Mijn Drenten van Drentenpassie, Drentse Patrijs, Drentsche patrijs Drentse Patrijshond

Nieuws en informatie

Jaar 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2017


Terugblik.

30 december 2010

Het jaar 2010 nadert zijn einde. Het was een jaar met hoogte- en dieptepunten. Enkele hoogtepunten waren toch wel de behaalde titels op showgebied. Zo werd Felís Europasieger, Europees Kampioen, Duits- en Sloveens Kampioen. Dagmar werd Europees VeteranenKampioen en Sloveens VeteranenKampioen. En Lisa gaat in de boeken als de eerste Drent die zich Sloveens Kampioen mag noemen. Ook de vakantie in Slovenië is zeker een hoogtepunt, wat een geweldig land en wat hebben we vaak moeten uitleggen wat het voor honden waren die we aan de riem hadden. Maar er waren ook dieptepunten. Het afscheid van Esmee is wel het diepste. Ze wordt nog iedere dag gemist, vooral door mij. Dagmar, Felís en Lisa zoals het eruit ziet hebben de draad allang weer opgepakt, gelukkig. Enkele mensen die mij dierbaar zijn werden ziek, sommige ernstig, dat zet je weer met beide benen op de grond dat een goede gezondheid toch een heel kostbaar bezit is. Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en hoop dat u, bezoeker van mijn website, ook volgend jaar weer langskomt om te kijken wat Dagmar, Felís, Lisa en ik beleven, waarbij Esmee over onze schouder meekijkt. Tevens wil ik nogmaals iedereen bedanken voor het medeleven tijdens het overlijden van Esmee. Tot volgend jaar!


Wij wensen u Prettige Kerstdagen.

24 december 2010

Kerstwens_ws.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Kerstwens_ws2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Max heeft een nieuw thuis gevonden

22 december 2010

Voor Max is een fantastische nieuwe plek gevonden. Hij woont vanaf nu in Hellevoetsluis en heeft niet alleen nieuwe baasjes, maar ook een nieuw vriendje gekregen. Ik wens Max, zijn nieuwe baasjes en vriendje Floss het beste voor de toekomst en dat ze nog lang van elkaar mogen genieten. Ik hoop dat voor Austin, Banjer en Doeke ook snel een warme mand gevonden wordt. Meer info over hen vindt u bij herplaatsing.


Kerstshow Wijchen

12 december 2010

Vandaag met Lisa deelgenomen aan de Kerstshow in Wijchen, georganiseerd door de Kynologenclub Nijmegen en omstreken "Noviomagum". Er waren in totaal 30 Drenten ingeschreven, waarvan er 2 absent waren. Keurmeester was mevrouw G. de Wit-Bazelmans. Het was een lange dag. Niet alleen omdat er 20 honden voor ons waren, maar ook omdat Lisa de allerlaatste was. Ze was ingeschreven in de gebruikshondenklas. De keurmeester nam de tijd om alle Drenten te beoordelen. Lisa kreeg van haar een 1e Uitmuntend, waar ik heel blij mee ben. Maar het was duidelijk dat ze niet opging voor beste teef. De keurmeester keek maar amper naar haar en Lisa had het ook wel gehad. Die wilde niet meer staan en begon een beetje te klieren. En gelijk had ze. Al met al was het een leuke, maar wel lange dag. En Lisa? Die ligt nu heerlijk te snurken op de bank, zoals gewoonlijk.

Keurverslag_Kerstshow_12-12-2010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drentsche Patrijshond vermist

1 december 2010

Sinds zondagmiddag 21 november wordt Drentsche Patrijshond Isa vermist. Tijdens het wandelen op een klein stukje heide van natuurgebied De Grijze Steen is Isa plotseling verdwenen. Het gebeurde net voordat we terugliepen naar de auto omdat het toen snel begon te schemeren, rond 17.00-17.15 uur. Inmiddels hebben we al uren gezocht en rondgevraagd maar tot nu toe is er helaas nog geen enkel spoor van Isa gevonden. Bij haar verdwijning droeg ze een witte vlooien/tekenband en een bruine leren halsband waaraan een koperen penning hing, met daarop de naam Isa en een drietal tel.nummers. Ze is ook gechipt.
De Grijze Steen is een natuurgebied gelegen aan de Westelbeersedijk en de Biezengoren (N-Br.) tussen de Kempendorpen: Casteren, Westelbeers en Netersel en dicht bij Hoogeloon. Het is gelegen in een gebied schuin onder Eindhoven, grofweg tussen Tilburg en Bladel-Hapert. Mocht u in de buurt wonen en er wandelen kijkt u dan a.u.b. naar haar uit. Maar het is ook mogelijk dat Isa is meegenomen en zich elders in het (buiten)land bevindt.
Heeft u Isa gezien of weet u waar ze is, neemt u dan contact op met haar zeer bezorgde eigenaren, tel. 0497-681804. Er is een beloning voor de gouden tip. Haar baasjes zijn vreselijk ongerust en missen haar ontzetten, hopelijk wordt ze snel gevonden.

isa1.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
isa2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
isa3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drentsche Patrijshond Max van 8 jaar zoekt een nieuw baasje

1 december 2010

Voor Max een ongecastreerde reu van 8 jaar wordt een nieuwe baas gezocht. Ook Austin en Banjer en Doeke zijn nog op zoek. Meer informatie bij herplaatsing


Het leven gaat door...

28 november 2010

Het gemis is enorm. Zoveel gewoontes die niet meer hoeven. Het pakken van 4 riemen, 4 voerbakken, het voorzichtig de kamerdeur opendoen, omdat Esmee niet in de gaten had dat ie openging en ze er altijd pal achter lag. 's Avonds zo laat mogelijk naar bed om Esmee nog even te laten plassen, ochtends vroeger dan vroeg opstaan om Esmee weer te laten plassen, wachten bij het afslaan tijdens een wandeling, etc. Ze moeten slijten en dat zal nog de nodige tijd vergen. De vele kaartjes, emails, telefoontjes en bloemetjes steunen mij enorm. Waarvoor ik een ieder hartelijk wil danken. Het is fijn te weten dat er zoveel mensen meeleven en begrijpen hoeveel verdriet het brengt als je afscheid moet nemen van je maatje, steun en toeverlaat. Esmee, ik zal je nooit vergeten. Je blijft voor altijd bij me, in mijn hart en in mijn ziel.

Dit weekend de draad weer een beetje opgepakt, we moeten verder helaas zonder Esmee. De geplande "van Drentenpassiewandeling" was de eerste activiteit zonder haar. Erg dubbel, de vreugde van het zien van 11 Drentjes die een deel van Esmee in zich hebben en het verdriet en gemis dat ze er zelf nooit meer bij zal zijn. Gelukkig lijkt het alsof Dagmar, Felís en Lisa de draad weer hebben opgepakt. De wandeling heeft hen (en mij) goed gedaan. Het weer zat ons mee en de voorspelde winterse buien bleven uit. Het was wel erg koud. Het was erg rustig op de Ginkelse heide, waarschijnlijk mede door de kou. Na de wandeling hebben we met zijn allen nog gezellig wat gegeten en gedronken. Mensen bedankt voor jullie komst, ik vond het wederom erg gezellig. Ik hoop dat jullie volgend jaar maart/april ook weer van de partij zijn. Paul bedankt voor je foto's, die je hebt gemaakt ondanks de kou. Meer foto's van de wandeling volgen zo spoedig mogelijk.

Groepsfoto.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Wandeling_27-11-2010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Wandeling2_27-11-2010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

In Memoriam

22 november 2010
In Memoriam
Esmeralda (Esmee) the Gloucester 11 november 1995 - 22 november 2010
Esmeralda (Esmee) the Gloucester 11 november 1995 - 22 november 2010

Vandaag heb ik mijn maatje, steun en toeverlaat moeten laten gaan. We hebben 15 geweldige jaren gehad samen. Esmee wat doet het pijn je te laten gaan, maar na alle liefde die je mij hebt gegeven kon ik maar één ding terug doen uit diezelfde liefde en dat is jou laten gaan. Esmee ik mis je en wat had ik je graag bij me gehouden. Ik zal je nooit vergeten. De tranen zullen verdwijnen en plaats maken voor dierbare herinneringen en die heb ik er zo gigantisch veel. Ooit zien we elkaar weer terug en ik weet dat je vanaf nu over mijn schouder meekijkt als we wandelen op jouw favoriete plekjes. Daag Esmee, ik houd van je, voor altijd!


Austin en Banjer zoeken nieuw baasje

20 november 2010

Voor 2 Drentsche Patrijshonden, beide reuen en gecastreerd, wordt een nieuwe baas gezocht. Meer informatie over Austin en Banjer vindt u bij het hoofdstuk herplaatsing.


Esmee 15 jaar!!!!!!

11 november 2010

Vandaag is een grote dag, want Esmee viert haar 15e verjaardag. Onvoorstelbaar, al 15 jaar is ze mijn schaduw, mijn trouwe maatje en steun en toeverlaat. Stijf, stram, bijna blind en doof, maar stil going strong. Voor haar verjaardag heeft ze een Doggyride gekregen, zodat ze ook de lange wandelingen nog mee kan. Want ondanks haar leeftijd geniet ze het meeste als ze deel mag uitmaken van de allerdaagse dingen. En dat gun ik haar nog jaren.

PIC_0501.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PIC_0507.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Esmee_7weken.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Esmee_11weken.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Esmee_18maand.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Esmee_15jaar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Ferron jaagt in België

31 oktober 2010

Ferron, de broer van Lisa heeft dit weekend weer mogen jagen. Samen met o.a. zijn "collega" Harry hebben de honden prima gewerkt en de opbrengst mag er zijn. Ferron zijn baasjes zijn zelf geen jagers, maar Ferron wordt regelmatig uitgenodigd om mee te gaan jagen. Iets wat ik als fokker graag zie en waarop de ouderdieren ook zoveel mogelijk worden geselecteerd. Een Drent is nu eenmaal een staande jachthond en we moeten ervoor waken dat ie ook als jachthond behouden blijft. Bij Ferron is mijn fokdoel dus zeker bereikt. Ik ben maar wat trots op hem en zijn baasjes en ben erg blij dat zijn genen ook een bijdrage aan het ras mogen gaan leveren.

Ferron_jachtdag1_30-10-2010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Ferron_jachtdag2_30-10-2010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Lisa geslaagd voor G&G

20 oktober 2010

Op 7 juni ben ik begonnen met Lisa aan de gedrag- en gehoorzaamheidscursus op B niveau bij KC Rijssen en omstreken. De cursus bestaat uit 13 lessen. De oefeningen bij de B cursus zijn aan de lijn lopen zonder trekken, de hond laten zitten, staan en liggen, het laten betasten van de hond, het tonen van het gebit van de hond, het op bevel laten komen van de hond, het teruggaan naar zijn plaats, het blijven liggen van de hond zonder riem op afstand, het blijven zitten van de hond zonder riem op afstand en het apporteren van een voorwerp. Ook wordt het gedrag t.o.v. andere honden en de omgang baas/hond beoordeeld. Voor de oefeningen 2 minuten liggen op 10 meter afstand, volgen aan de lijn, staan en betasten en gebit tonen, komen op bevel als ook het gedrag t.o.v. andere honden en de omgang baas/hond moet minimaal 5 punten worden behaald om voor het diploma in aanmerking te komen. Helaas moesten we 3 lessen missen omdat Lisa loops werd precies na de zomerstop. Zaterdag 16 oktober werd het examen afgenomen, echter zoals u kunt lezen in het bericht hieronder was ik toen met Felís in Dortmund. Op maandag 18 oktober mochten de honden examen doen die op zaterdag niet konden. Het resultaat mag er zijn, Lisa is geslaagd met 88 van de 100 punten.

B-diploma_Lisa.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Bundessiegershow te Dortmund (D)

16 oktober 2010

Vandaag met Felís deelgenomen aan de Bundessiegershow te Dortmund. Er waren 7 Drenten ingeschreven onder keurmeester Erwin Deutscher (A). Felís behaalde een 1e Uitmuntend en een punt voor het Duitse Kampioenschap. Ze is al Duits Kampioen, dus een punt hadden we niet nodig. De titel Bundessieger was wel leuk geweest, maar die ging dit jaar naar Marjon Nelke Guido van 't Opgoande Slag van de familie Bakker. Roelof, nogmaals van harte gefeliciteerd. Felís was op de hoogtij van der loopsheid en daardoor voornamelijk op zoek naar een mooie kerel. Ze kreeg een heel mooi keurrapport. Voor dit jaar zitten haar deelname aan de shows erop. Volgend jaar zien we wel weer wat het jaar ons brengt. Dit jaar was in ieder geval voor Felís een topjaar.

KeurverslagDortmund.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Vakantie en de European Dogshow in Slovenië

10 oktober 2010

Vanavond teruggekomen van 2 weken vakantie in Slovenië. Er werden dit jaar in Slovenië de Europese Kampioenschappen gehouden en het leek mij wel leuk daaraan mee te doen. Dus had ik een huisje geboekt en mijn vakantie gepland van 25 september t/m 10 oktober. De European Dogshow was op zaterdag 1 oktober in Celje, gevolgd door de clubshow in Pragersko een dag later. Tjonge jonge wat een mooi land is Slovenië en wat fijn om daar 2 weken te verblijven. Hele vriendelijke mensen en je betaalt er 80 cent voor een kopje koffie en een warme maaltijd kost ong. 15 euro incl. drinken. Met de honden hebben we heel wat bekijks gehad. Vooral in de grote steden Ljubljana, Celje en Maribor konden we vaak maar een paar meter lopen en dan werden er weer vragen gesteld, foto's gemaakt en werd er geaaid en geknuffeld. We trokken dus volop de aandacht met 3 honden aan de riem en ééntje in de doggyride. Die had ik speciaal gehuurd voor Esmee zodat het lopen voor haar niet te vermoeiend zou zijn. Ze vond het prima en kon zo overal mee naar toe. De show in Celje was erg leuk en gezellig en succesvol. En een belevenis om mee te maken. Op de European Dogshow werden ze gekeurd door Rui Oliveira uit Portugal. Hij gaf ze alle drie een Uitmuntend en maakte Felís Best of Breed en dus won zij het CACIB en de titel Europees Kampioen 2010. Dagmar werd Europees Veteranen Kampioen. Op de clubshow werden ze gekeurd door Jojkic Zlatko uit Servië. Deze keurmeester bevoelde elk botje en elk spiertje dat de hond had. Dat een keurmeester zo goed keurde had ik nog niet eerder gezien. Dit keer had ik hulp bij het voorbrengen en ik herinnerde mij de tip dat de hond die ik wilde laten winnen ik zelf moest voorbrengen, dus ik nam Lisa. Echter ik stond met Lisa snel buiten de ring te kijken hoe Hennie en Peggy met Dagmar en Felís liepen om Best of Breed. Uiteindelijk maakte de keurmeester Felís beste van het ras. Hij vond Dagmar eigenlijk mooier, alleen die liep met iets te weinig uitstraling. Hennie en Peggy nog bedankt voor jullie hulp en gezelligheid! Felís en Lisa hadden nu de benodigde CAC's en mogen zich Sloveens Kampioen noemen en Dagmar Sloveens Veteranen Kampioen. Lisa is de eerste Drent, zover ik weet, die Sloveens Kampioen is. Op de voet gevolgd door haar moeder Felís. Felís is de eerste Drent die zich Slowaaks Kampioen mag noemen en zo hebben moeder en dochter beide iets unieks. Dagmar sluit de rij met de Drent die zich zowel de eerste Slowaakse als Sloveense Veteranen Kampioen mag noemen. Na de shows hadden we nog een week om Slovenië verder te ontdekken en dat hebben we gedaan. Helaas zijn we niet overal aan toe gekomen, zo had ik nog graag naar Lipica gewild om de Lippizaner paarden te bekijken en de kust te zien. Maar helaas de 2 weken waren om voor we er erg in hadden. Bij de externe referenties kunt u binnenkort de linken vinden naar het hotel dat we onderweg hadden en van het huisje waar we verbleven. De service en de voorzieningen waren uitstekend en de honden waren er heel erg welkom. Echte aanraders dus.

PIC_0146.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PIC_0165.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PIC_0367.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
PIC_0435.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Felis_EDS__A.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
HetHotelInLenting.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeWaterval.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeStraatmuzikant.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

European Dogshow Celje Slovenie

3 oktober 2010

Felís is Europees kampioen geworden en Dagmar Europees veteranen kampioen. Daarnaast werden Felís en Lisa beide Sloveens kampioen en Dagmar Sloveens veteranen kampioen.
Meer info volgt later.


Nederlands succes op Belgische St. Hubertus proef 2010

24 september 2010

Op 19 september heeft Willeke Loots met haar Drentsche Patrijshond Teuny Filia van de Pergenshoeve deelgenomen aan de Belgische St. Hubertus proef. Deze proef bestaat uit een aantal meervoudige apporteer proeven en na het succesvol afsluiten van deze proeven volgt nog een proef die bij het ras hoort. Bij de staande jachthond betekent dit het veldwerk. Na de 2e apporteerproef waren er van de 18 deelnemers nog maar 4 over, waaronder Willeke met Teuntje en Astrid Verhaar met Floortje van 't Holtenbos. Floortje haalde bij proef 3 het 1e apport binnen, maar had helaas het 2e apport niet gemarkeerd. Erg jammer, maar een plaats bij de laatste 4 is zeker een topprestatie te noemen. Teuntje haalde beide apporten binnen en mocht door naar de eindronde, het veldwerk. Ze moest bij deze laatste proef het opnemen tegen een Duitse Staande Draadhaar. Teuntje liet mooi veldwerk zien in de bieten en dat leverde haar een 1e plaats en een grote beker op. Willeke en Teuntje en ook Astrid en Floortje van harte gefeliciteerd met jullie topprestatie!

Teuntje_apport.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Prijsuitreiking.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Teuntje_beker.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Teuntje_beker2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Met dank aan J.A.C. Orion voor de foto's


Clubmatch Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond

29 augustus 2010

Gisteren, 28 augustus hebben we deelgenomen aan de clubmatch van de Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond. Het was een erg gezellige dag en het weer was prima. De zon scheen volop met heel af en toe een klein wolkje dat wat verkoeling gaf. Dat was in Nederland wel anders heb ik begrepen. De 7e clubmatch had dit jaar een inschrijving van 45 Drenten, die werden gekeurd door mevr. L. Eekman-Lampio. Dagmar, Felís en Lisa behaalden alledrie de kwalificatie Uitmuntend. Ook Ferron van Drentenpassie was inschreven. Hij behaalde een Zeer Goed en wat ik begreep was de keurmeester erg enthousiast over hem. Het was een hele leuke, gezellige dag en de barbeque was wederom heerlijk. Echt aan te raden om volgend jaar eens in te schrijven en te proeven van de ongedwongen, gezellige sfeer waaronder deze clubdag zich ieder jaar weer afspeelt.

Wachtkamer.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Wachtkamer2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Publiek.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Ferron_van_Drentenpassie.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Ferron_van_Drentenpassie2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Lisa_37.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Felis_39.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Dagmar_43.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Lisa_37verslag.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Felis_39verslag.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Dagmar_43verslag.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Nieuwe baas gevonden

23 augustus 2010

Voor het Drentsche Patrijshond reutje is een nieuw baasje gevonden. Er waren veel serieuze belangstellenden, die ik helaas moet teleurstellen. Houdt u de website in de gaten, zodra ik weer een Drentje weet dat op zoek is naar een nieuw baasje zal hij hier vermeld worden. Tevens wil ik de mensen met veel hondenervaring wijzen op het feit dat Sam en Doeke nog wel op zoek zijn. Ik hoop dat ook zij een fijne nieuwe plek vinden.


Clubdag Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond

12 augustus 2010

Op zaterdag 28 augustus houdt de Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond weer haar jaarlijkse clubdag. Uit ervaring kan ik u vertellen dat deze dag bekend staat om zijn gezelligheid, informele sfeer en goedverzorgde BBQ. De dag wordt gehouden te Heurne (Oudenaarde) in de openlucht, dus ideaal voor ons ras. Keurmeester dit jaar is mevr. Eekman-Lampio uit Nederland. Inschrijven kost 7 euro en deelname aan de BBQ 13 euro. Meer informatie kunt u vinden op de website van de vereniging.


Landgoedfair 2010 demonstraties Drentsche Patrijshonden

8 augustus 2010

Van 18 t/m 22 augustus organiseert Heerlijkheid Marienwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Dit jaar alweer voor de 16e keer. Net als vorig jaar zal ook dit jaar de gebruikshondencommissie van de vereniging de Drentsche Patrijshond op de fair aanwezig zijn. Op zondag 22 augustus worden er verschillende demonstraties gegeven waarin het werken met de Drentsche Patrijshond centraal staat. Wilt u eens kennismaken met de Drent en hem in actie zien, dan is dit een goede gelegenheid. De aanwezige eigenaren cq. leden van de gebruikshondencommissie staan u graag te woord indien u meer wilt weten over het ras.


De pups van Dagmar en Barry vieren hun 6e verjaardag

28 juli 2010

Vandaag vieren Wessel, Jannes, Drentje, Tobias, Joeta, Kyra, Geisha en Felís alweer hun 6e verjaardag. De verjaardagskaarten zijn onderweg of heeft de postbode al bezorgd. Ik hoop dat jullie baasjes nog lang van jullie mogen genieten.


Nieuw baasje gezocht

19 juli 2010

Voor een Drentsche Patrijshond van 8 maanden wordt een nieuwe baasje gezocht. Momenteel kan de huidige eigenaar hem door omstandigheden niet de aandacht geven die hij verdient en daarom wordt er een nieuw baasje gezocht. Indien u serieuze belangstelling heeft neemt u dan contact met mij op. Meer informatie kunt u vinden bij herplaatsing.


Josca en Belle 12 jaar

6 juli 2010

Vandaag is het 12 jaar geleden dat het eerste nest van Esmee is geboren. Van de 6 pups zijn Josca en Belle nog de enige twee die in leven zijn, zover ik weet. Arie is als pup verhuisd naar Frankrijk en helaas verloor ik het contact met zijn baasjes. Ik weet dus niet of hij nog leeft en hoe hij het maakt. Mochten de baasjes dit toevallig lezen, dan zou ik graag willen weten hoe het met Arie gaat of hoe oud hij geworden is. Demi en Banjer zijn al jong overleden en vorig jaar december moest helaas ook afscheid worden genomen van Nouschka. Josca en Belle verkeren nog in prima gezondheid. Sinds dat Belle een pup is, bestelt haar baasje via mij haar voer en breng ik dat. Dus ong. 1x in de 8 weken zie ik Belle en zo ook vandaag. In plaats van de traditionele kaart kreeg Belle vandaag een echt kado. Dat ze dankbaar aannam en zelf uitpakte.

Josca_2010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Josca_2009.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Belle_Kado.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Belle_Kado_liggend.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Belle_Rodiworst.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Belle_Dankjewel.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Clubmatch KC Nijmegen e.o.

30 juni 2010

Op zondag 27 juni jl. werd de clubmatch gehouden van KC Nijmegen e.o. De Drenten werden gekeurd door keurmeester mevr. G. de Wit. Aan deze clubmatch hebben Nando van Drentenpassie en zijn zoon Milo deelgenomen. En niet zonder succes. Helaas werden er geen kwalificaties gegeven, omdat er tevens een niet-rashonden keuring was. De keurmeester schreef echter hele mooie rapporten. Nando werd beste veteraan, maar dat niet alleen hij werd zelfs beste veteraan van de clubmatch. Zijn zoon Milo werd beste reu.


Wereldhondententoonstelling te Denemarken, het uitgebreide verslag

30 juni 2010

Van 24 t/m 27 juni werd in Denemarken de wereldhondententoonstelling gehouden, georganiseerd door de Deense kennelclub. Al tijden van te voren had ik me hiervoor ingeschreven. Echter toen al waren de meeste hotels volgeboekt. Gelukkig kon ik bij een Deense fokster overnachten, samen met een fokster uit Zweden. Na een rit van ruim 8 uur arriveerde ik op de plaats van bestemming. En wat een leuke bestemming! De ruimte en vrijheid in Denemarken is zo geweldig mooi. Het is dat het te ver is om naar mijn werk te rijden, maar ik zou er zo willen wonen. Van te voren hadden we al het idee dat het erg gezellig zou worden en we vooral veel over Drenten zouden praten. En inderdaad, tot laat in de avond werd er gekletst. De volgende dag de show. 's-Ochtends vroeg op om in alle rust onze ring op te zoeken. Er waren 32 Drenten ingeschreven, waarvan 2 absent. De verdeling was 11 Drenten uit Denemarken, 18 uit Nederland en 1 uit Zweden. De keurmeester was Hans van den Berg uit Nederland. Een voor mij onbekende keurmeester. Felís had ik dit keer ingeschreven in de gebruikshondenklas in plaats van de Kampioensklas. Er waren 2 Deense gebruikshonden ingeschreven namelijk Fog's Ayla en Lillebrusen's Tessa. De keurmeester plaatste Fog's Ayla als 1e en hiermee werd Ayla Deens Kampioen. Gitte, nogmaals proficiat! Het is je van harte gegund. Felís werd 2e met een uitmuntend, dus ik was dik tevreden. Zeker toen ik achteraf de door de andere honden behaalde kwalificaties zag. De keurmeester durfde het aan om van de in totaal 4 ingeschreven Kampioenshonden er 3 een zeer goed te geven. Petje af, want dat durven veel keurmeesters niet en maak je niet vaak mee. Dagmar stond uiteraard in de veteranenklas en had dit keer een concurrent. Dus was het niet alleen zaak om een uitmuntend te halen, maar ook om 1e te worden. En dat gebeurde, Dagmar werd 1e met een uitmuntend en dus voor de 2e keer VeteranenWereldkampioen. Tevens betekende dit deelname aan de eindkeuring voor beste veteraan van de show. Voor aanvang van de show had ik al besloten om 's-middags meteen na de show terug naar huis te rijden. Op de heenweg had ik al veel files gezien en er werd veel aan de weg gewerkt in Duitsland. De weersvoorspelling beloofde een warme zondag en in de file staan met een auto zonder airco is dan niet ideaal, zeker niet als je er honden in hebt. De eindkeuringen stonden gepland vanaf 15.30 uur. Dus ik hoopte zo tegen 16.30 uur weg te kunnen rijden. Het liep uiteindelijk iets anders. Ik had het keurrapport nog niet gezien en vroeg hiernaar bij het secretariaat. Bleek dat ze er niet waren. Ik moest over een half uurtje maar even terugkomen. In de tussentijd maakte ik met Dagmar mij op voor de erering met spotlight. Iets waarbij het toch wel even gaat kriebelen. Het is toch altijd weer een leuk en spannend moment, zeker op een show waar heel veel publiek is. Helaas, zoals verwacht, werd Dagmar niet uitgekozen en konden we eindelijk richting huis. Eerst nog even bij het secretariaat langs, want de rapporten zouden er nu toch wel zijn? Nee, ze waren er nog niet. En dan baal je best wel als je nog ver moet rijden. De oplossing was om ze opnieuw te drukken. Dus nog even geduld. Ze werden opnieuw gedrukt, het rapport van Felís was klaar en toen kwam de vraag of de honden door 2 verschillende keurmeesters gekeurd waren. "Nee", zei ik. Bleek dat de verkeerde keurmeester erop stond. Dus weer opnieuw. Maar eindelijk om ong. 18.00 uur konden we vertrekken richting Nederland. In Duitsland kon ik lekker doorrijden en 7 uur later was ik weer thuis. Thuis wachtte er nog een verrassing toen ik mijn email opende. Voor het eerst heb ik foto's van Dagmar en mij in de erering! Wat een mooie verrassing. Anette, thank you once again for the pictures! Gitte thank you so much for letting me stay at your house. It was very nice meeting you, Tina and Anette. I hope we will do it again soon! De volledige uitslagen kunt u hier vinden. Nu op naar de World Dogshow volgend jaar juli in Parijs!

DagmarStaandBeker.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarVWW10.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarEreringDenemarken.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarEreringDenemarken2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarEreringDenemarken3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarEreringDenemarken4.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Wereldhondententoonstelling Denemarken

27 juni 2010

Gisteren, 26 juni 2010 is Dagmar voor de 2e keer VeteranenWereldKampioen geworden. Felís werd 2e met een Uitmuntend. Meer informatie volgt tzt.


Hieperdepiep Hoera

20 juni 2010

Vandaag vieren de pups uit het nest van Boaike fan de Trije Feanen en Esmee hun 10e verjaardag. Taran, Nero, Nando, Rosita, Beike, Tara en Dagmar van harte proficiat en ik hoop dat jullie baasjes nog lang van jullie mogen genieten. Jullie moeder Esmee geeft het goede voorbeeld met haar 14 jaar en 7 maanden.

TaravDrentenpassie.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
NestBoaikeEsmee.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
NestBoaikeEsmee2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
NestBoaikeEsmee3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Drie Duitse Staande Kortharen gestolen in Noord Frankrijk.

18 juni 2010

In Noord Frankrijk, arrondissement Lens (departement Pas-de-Calais, 62) zijn op 16 juni jl. drie Duitse Staande Kortharen gestolen. Graag stel ik mijn website beschikbaar om te helpen ze terug te vinden. Ze zijn vanuit de auto van de eigenaar meegenomen. De reu is inmiddels langs de weg dood teruggevonden met letsel aan oor en eventueel chip zone (alle honden zijn gechipt en getatoeëerd). De twee teven worden nog steeds vermist. Alle honden waren van heel hoog niveau, Diva had net de Nationale d'Elevage gewonnen. Hieronder de foto's van Bastille du Domaine du Framire en Diva de la Porte de Becray. Van Bastille is het chipnr. 250268500027794 en tatoeagenr. 2FHD61 en van Diva is het chipnr. 250268500127557 en tatoeagenr. 2FUM224. Heeft u de honden gezien of informatie over hun verblijfplaats, neemt u dan contact op met de eigenaar Olivier Michel, +33.6.98.91.53.92.

Bastille
Bastille
Diva
Diva

Kampioenschapsclubmatch Vereniging de Drentsche Patrijshond

12 juni 2010

Vandaag werd de clubmatch gehouden van de rasvereniging. Er waren 157 Drenten ingeschreven. Dagmar was ingeschreven in de veteranenklas, die uit 6 deelnemers bestond. Felís deed mee in de kampioensklas, die uit 7 deelnemers bestond en Lisa deed mee in de gebruikshondenklas, die uit 4 deelnemers bestond. Dagmar kreeg een Uitmuntend en moest terugkomen voor de plaatsingen 1 t/m 4. Ook Felís kreeg een Uitmuntend en moest 's middags terugkomen. In de gebruikshondenklasse kregen de honden allemaal een Zeer Goed. Waar ik heel blij mee was, want ik zou het niet vreemd hebben gevonden als Lisa met Goed zou worden beoordeeld. Ze is namelijk uit vacht en toont dan nogal "racy". Dat er bij de overige 3 geen Uitmuntend viel verbaasde me enigszins. Na de individuele keuringen kon het wachten op de eindkeuring beginnen. Uiteindelijk werd Dagmar als 1e geplaatst en Felís en Lisa beide als 2e. Met 3 mooie bekers en 3 zakken voer gingen we naar huis om bij thuiskomst lekker te gaan wandelen, want dat hadden ze wel verdiend naar zo'n hele dag binnen en in de bench liggend.

20100613_AlleDrieLiggend.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_Dagmar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_Felis.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_Lisa.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_TweeZittendEenLiggend.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_KeurverslagDagmar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_KeurverslagFelis.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
20100613_KeurverslagLisa.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Lisa en Felís onderzocht op aanwezigheid elleboogdysplasie

9 juni 2010

Aangezien ook bij de Drentsche Patrijshond elleboogdysplasie voorkomt heb ik besloten om Lisa en Felís hierop te laten onderzoeken. De officiele uitslag is vandaag binnengekomen. Lisa en Felís zijn zowel links als rechts vrij van Arthrose, OCD, LPC, LPA en Inc. Eindbeoordeling voor beide: Vrij.

EDUitslagFelis.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EDUitslagLisa.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Dagmar behaalt Nederlands- en Veteranenkampioenschap op de Jachthondententoonstelling te Bennekom

30 mei 2010

Op de jachthondententoonstelling gehouden op landgoed van kasteel Hoekelum heeft Dagmar haar laatste punt gehaald voor het Veteranenkampioenschap. Keurmeester dhr. Schepers kwalificeerde haar met 1e uitmuntend in de veteranenklas. Met het behalen van dit resultaat werd ze tevens Nederlands Kampioen. Dagmar' s neef Milo, zoon van Nando van Drentenpassie en Bernadette van de Omringdijk behaalde de kwalificatie uitmuntend in de openklas. Foto' s volgen zo spoedig mogelijk.


VDH-Europasiegertentoonstelling te Dortmund (D)

7 mei 2010

Vandaag met Felís deelgenomen aan de Europasiegershow in Dortmund. Er waren 7 Drenten ingeschreven, 2 reuen en 5 teven. Keurmeester Wilfried Peper (D) gaf Felís een Uitmuntend met toekenning van het CAC-CACIB. Maar daar bleef het niet bij. Hij maakte haar ook beste teef, waardoor ze nu de titel Europasieger'10 mag voeren, en daarbovenop werd ze ook nog eens beste van het ras. Helaas zoals zo vaak zat een selectie bij de eindkeuring er niet in. Toch was het wel weer spannend en leuk om de erering in te mogen en je hond geprojecteerd te zien op een groot scherm terwijl je de ring door gaat. Felís heeft nu genoeg CAC-punten om ook het Duitse Kampioenschap aan te vragen. Zodra dat is toegekend is ze naast Nederlands en Slowaaks ook Duits Kampioen.

FelisEuropasieger.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FelisEuropasieger2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Onderzoek naar epilepsie, cryptorchidie, oogaandoeningen, onvolledig gebit en angst voor geluiden

24 april 2010

In Finland is een onderzoek gaande naar de genetische achtergrond van epilepsie bij honden. Het doel van dit onderzoek is om de genen/genetische defecten te vinden die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van epilepsie en de manier waarop de vererving plaatsvindt. Het is belangrijk dat onderzoek bij verschillende rassen plaatsvindt, omdat de manier van vererven bij de verschillende rassen, anders is cq kan zijn. Voor dit onderzoek is genetisch materiaal (bloed) nodig van honden, die lijden aan epilepsie en (net zo belangrijk) van hun verwanten. Ook het bloed van Drenten die al op leeftijd zijn en niet lijden aan epilepsie is van belang voor het onderzoek. Daarnaast richt het onderzoek zich ook op cryptorchidie (niet ingedaalde testikel(s)), onvolledig gebit en angst voor geluiden. Hoe u een bijdrag kunt leveren aan dit onderzoek kunt u lezen bij het hoofdstuk gezondheidsinventarisatie/health research.

In Finland Hannes Lohi started a canine genetic program in the University of Helsinki, Finland. His objective is to collect many breeds of dogs with different inherited diseases and try to identify the genetic defects behind them. Potential gene discoveries will help to devise DNA markers and tests, which can be used to reliably distinct affected, carrier and healthy dogs. This will help the breed club to redesign the breeding programs to start systemically to prevent or eradicate the disease in the breed. This is important since it allows us to keep also the carrier dogs in the population and develop the breed in a more controlled way. You can read more about the research and how to contribute on the topic gezondheidsinventarisatie/health research.


Fokdag

13 april 2010

De vereniging de Drentsche Patrijshond organiseert op zaterdag 24 april aanstaande wederom een fokdag. Voor deze dag worden de fokkers uitgenodigd die een nest hebben gefokt in de periode tussen 26 april 2008 en 24 oktober 2008. Ook de nesten die niet voldoen aan de foknormen van de vereniging worden hiervoor uitgenodigd. Het hele nest wordt voor deze dag uitgenodigd. Dus ook de pups met een afwijking, al dan niet erfelijk alsook loopse teven mogen meedoen. Deze dag is uitermate geschikt voor toekomstige Drentenbezitters om kennis te maken met het ras. De lokatie is dit jaar voor het eerst op het terrein van Dogcenter Zaltbommel, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk (gem. Zaltbommel). Meer informatie over de fokdag, de uitgenodigde nesten en de ringindeling kunt u vinden op de site van de rasvereniging.


Internationaal Staande Jachthondenweekend in Drenthe!

25 maart 2010

In het weekend van 9, 10 en 11 april vindt er in het Drentse Ellertshaar een Internationaal Staande Jachthondenweekend plaats. De organisatie is in handen van Drentsche Patrijshond en Kleine Munsterlander liefhebbers. Zowel op zaterdag als zondag wordt er een workshop jachttraining verzorgd op verschillende niveaus. Voor mensen die niets of weinig aan jachttraining hebben gedaan, een leuke gelegenheid om hier kennis mee te maken en te ervaren wat het werken met een staande hond inhoudt. Daarnaast is er voor mens en hond voldoende gelegenheid om heerlijk de Drentse bossen en de prachtige natuur te verkennen. Gezelligheid en het uitwisselen van elkaars (honden)ervaringen staan voorop! De inschrijving voor deelname aan het gehele weekend is inmiddels gesloten.

Voor mensen die overwegen een Drentsche Patrijshond of een andere staande jachthond aan te schaffen, willen weten wat jachttraining inhoudt of bent u gewoon nieuwsgierig? Op zaterdag is er gelegenheid om te komen kijken op de locatie waar de jachthondentraining plaats zal gaan vinden of aan te sluiten bij de wandeling in Boswachterij Schoonloo. Voor informatie en locatiegegevens verzoeken wij u om per E-mail contact op te nemen met Margreet Teunissen.


50e Internationale tentoonstelling Groningen

7 maart 2010

Vandaag deelgenomen aan de Internationale tentoonstelling in Groningen. Er waren maar liefst 29 Drenten ingeschreven onder keurmeester Diana Striegel, waaronder Dagmar en Lisa. Lisa in de gebruikshondenklas en Dagmar in de veteranenklas. Het deed mij deugd dat keurmeester Striegel veel honden de kwalificatie Zeer Goed gaf. In mijn optiek wordt er vaak te snel een Uitmuntend gegeven, waardoor de waarde ervan niet meer dat is wat het hoort te zijn. Een Uitmuntend zou alleen mogen worden gegeven als honden zodanig aan de rasstandaard voldoen dat een geringe afwijking of een kleine fout het ideale rasbeeld niet verstoort en de kwaliteit van de hond zodanig is dat hij/zij voor een kampioenschapsprijs in aanmerking kan komen. Natuurlijk kun je dan nog van mening verschillen over het zodanig aan de rasstandaard voldoen, want dat is dan weer aan de keurmeester, maar het kan niet zo zijn dat bijna alle Drenten een geringe afwijking of een kleine fout hebben. Heel terecht dus dat Lisa ook op deze show weer een Zeer Goed heeft behaald. Ze is nog volop in ontwikkelen en nog lang niet af. Voor haar is dit dan ook voorlopig de laatste show geweest. Over een jaar of over 2 jaar zien we wel verder. Het keurverslag was evengoed heel "treffend" en goed gezien van de keurmeester. Dagmar behaalde een Uitmuntend en werd 2e geplaatst. En ze kreeg een heel mooi keurverslag.

LisaGroningen07032010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Lisa2Groningen07032010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarGroningen07032010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Dagmar2Groningen07032010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Dagmar3Groningen07032010.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
TheWinnerTakesItAll.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Met dank aan Sonja Weijer voor de foto's.


Druk "internationaal" weekend

1 maart 2010

Afgelopen weekend was een druk weekend, vandaar dat de berichtgeving hierover wat laat is. Allereerst ben ik afgelopen vrijdag een dag in België geweest om te trainen voor veldwerk met Felís en Lisa. Lisa kreeg de opmerking niet genoeg jachtpassie te hebben. Ze was vrij makkelijk van de 3 hazen af te halen die ze in het veld opdeed. En toen een kwartel in een bramenstruik terecht kwam was ze niet zo fel dat ze de bramen voor lief nam om de kwartel te pakken. Dus zal ik proberen haar nog meer onder wild te laten komen om te laten zien dat het er wel degelijk inzit. Want gisteren was mevrouw echt niet zo gehoorzaam en stond ik met hartkloppingen aan de kant machteloos te kijken hoe ze bijna de N36 opliep achter de hazen aan. Van gehoorzaamheid was nu geen enkele sprake! Felís heeft goed gewerkt en stond eerst een warme plek voor en later de patrijzen, die een paar meter verderop zaten. Ze maakte een mooi punt. De vorderingen te zien bij Felís, die in de jeugdklas net als Lisa ook niet goed veld nam, steunt mij in de gedachte dat Lisa zeker zal verbeteren als ze meer onder wild komt. De tijd zal het leren. Zaterdag was er de show in Rheinberg (D) waarvoor ik Lisa had ingeschreven. Er waren 4 Drenten ingeschreven, 2 reuen en 2 teven. De reuen en ook het teefje kregen een Uitmuntend, Lisa kreeg een Zeer Goed. Achteraf was het niet zo verstandig om na een hele dag in het veld en alle inspanningen daarom heen (zoals bv het autorijden wat ze nog steeds niet helemaal top vindt) ook nog een show te lopen met haar. Gisteren, zondag 28 februari 2010 was het alweer 2 jaar geleden dat de pups van Felís en Jari werden geboren. Ferron, Mees, Jord, Vitas, Nora, Frouke, Floortje en Nouska nog van harte gefeliciteerd met jullie 2e verjaardag.


Drentenwandeling in Vosselaar België

21 februari 2010

Vandaag organiseerde de Belgische vereniging de Drentsche Patrijshond hun jaarlijkse Kaawpollekes(koudehandjes)wandeling te Vosselaar. Aangezien ik ook regelmatig deelneem aan de clubdag, leek het me wel leuk ook eens te kijken hoe het er bij zo'n wandeling aan toe zou gaan. Samen met Willeke Loots en haar Drenten Silke en Teuntje togen wij naar Vosselaar, alwaar we hartelijk welkom geheten werden door de organisatie. Ook Ferron en zijn baasjes waren aanwezig en Ferron kon dus weer even zijn moeder, zusje, oma en overgrootmoeder begroeten. Voor Esmee en Silke (14 en 11 jaar) zou de grote wandeling te lang zijn. Wij gingen dan ook samen met de baasjes van Djona, 9 maanden, voor het alternatief onder beleiding van Simonne Faes. Helaas konden we niet blijven om te eten en de vergadering bij te wonen. Misschien volgend jaar. Al met al een gezellige wandeling en ik vond het leuk wederom kennis te maken met de Drenten uit het Zuiden en hun eigenaren.

Vosselaar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingVosselaar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingVosselaar2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Ben heeft baasje gevonden nu Sam en Djoeke nog!

11 februari 2010

Ben heeft een nieuw baasje gevonden. Ik hoop dat Sam en Djoeke ook snel het geluk hebben een nieuw baasje te krijgen.


Drentsche Patrijshond Ben zoekt een nieuwe baas

31 januari 2010

Voor Drentsche Patrijshond Ben, een reu van 7 jaar, wordt een nieuwe baas gezocht. Meer informatie vindt u op de website van de rasvereniging en bij het hoofdstuk herplaatsing op mijn website.


Wandeling Nederlandse Vereniging Epagneul Bleu de Picardie

31 januari 2010

Vandaag hield de NVEBP haar traditionele snertwandeling. Tussen 10.00 en 11.00 was de samenkomst bij eetcafe-restaurant De Jonckvrouw in Austerlitz. Na het nuttigen van een kopje koffie vertrokken we voor de wandeling van ong. 2 uur. De groephonden bestond behalve de Epagneuls Bleu de Picardie ook uit een Golden Retriever, een Labrador Retriever, een Duitse Staande Langhaar, een Engelse Springer Spaniel, een Epagneul Francais en twee Drenten. De honden hebben zich prima vermaakt in de sneeuw. Het was schitterend weer, volop zon en ik waande me af en toe in Oostenrijk op een skipiste. Esmee en Lisa hebben de zondag doorgebracht bij mijn ouders. Lisa vanwege de loopsheid en Esmee omdat ze een wandeling van 2 uur in de sneeuw niet goed meer aankan. Maar na thuiskomst hebben ook Lisa en Esmee zich lekker kunnen uitleven in de sneeuw.

WandelingNVEBP.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP3.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP4.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP5.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP6.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP7.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WandelingNVEBP8.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Clubmatch KC Rijssen e/o

30 januari 2010

Vandaag organiseerde KC Rijssen e/o weer haar jaarlijkse clubmatch. Voor deze clubmatch had ik Lisa ingeschreven en wel in de jonge hondenklas. De Drentsche Patrijshonden werden gekeurd door dhr. G. Mensink. Er waren 6 Drenten ingeschreven, waarvan er 5 een Uitmuntend haalden en Lisa een ZG kreeg. Ik denk dat de keurmeester haar met ZG beoordeelde omdat ze inderdaad nog wijd en los in de ellebogen is, maar desalniettemin had ze een schitterend keurverslag.


Voorlichtingsavond "werken met een staande hond"

19 januari 2010

Op woensdag 17 februari 2010 organiseert de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden Vizsla een voorlichtingsavond over het werken met een staande hond. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met andere verenigingen van staande honden. Deelname staat open voor leden van deze verenigingen en, indien voldoende plaats, ook voor niet leden. Meer informatie over deze avond kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden Vizsla.


Rein heeft een baasje gevonden

15 januari 2010

Rein heeft gelukkig alweer een baasje gevonden.


Rein zoekt nieuw baasje

6 januari 2010

Voor de Drentsche Patrijshond reu Rein wordt een nieuw baasje gezocht. Rein is 7 maand. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rasvereniging.


Esmee, Dagmar, Felís, Lisa en Roswitha wensen u een gezond, relaxed en liefdevol 2010!

1 januari 2010

LisaEnDagmar.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarRelaxed.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Felis.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FelisEnEsmeeKusje.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Laatste wijziging 03-08-2017 17:13:01.  ©Bob Eskes