2011

Afgelopen weekend zijn Felís en ik naar Dortmund geweest om deel te nemen aan 2 shows, namelijk de Jahrhundertsieger en de Europasieger. Nou dat was me wat zeg! Zaterdag was de Jahrhundertsieger voor de Drenten, die tot mijn verrassing werden gekeurd door dhr. Luis M. Da Veiga Pinto Teixeira uit Portugal. Ten tijde van de inschrijving zouden de Drenten gekeurd worden door dhr. Walter Schicker uit Duitsland. Ook voor de Europasieger, zo bleek de volgende ochtend was er een keurmeesterswissel. Omdat we pas om 11.30 uur aanwezig hoefden te zijn, hoefden we niet voor dag en dauw op. Echter toen we bij de Westfalenhallen aankwamen, nadat we ze uiteindelijk gevonden hadden, bleek dat alle parkeerplaatsen in de buurt van de hallen bezet waren. We moesten dus een behoorlijk eind lopen. Na binnenkomst in de hallen bleek dat we in hal 2 waren en het dus ook nog een behoorlijk eindje lopen was naar hal 6. Kortom de volgende dag zouden we toch maar beter op tijd vertrekken. Er waren 7 Drenten ingeschreven, 3 reuen en 4 teven. De keurmeester keurde Felís en liet ons veel rondjes en diagonalen lopen. Tijdens het schrijven van het verslag vroeg hij mij wat ik vond van de vacht van Felís. Nu is dat vaak een heikelpunt, dus ik was erop bedacht en zei hem dat een aansluitende golvende beharing van de nek tot de staart gewenst was, volgens de rasstandaard. Dat was hij (gelukkig) met mij eens, maar meteen kwam de opmerking "maar als 95% van de honden het niet heeft!" Nou ja toen stond ik met mijn mond vol tanden. Daarnaast vond hij dat Felís voor te wijd liep in draf. En daarbij was ze dan achter smal. Het enige wat ik zei was dat hij de eerste was die dat vond. Hij kwalificeerde haar met een ZG. Heel even vroeg ik me af of ze dan misschien haar beste jaren had gehad. Ze was immers veruit de oudste met haar bijna 7 jaar.
De volgende dag de Europasieger en ook nu weer werden de Drenten gekeurd door een Portugese keurmeester, namelijk mevr. Carla Molinari. Ik moet eerlijk zeggen ik werd toch wel een beetje zenuwachtig bij het wachten voor we de ring in mochten. Iets waar ik normaal geen last van heb. Dit keer waren er 10 Drenten ingeschreven. Om ong. 10.00 uur zouden de Drenten gekeurd worden echter de keurmeester liep ruim een uur uit, wat zeker niet bevordelijk was voor mijn zenuwen. Eindelijk mochten de Drenten dan de ring in en werden vlot gekeurd. Het werd alleen maar spannender omdat niemand te horen kreeg welke kwalificatie er gegeven was. Dus goed luisteren of ons nummer ook opgenoemd werd om voor beste teef en de titel Europasieger op te gaan. En ja hoor nu moest ook Felís weer terugkomen, dus de U was binnen. De keurmeester liet de honden veel lopen en na een aantal rondjes en een paar keer in een diagonaal op en neer gelopen te hebben, wees ze Felís aan als beste teef. En dus wederom de titel Europasieger, nu met het jaartal 2011 erachter. Dat verplicht eigenlijk om volgend jaar weer mee te doen om te kijken of ze hem voor de 3e keer op rij wint. Dat kan nog net, want vanaf 28 juli 2012 zal ze in de veteranenklas moeten uitkomen. Van een ZG naar een U, beste teef en Europasieger, het kan binnen 24 uur. Dat laat maar weer zien hoe betrekkelijk shows zijn. Titels zeggen wel iets, maar lang niet alles.
De keurverslagen: JahrhundertSiegerKeurverslag2011.pdf, EuropasiegerKeurverslag2011.pdf, 2518825-Europasiegertitel2011.pdf.


Juulke v.h. Perjanveld is geplaatst, Bandit is nog op zoek, Zara ook

9 mei 2011

Voor Juulke is een nieuwe baas gevonden. Sinds Koninginnedag geniet zij van haar nieuwe leven. Ik wens haar veel plezier en hoop dat ze bij deze familie haar oude dag gaat slijten. Voor Bandit wordt nog steeds een nieuw baasje gezocht. Voor meer informatie over hem en een foto, zie herplaatsing. Ook voor Zara een teefje wordt een nieuw baasje gezocht, maar informatie over haar is te vinden op de site van de rasvereniging.

Bandit
Bandit

Weblog's over Drentsche Patrijshonden

9 mei 2011

Inmiddels zijn de kinderen van Ferron en Belle uitgevlogen en ze maken het goed. De berichtjes en foto's komen regelmatig binnen en er zijn enkele pups die een eigen weblog hebben. Deze wil ik u niet onthouden, ze zijn erg informatief en geven een goed beeld wat u te wachten staat als u zo'n lief schattig pupje aan heeft geschaft. Allereerst hebben we het weblog van moeder Belle, oom Heros en tante Hera en hun baasjes Jan en Simonne Faes, ook wel het Bas en Belle blog genoemd. Dan hebben dochter Kiki en haar baasje Marian Willemsen ook een weblog, genaamd het Max en Bente blog en last but not least is er nog het blog van Kiet en zijn baasjes Jef en Fien (en hun ouders Luc en Katia) met de bijzondere naam Kieter-Wieter. Kiet is gisteren op bezoek geweest bij zijn vader. Dat was dolle pret, getuige de foto's. Met dank aan Jef voor het lenen van de foto's.

VaderEnZoonSpelen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VaderEnZoonSpelen2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VaderEnZoonSpelen3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VaderEnZoonSpelen4.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Juulke en Bandit op zoek naar een nieuw baasje.

15 april 2011

Wegens scheiding van hun baasjes zijn Juulke en Bandit op zoek naar een nieuw thuis waar ze volop aandacht krijgen. Voor meer informatie, zie herplaatsing.


Nestplanning

14 april 2011

Zaterdag 9 april ben ik met Lisa naar Gelselaar geweest voor het oogonderzoek. Altijd spannend, want je weet maar nooit. Gelukkig is ze voorlopig weer vrij van oogafwijkingen en staat v.w. de gezondheidsonderzoeken een nestje niets meer in de weg. De verwachting is dat ze eind oktober/begin november gedekt wordt. Hopelijk verwachten we dan pups in januari. Meer informatie over de geplande dekking kunt u vinden bij pups.


Pups Teuntje en Jelle geboren

7 april 2011

Vandaag zijn de pups van Teuntje en Jelle geboren. Er zijn er 8 geboren, waarvan helaas 2 teefjes niet levend. De overige pups, 2 reuen en 4 teven maken het uitstekend. De reutjes gaan Tobias en Rinus heten en de teefjes Wieske, Hanne, Sibbe en Doris. Alle pups hebben al een eigenaar. Ook de pups van Belle en Ferron hebben allemaal een eigenaar gevonden.

PupsTeun.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PupsTeun2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PupsTeun3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PupsTeun4.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Verslag Forumdag en nestbezoek België

4 april 2011

Het was weer een druk weekend, maar o wat een heerlijk gezellig weekend. Zaterdag was er de forumdag. Het was zoals voorspeld heerlijk weer. Dagmar en ik hebben ons prima vermaakt. Felís en Lisa mochten niet mee, Felís was dekrijp en Lisa net loops af. Dus geen goed idee om ze mee te nemen. We kregen 's ochtends jachttraining en ik vond het erg leuk om weer eens iets met Dagmar te doen en ze deed het niet eens zo slecht. Het is al een tijdje geleden dat ik met haar jachttraining deed, maar volgens de trainer zat een B diploma er nog wel in. Na de jachttraining weer terug naar de plek van samenkomst en daar stond een heerlijke lunch klaar. Na de lunch konden we nog even wat wandelen en de honden laten zwemmen. Dat gaf de organisatie de tijd om het behendigheidsparcours op te zetten. Hilarisch was het om te zien hoe hond en baas over de hindernisbaan gingen en de opdrachten uitvoerden. Na het behendigheidsparcours konden we weer even wat voor ons zelf doen en dus weer terug naar het water. Jantine nog bedankt voor de foto's. Geweldig om zulke mooie foto's van Dagmar te hebben, vol in actie en met mooi deadlocks. 's Avonds was er een barbecue en tegelijkertijd ook nog een verloting met echt heel veel prijzen. Iedereen ging met een tevreden, voldaan gevoel naar huis en complimenten voor de organisatie. Sonja, Margreet en Monika het was geweldig en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Een ieder die nieuwsgierig is geworden en de vele foto's wil zien, meldt u aan op het forum . Nadat u zich heeft voorgesteld, kunt u de foto's vinden in het topic foto's en filmpjes van honden en daarnaast vindt u op het forum heel veel informatie over Drenten en andere staande jachthonden. Wellicht tot ziens op het forum! Zondag naar België geweest om de pups van Belle en Ferron te bezoeken. Wat een heerlijke pups, 5 weken oud. Het bezoek herinnert mij meteen weer aan het vele werk dat er bij komt kijken als je een nestje hebt. En ook aan de verantwoording die je draagt voor dat kleine grut wat je met hun prachtig blauwe ogen zo lief aankijkt. Ja, Jan en Simonne zijn er heel druk mee. Maar ze doen het met liefde en dat merk je. Kosten nog moeite worden gespaard om de pups zo goed mogelijk groot te brengen. Dat zie ik graag en een ritje van ruim 2 uur ach als je die hummeltjes ziet en zo'n gezellig dag hebt mag dat de pret niet drukken. Samen met Luc, Katia en hun kinderen Jef en Fien hebben we nog met onze beide trio's te weten Jan's Belle, Heros en Hera en mijn Dagmar, Felís en Lisa een wandeling gemaakt. Luc en Katia krijgen een zoon van Belle en Ferron en het is leuk te zien hoe ze uitkijken naar de dag dat ze hun pupje mogen halen. Zoals ook Gonda en Antoon doen en ongetwijfeld iedereen die een pupje krijgt. Ik wens iedereen heel veel plezier met en van hun pup en hoop van jullie nog eens te horen hoe het gaat. Momenteel zijn er nog pups die op zoek zijn naar een baasje. Heeft u serieuze belangstelling, dan kunt u contact opnemen met Jan en Simonne Faes via hun weblog.
Met dank aan Jantine, Margreet en Jan voor de foto's

DagmarPuhArrogantWelNee.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarWaterSprong.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarZwemmenHeen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarZwemmenTerug.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ForumDagDagmarEnIk.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PupsBelleFerron.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PupsBelleFerron2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PupsBelleFerron3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drentsche Patrijshond en andere staande jachthonden forumdag

29 maart 2011

Zaterdag aanstaande (2 april) wordt er een forumdag gehouden. Deze forumdag wordt gehouden in Gieten (Dr.) en er zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Zo worden er o.a. jachthondentrainingworkshops gegeven en is er een wandeling waaraan men kan deelnemen. Dit is bij uitstek een gelegenheid om kennis te maken met de Drentsche Patrijshond en hun eigenaren. Aangezien de organisatie een samenwerking is tussen het forum voor Drentsche Patrijshonden en andere staande jachthonden en het forum voor de Kleine Munsterlander zullen er naast de Drentsche Patrijshond ook andere staande jachthondenrassen te zien zijn. Grijp dus uw kans om in een ontspannen, gezellige sfeer kennis te maken met de verschillende rassen. Mocht u willen komen kijken? De exacte lokatie wordt u toegezonden als u mij even een email stuurt. Wellicht tot zaterdag, het belooft een fantastische dag te worden met goed gezinde weergoden.


Terug van weekendje weg

27 maart 2011

Dit weekend ben ik met Felís op pad geweest. Ik had ingeschreven voor de show in Luxemburg en heb daar meteen een weekendje weg van gemaakt. We vertrokken vrijdagochtend om 11 uur. Dagmar en Lisa achterlatend bij de beste oppas die ze kunnen hebben. Maar dan nog vind ik dat wel een beetje moeilijk. Afijn soms kan het gewoon niet anders. En om nu met 2 loopse teven op pad te gaan is een beetje te veel van het goede. Om 3 uur kwamen we aan in Trier, waar ik een hotel had geboekt. Nadat we de spullen op onze kamer hadden gelegd gingen Felís en ik Trier in. Och wat heerlijk, volop zon en gezellige terrasjes. Op het terras naast een toeristische attractie, Porta Nigra, maar even een heerlijk witbiertje genomen. Felís vond het erg gezellig zo met mij alleen op pad, maar natuurlijk betekent dat wel dat er dan geposeerd moet worden voor de camera en niet alleen voor die van mij. Ook de toeristen vonden het wel grappig om een foto te nemen van een hond op een betonblok voor Porta Nigra. Felís stond volop in de belangstelling en dan zie je haar genieten. 's Avonds hebben we nog tot 7 uur buiten gezeten en wat gegeten op een terras aan de Moesel. Daarna terug naar het hotel. De volgende dag na het ontbijt vertrokken we richting Luxemburg. Dat was ong. nog 20 minuten rijden, dus prima te doen. Aangekomen op het parkeerterrein stond er al een lange rij auto's en nergens waren verkeersregelaars te zien. Na 2 keer rond het terrein te zijn gereden bleek er geen plek meer te zijn en mensen zetten hun auto op de stoep. Dat deed ik ook maar, want tja dat kan toch geen kwaad op een evenemententerrein, dacht ik. Bij de ingang stond een grote lange rij, die je in Nederland eigenlijk niet meer ziet. Elk paspoort en elk toegangsbewijs werd gecontroleerd. Het duurde dan ook een half uur eer ik binnen was. Afijn dat maakt niet zoveel uit als je met één hond bent. Dan is er altijd nog wel een plekje bij de ring te vinden. Ring 30 was helemaal achteraan. De ruimte was erg beperkt en het was toch nog proppen om een plekje te vinden. Naast Felís was er nog een teefje ingeschreven. Aangezien Felís er momenteel uitziet als een pluizenbol, had ik er een hard hoofd in of ze wel een Uitmuntend zou halen. Dat is namelijk een voorwaarde voor een CAC en/of CACIB. De keurmeester gaf Felís een 1e Uitmuntend en het andere teefje kreeg een 1e ZG. Dus Felís kreeg het CACL, CACIB en werd beste van het ras. Het lange wachten voor de eindkeuring kon beginnen. In de tussentijd maar even de titel aangevraagd, want nu is ze ook Luxemburgs Kampioen. Zoals zo vaak werden we niet geselecteerd. Wel werd Felís van alle kanten bekeken en bevoeld, maar met zoveel "populaire" rassen en een buitenlandse keurmeester is de kans erg klein dat een Drent wordt geselecteerd. Eindelijk konden we om half 7 naar huis. Bij de auto gekomen bleek wel dat het een duur kampioenschap is. Er zat namelijk een bon onder de ruitenwisser voor foutparkeren van 49 euro. Tja jammer geld, maar als ik ook maar enigszins het idee had dat ik het risico zou lopen, dan had ik daar natuurlijk niet geparkeerd. Ach ook zo'n bon mag de pret niet drukken en gelukkig was ik niet de enige. Om kwart voor elf waren we weer thuis. Dagmar en Lisa waren blij ons weer te zien en waren erg lief geweest bij de oppas. Tot zover ons Luxemburgse avontuur. Op naar het volgende.

FelisBijDeBrugTrier.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FelisRomein.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FelisPortaNigra.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FelisPortaNigra2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Felís nu ook Internationaal Showkampioen en ticket voor FCI Centenary World Champion of Champions show te Brussel

9 maart 2011

Vandaag de oorkonde ontvangen dat Felís ook de titel Internationaal Showkampioen is toegekend. Hierdoor heeft ze zich gekwalificeerd voor deelname aan de FCI Centenary World Champion of Champions show op 12 november in Brussel.

KwalificatieWorldChampionOfChampions.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
InternationaalShowkampioen.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Fokdag 16 april 2011 te Barneveld

9 maart 2011

De vereniging de Drentsche Patrijshond organiseert op zaterdag 16 april aanstaande wederom een fokdag. Voor deze fokdag worden de nesten uitgenodigd van fokkers die hun nest hebben gefokt tussen 4 april en 16 oktober 2009. Ook de nesten die niet voldoen aan de foknormen van de vereniging of waarvoor geen fokaanvraag is ingedien worden hiervoor uitgenodigd. Het complete nest wordt voor deze dag uitgenodigd, dus ook de pups met een afwijking, al dan niet erfelijk. Ook loopse teven mogen meedoen. Deze dag is uitermate geschikt voor toekomstige Drentenbezitters om kennis te maken met het ras. De lokatie is dit jaar weer als vanouds in Barneveld, echter nu op een nieuwe lokatie namelijk aan de Mercuriusweg 41. Meer informatie over de fokdag, de uitgenodigde nesten en de ringindeling kunt u vinden op de site van de rasvereniging.


Hieperdepiep hoera

28 februari 2011

Vandaag vieren Mees, Jord, Ferron, Vitas, Frouke, Nouska, Nora, Floortje en Lisa hun 3 verjaardag. Wat gaat de tijd toch snel. Alle baasjes van harte gefeliciteerd met alweer de 3e verjaardag van jullie Drentjes.


Pups Belle en Ferron geboren

27 februari 2011

Vanochtend zijn de pups van Belle en Ferron geboren. Belle heeft het fantastisch gedaan. De eerste pup werd geboren om 5.45 uur en de laatste om 11.15 uur. Het resultaat is 9 pups, 3 reutjes en 6 teefjes. De ontwikkelingen van de pups kunt u volgen op het weblog van Jan en Simonne Faes. Jan en Simonne zullen het druk gaan krijgen. Nogmaals van harte proficiat met jullie Belleferronekes.


Gedrag en Gehoorzaamheid Cynophilia

26 februari 2011

Op 23 oktober 2010 ben ik met Felís begonnen met de training voor het G&G examen op landelijk niveau bij de kc Rijssen. Ik begon in de beginnersgroep, maar stroomde al snel door naar de examengroep. Na een paar lessen in deze groep gelopen te hebben kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen met het examen. Natuurlijk wilde ik dat wel, maar eens zien waar het schip strand dacht ik. Tot ik te horen kreeg dat het examen niet door de kynologenclub, maar door een examinator van Cynophilia werd afgenomen. Toen sloeg de schrik toe, want dat is toch wel even wat anders. Snel moest ik nog even een logboek aanvragen, die gelukkig ook nog op tijd kwam. De training ging best wel goed, maar ik was wel een cursist die van training naar training ging, zonder veel thuis te oefenen. Niet echt handig natuurlijk, maar ja het seizoen brengt nu eenmaal korte dagen en lange donkere avonden met zich mee. Dus niet ideaal om dan na het werk nog even wat te gaan trainen. Op 11 december 2010 stond het examen gepland, maar dit werd (voor mij gelukkig) afgelast i.v.m. de weersomstandigheden, Er lag te veel sneeuw op het veld en het was erg koud. Dat gaf dus nog weer wat meer tijd om te oefenen. De eerste les was dit jaar weer op 8 januari. Ik had me echt voorgenomen om in de tussenliggende periode te trainen met Felís, maar helaas het kwam er niet van. Vandaag was het dus zover, het examen ging dit keer door. Vorige week toch af en toe geprobeerd een beetje te trainen. Niet te veel natuurlijk, want met een Drent heeft dat niet zoveel zin. En ik merkte het ook aan Felís. Ze begon steeds meer te klieren, ging tijdens het afliggen lekker liggen rollen en ging pas naar de plaats terug op moment dat ik er een koekje naar toebracht. Vandaag dus echt maar kijken waar het schip zou stranden en nog even de tips van de trainer goed in mijn hoofd opgeslagen. Het eerste deel van de oefeningen, in groepsverband, ging gelukkig goed. Bij staan en betasten een puntje aftrek omdat ik een foutje maakte. Voor de rest allemaal tienen. Daarna verlieten de medecursisten het veld behalve nummer 1, die begon aan het individuele deel. Gelukkig was Felís nummer 2 dus waren we snel aan de beurt. Tijdens het wachten en het kijken naar hoe nummer 1 het deed begon ik toch wel wat zenuwachtig te worden. Nadat nummer 1 het individuele deel had afgesloten was het onze beurt, pfff best wel spannend. Volgen aan de lijn ging goed. Toen het los volgen en tja dan merk ik echt weer met een Drentsche Patrijshond te maken te hebben. Het los volgen ging tijdens de training altijd goed en vol vertrouwen stapte ik dan ook weg, in het volste vertrouwen dat Felís naast mij liep. Na een paar meter hoor ik de keurmeester zeggen "stopt u maar". Ik kijk achterom naar de keurmeester en zie Felís keurig netjes bij het vertrekpunt staan. O jee wat nu? Nou ik mocht opnieuw beginnen en dat deed ik dus met de gedachte vertrouwen in je hond hebben, niet naar je hond kijken en gewoon doorlopen. Na een paar meter gelukkig geen "stopt u maar", dus liep ik door, maar na een linksaf en een rechtsomkeert ja hoor... de keurmeester wederom "stopt u maar". Onbewust ben ik dan toch zenuwachtig en leg ik een bepaalde druk op Felís waardoor ze erg onzeker wordt. Voor mij viel nu alle spanning van mij af, want nu waren we toch wel gezakt. Juist door het wegzakken van de spanning gingen alle andere onderdelen goed, behalve het terugsturen naar de plaats, dat wilde ze echt niet. Nadat alle cursisten het examen hadden gelopen begon het lange wachten in de kantine. Je kunt bij de examens op landelijk niveau ook halve examens halen. Waarbij je dus met 2 halven ook het diploma krijgt en door mag om te trainen voor het G&G 1 examen. Om voor zo'n half diploma in aanmerking te komen moet je tussen de 192 en 223.5 punt halen. Dat was dus waar ik op hoopte, dan was het toch nog niet voor niets geweest. Echter hoezo een half diploma? Felís is ondanks een 5 voor het los volgen en een 0 voor het terugsturen plaats geslaagd met 236 punten! En dat na slechts 11 lessen, wat een topper die Felís!. Nu op naar de G&G 1.


Doerak en Timo herplaatst en Kate blijft bij haar baasjes

14 februari 2011

Voor Doerak en Timo is een nieuwe baas gevonden. Ik hoop dat ze een fijne warme mand hebben gekregen en ze daar hun oude dag mogen beleven. Als de nieuwe baasjes dit lezen, zou ik het leuk vinden te vernemen hoe het met ze gaat. Voor Kate hoeft geen nieuwe baas meer gezocht te worden, ze blijft bij haar baasjes wonen. Mensen die op zoek zijn naar een herplaatser kunnen zich blijven melden, bij voorkeur via email. U krijgt dan bericht zodra ik een Drent weet die op zoek is naar een nieuwe baas.


Drentsche Patrijshondpupje Doerak op zoek naar baasje

9 februari 2011

Voor Doerak een Drentsche Patrijshond van 15 weken wordt een baasje gezocht. Momenteel verblijf Doerak in het Haags Dierencentrum Gezocht wordt een baas die weet om te gaan met de beperkingen die hij heeft tengevolge van een gebroken hielbeen. Meer informatie vindt u bij herplaatsing..


Teuny Filia van de Pergenshove gedekt

7 februari 2011

Vandaag is Teuntje gedekt door Jelle Senna van Selihof en hopelijk is zij drachtig. De pups worden dan verwacht de 1e week van april. Meer informatie kunt u vinden bij pups.


Drentsche Patrijshond zoekt een nieuw baasje en Teuntje is loops

24 januari 2011

Voor Timo, een gecastreerde reu van 10 jaar, wordt een nieuwe baas gezocht. Voor meer informatie zie herplaatsing.
Teuny Filia van de Pergenshove (Teuntje) is loops geworden en zal binnenkort gedekt worden. Als alles goed gaat worden de pups verwacht in de 1e week van april. Meer informatie over deze dekking zie pups.


Belle Faes is drachtig

20 januari 2011

Vanochtend hadden Belle en haar baasjes een afspraak bij de dierenarts voor een echo om te zien of de dekking succesvol is geweest. En inderdaad Belle is drachtig van Ferron. De pups worden omstreeks 3 maart verwacht en het spannende aftellen kan nu beginnen. Ik wens Belle een voorspoedige zwangerschap en bevalling toe.

EchoPupsBelleFerron.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EchoPupsBelleFerron2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Familiedag in België en Isa gevonden, helaas niet levend

17 januari 2011

Gisteren ben ik naar België getogen op uitnodiging van Jan en Simonne Faes. Hun teefje Belle is op 30 december jl. gedekt door Ferron, zoals u heeft kunnen lezen. Jan en Simonne hadden een kennismakingsmiddag georganiseerd voor de toekomstige pupkopers. Speciaal hiervoor had ik naast oma Dagmar, moeder Felís en zusje Lisa ook Jari, de vader van Ferron opgehaald, zodat de pupkopers ook hem konden leren kennen. Het gevolg was dat er 4 reuen en 5 teven in huize Faes rondliepen. Een vreemde eend in de bijt was de ruim 16 jarige Max van Marian. De directeur, zoals hij ook wel genoemd wordt, hield zich prima staande tussen het bonte spul. Na de 1e ronde koffie en fris zijn we met het groepje een eindje gaan wandelen. Bij terugkomst werden we getrakteerd op een overheerlijk, door Simonne zelfgebakken, stuk taart. Na nog wat gekletst te hebben zijn we weer richting Nederland vertrokken. Het was een zeer geslaagde dag, waaraan het weer ook prima meewerkte, het leek wel voorjaar. Nu is het wachten tot donderdag, dan zal het waarschijnlijk duidelijk zijn of Belle ook werkelijk drachtig is. Met dank aan Jan Faes en Marian voor de foto's.

ToekomstigMoederInSpe.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
ToekomstigVaderInSpe.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VanDrentenpassiesOpRij.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Groepsfoto2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VanDrentenpassiesOpRij3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
RuimZestienDeDirecteurMax.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Helaas slecht nieuws over Isa. Ze is zaterdag 15 januari dood gevonden in een sloot halfvol water. Ik wens de eigenaren van Isa heel veel sterkte bij de verwerking van het tragisch verlies van hun Isa. Een schrale troost is dat ze in ieder geval gevonden is, zodat er een einde is gekomen aan de onzekerheid en de eigenaren afscheid hebben kunnen nemen.


Drentsche Patrijshond teefje zoekt nieuw baasje en Drentsche Patrijshond Isa nog steeds vermist

13 januari 2011

Voor een Drentsche Patrijshond teefje van 7 jaar wordt een nieuw baasje gezocht. Meer informatie kunt u vinden bij herplaatsing. De Drentsche Patrijshond Isa wordt nog steeds vermist. Meer informatie kunt u vinden bij nieuws in het archief 2010, het nieuwsbericht van 1 december.


Belevenissen dit weekend

10 januari 2011

Afgelopen zaterdag had ik na de winterstop weer voor het eerst les met Felís. De cursus is van 9.00 tot 10.00 uur. Gedurende die tijd blijven Dagmar en Lisa, nadat ze uitgelaten zijn thuis. Bij terugkomst bleek dat Lisa het daar niet mee eens was. Ze vond het blijkbaar niet kunnen dat ik met haar moeder op pad ging en zij en haar oma thuis moesten blijven. Al tijden sloopt ze niet meer, maar nu had ze maar even het laadsnoer van mijn mobiel van het dressoir gepakt en aan gort gevreten. Tja zo zie je maar met Drenten blijf je aan het opvoeden en ze blijven je verrassen of ze nu pup zijn of bijna 3 jaar.

DeAangerichteSchade.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeOnschuldZelve_1.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeOnschuldZelve_2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Dit weekend heeft de dekking plaatsgevonden tussen Nando en Lillebrusen's Tessa, eigenaar Henning Wilstrup uit Denemarken, kennel Vindhøj's Het spannende wachten of de dekking succesvol is geweest kan beginnen. Als Tessa drachtig is, dan worden de pups begin maart verwacht. Nadat Henning en Tessa weer hun terugreis aanvaarden zijn we met Dagmar, Nando, Felís, Milo en Lisa nog even naar Bussloo geweest. En uiteraard moesten ze even op de foto. Met dank aan Gerrit voor de foto's.

Nando_Tessa.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Bussloo_1.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Bussloo_2.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Bussloo_3.JPG ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Vandaag kreeg ik ook foto's van de baasjes van Ferron. Ferron en Harry zijn gisteren weer een hele dag op jacht geweest. Dat Ferron tijdens de jacht tegen een stootje kan bewees hij door zich niets aan te trekken van het prikkeldraad dat hij onderweg tegenkwam. Natuurlijk moest ook hier weer even geposeerd worden. Vandaar dat ik u deze foto's kan laten zien van twee Drenten waar de eigenaren heel trots op zijn. En niet alleen de eigenaren.

Ferron_Harry_1.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Ferron_Harry_2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Ferron_Harry_3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Ferron_Harry_4.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Het jaar 2011 is begonnen.

5 januari 2011

Allereerst wens ik iedereen een gezond, gelukkig en succesvol 2011. Het jaar begint verdrietig, aangezien we afscheid hebben moeten nemen van Pilar, de kleine grote vriend van Dagmar, Felís en Lisa. Er werd bij hem 6 weken geleden kanker geconstateerd en Marion heeft een moedig besluit moeten nemen, helaas. Marion, veel sterkte. Pilar, we zullen je nooit vergeten, dag kleine grote vriend. Er staat voor 2011 het een en ander te gebeuren, waar ik erg naar uitkijk. Zo is de Drentsche Patrijshond Belle van Jan Faes uit België op 30 december gedekt door Ferron, de broer van Lisa. We hopen dat het een vruchtbare ontmoeting is geweest en Ferron voor het eerst vader gaat worden. Indien Belle drachtig is, dan worden de pups rond 3 maart verwacht. Meer informatie over Belle en hopelijk haar pups kunt u vinden op de site van Jan Faes. Dan hoop ik ook dat er medio maart/april bij Willeke Loots pups geboren gaan worden van haar Teuntje en Siep Muffty van Selihof. Ook hoop ik op een succesvolle dekking in Denemarken waardoor ook daar van Drentenpassiebloed zal bijdragen aan het ras. En tenslotte zal als alles volgens planning gaat aan het eind van dit jaar Lisa gedekt gaan worden. Al met al genoeg om naar uit te kijken en de nodige vrije tijd aan te besteden.

Laatste wijziging 03-08-2017 17:13:01.  ©Bob Eskes