Mijn Drenten van Drentenpassie, Drentse Patrijs, Drentsche patrijs Drentse Patrijshond

Nieuws en informatie

Jaar 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2017


Sam en Doeke zoeken een nieuwe baas

29 december 2009

Sam en Doeke zoeken nog naar een nieuw baasje. Meer informatie over Sam en Doeke vindt u op de pagina herplaatsing.


Esmee, Dagmar, Felís, Lisa en Roswitha wensen u allen hele fijne Kerstdagen!

24 december 2009
EsmeeSneeuw.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Sneeuw.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
RennenInDeSneeuw.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
RennenInDeSneeuw2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

James heeft een baasje gevonden

24 december 2009

Drentsche Patrijshond James heeft een nieuw baasje gevonden en maakt het goed. Voor Sam wordt nog steeds een baasje gezocht en ook voor Doeke die in het dierenasiel Almere verblijft, wordt een nieuwe baas gezocht. Meer over Sam en Doeke kunt u vinden op de herplaatsingpagina.


Afscheid Nouschka van Drentenpassie, geboren 6 juli 1998 - overleden 15 december 2009

15 december 2009

Vandaag heeft de familie Huls afscheid moeten nemen van Nouschka. Het ging niet meer, ze had erg veel last van hartritmestoornissen en was al een tijdje aan het kwakkelen met haar gezondheid. Nouschka werd geboren op 6 juli 1998 om 3.30 uur. Ze was de eerstgeboren "van Drentenpassie" uit een nest van 6 pups, 1 reu en 5 teven, van vader Nimrod en moeder Esmee. Nouschka deed tot het laatst toe nog aan behendigheid waar zij en haar baasje enorm van genoten. Gerrit en Annemarie, ik wens jullie en overige familieleden heel veel sterkte en bedankt dat jullie Nouschka een fantastisch leven hebben gegeven en voor het altijd goede contact dat er tussen ons is gebleven al die jaren. Ik zal Nouschka nooit vergeten en we houden contact!

Nouschka kraamkado
Nouschka kraamkado
Nouschka zes maand
Nouschka zes maand
Nouschka op de fokdag
Nouschka op de fokdag
Nouschka favoriete plekje
Nouschka favoriete plekje

Zwerver zoekt (nieuw) baasje

2 december 2009

In het asiel van de Wase dierenbescherming in België verblijft op dit moment een Drentsche Patrijshond reu, die door de politie van Sint Gillis Waas zwervend is aangetroffen. De leeftijd van James, zoals ze hem in het asiel hebben genoemd, wordt geschat op ong. 6 jaar. Een foto van James en de bijbehorende gegevens kunt u vinden op wasedierenbescherming , links bovenin, tweede hond van links. Weet u wie de eigenaar is van James of wilt u hem een warme mand geven, neemt u dan contact op met asiel. Het telefoonnummer is +32-3-777-3444 of e-mail admin@wasedierenbescherming.be.


Attest Toelating L.O.S.H.-Fok

19 november 2009

Vandaag heeft Ferron van Drentenpassie deelgenomen aan de "Attest Toelating L.O.S.H.-Fok" georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij Sint - Hubertus, vzw. Deze Attest dag werd gehouden op de windhondenrenbaan te Beringen, helaas buiten. Het was dus behoorlijk afzien voor de baasjes en honden die deelnamen. In België moeten alle honden geboren vanaf 1 januari 2008, die ingezet worden voor de fok, het certificaat "goed voor fok" halen. Alleen nakomelingen van honden die dit certificaat hebben behaald, zullen worden toegelaten in het stamboek. Ferron heeft het certificaat behaald en zijn nakomelingen, mocht dat aan de orde zijn, zullen worden opgenomen in het Belgische stamboek (L.O.S.H.). Alle Drenten die vandaag hadden ingeschreven behaalden het certificaat. De keurmeester was de heer Leenen. Alle eigenaren van harte proficiat!


Baasjes gevonden

15 november 2009

Inmiddels hebben alle Drenten die op zoek waren naar een baasje er een gevonden. Zodra bij mij bekend is dat er weer Drenten op zoek zijn naar een nieuw baasje worden ze geplaatst op de nieuws- en herplaatsingpagina. Houdt u deze pagina's dus in de gaten als u op zoek bent naar een oudere Drent. U kunt mij natuurlijk ook altijd een e-mail sturen met in het kort waar u naar op zoek bent, bv reu of teef, leeftijd, uw gezinssituatie, etc. Dan krijgt u van mij een e-mail zodra er een Drent moet worden herplaatst.


Esmee viert 14e verjaardag

11 november 2009

Vandaag viert Esmee haar 14e verjaardag. Ongeveer 1,5 jaar geleden leek het er niet op dat ze de 14 jaar zou halen. Ze werd toen getroffen door het geriatisch syndroom, ook wel scheve kopsyndroom genoemd. Mede door Willeke Loots, natuurlijk voor dieren Froukje Kokke, dierenarts van holistische praktijk voor dieren DenHoek en de dierenartsen van dierenkliniek de Kooikershof is ze er weer helemaal bovenop gekomen met als enig restverschijnsel een scheve kop en een minder evenwicht. Desondanks wandelt nog vrolijk een uur mee en speelt elke dag met Lisa alsof ze nog een pup is. Natuurlijk is ze wel wat stijf en stram, maar dat mag ook wel op deze leeftijd. Kortom ze geniet nog volop van het leven en ik hoop dat ze dat nog lang blijft doen.

EsmeeRuimTwee.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EsmeeRuimDertienb.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EsmeeRuimDertien.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EsmeeBijnaVeertien.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Internationale hondententoonstelling te Bleiswijk

8 november 2009

Vandaag heb ik met Dagmar deelgenomen aan de Internationale hondententoonstelling te Bleiswijk. Keurmeester de heer G. Mensink had in totaal 30 Drenten te keuren. Dagmar was ingeschreven in de veteranenklas en behalve Dagmar deed ook Sarah, eigenaren Madelien en Otto Atema, mee. Beide dames kregen van de keurmeester een uitmuntend. Dagmar werd als 1e geplaatst en heeft dus haar 1e punt gehaald voor het Nederlands veteranenkampioenschap.


Baasjes gezocht

30 oktober 2009

Er zijn een aantal Drentsche Patrijshonden op zoek naar een nieuw baasje, meer informatie onder de kop Herplaatsing.


Fokdag nakomelingen Jari x Felíssora van Drentenpassie

25 oktober 2009

Gisteren was de fokdag van het nest van Jari x Felís. Op Mees na, die in Kenia verblijft, waren alle pups aanwezig. Ook vader Jari was naar Barneveld gekomen. De meeste pupeigenaren hadden al kennis gemaakt met Jari tijdens de reünie, voor een enkeling was het de eerste kennismaking met vader. Leuk om te zien dat een aantal echt op pa lijkt, een enkeling op ma en een aantal een beetje van beide heeft. De kwalificaties waren 1x M, (Jord wilde niet door de keurmeester betast worden en kreeg daarom een M. Het oogdruppelen en het oogonderzoek waren echter geen probleem) 2x Goed en 5x Zeer Goed. Vitas heeft in zijn verslag staan dat hij enkele tandjes tang heeft, daarover verschil ik van mening met de keurmeester. Jari en Felís kregen beide een Zeer Goed totaalbeeld. Na de keuring werden de pups allemaal nog onderworpen aan het oogonderzoek. Altijd weer spannend. Alle aanwezige pups en Felís zijn voorlopig vrij bevonden van oogafwijkingen. Ik wil alle pupkopers nogmaals heel hartelijk danken voor hun komst. De meesten van jullie moesten vroeg opstaan en de nodige kilometers maken. En ondanks dat sommigen van jullie een drukke agenda hadden, waren jullie toch bereid om te komen. Dankzij jullie kon ik een bijna compleet nest laten zien. Begin november de laatste heuponderzoeken en dan kan ik de combinatie Jari x Felís evalueren. Wat ik zo gehoord heb zijn jullie in ieder geval erg te spreken over de honden en dat doet me deugd. Hieronder een paar foto's van de fokdag, die ik gemaakt heb. Helaas laat de kwaliteit wat te wensen over. Mochten jullie nog foto's hebben gemaakt, dan houd ik me aanbevolen.

VaderJariEnMoederFelis.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FloortjeNouskaJariFelis.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FerronJordVitasLisaNoraFrouke.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Wandeling met "van Drentenpassies" te Ede

18 oktober 2009

Vandaag was er weer een van Drentenpassiewandeling. De opkomst was dit keer niet groot, maar desondanks weer erg gezellig. Het programma voor de wandeling was iets aangepast vanwege de deelname van twee hoogbejaarde dames, Floortjes HD en het feit dat ik nog naar een verjaardag moest. Dus in plaats van anderhalf tot twee uur de wandeling ong. gehouden op een uur. Het was schitterend weer, de zon scheen volop. We kwamen samen bij Juffrouw Tok in Ede om na een kopje koffie richting wandelgebied te vertrekken. Allen die hebben meegewandeld, bedankt voor jullie komst en ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik. De deelnemende honden waren Milo, Nando, Beike, Rosita, Floortje, Esmee, Dagmar, Felís en Lisa. En ook Laika het Kooikerhondje, Pilar de Norfolk Terrier, Easy de Flatcoated Retriever en Jara de Nova Scotia Duck Tolling Retriever waren van de partij. Onderstaand een aantal foto's gemaakt door Gerrit Egberts, waarvoor hartelijk dank! Ik ben zo stom geweest om het fototoestel in de auto te laten liggen, niet erg handig!

Beike2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FloortjeKijkt.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Aandacht.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
GroepsfotoBankje.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
GroepsfotoBankje2.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
GroepHonden.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Fotograaf Gerrit Egberts.


Felís en Dagmar succesvol op de Wereldhondententoonstelling in Bratislava, Slowakije

13 oktober 2009

Op 10 oktober heb ik met Felís en Dagmar deelgenomen aan de Wereldhondententoonstelling in Bratislava, Slowakije. Eerst heb ik samen met mijn ouders en de honden genoten van een week vakantie aldaar. Wij en vooral Esmee, Dagmar, Felís en Lisa hebben erg genoten getuige onderstaande foto's. Ter afsluiting van de vakantie heb ik deelgenomen aan de clubshow en wereldhondententoonstelling in Bratislava. Tijdens de Wereldhondententoonstelling kon je als je op de clubshow én op de Wereldhondententoonstelling 1e werd met de kwalificatie Uitmuntend Slowaaks kampioen en Slowaaks veteranenkampioen worden. Aangezien ik toch al naar de wereldhondententoonstelling wilde, leek het me wel leuk om te proberen het Slowaaks kampioenschap te halen. Op zaterdag 10 oktober was er de clubshow voor rassen die geen rasvereniging hebben in Slowakije. Dagmar was ingeschreven in de veteranenklas en Felís in de kampioensklas. Beide behaalden een 1e Uitmuntend onder keurmeester mevr. Natalija Nekrosiene uit Litouwen en zij maakt Dagmar beste van het ras. De eerste punten waren binnen voor het Slowaaks veteranenkampioenschap en Slowaaks kampioenschap. Ze waren wel "zwaar bevochten" die punten, want hadden we de dagen daarvoor temperaturen van rond de 28 graden, op de clubshow regende het bijna de hele dag. Na een half uurtje waren wij al door en door nat en koud. De volgende dag, zondag 11 oktober, de Wereldhondententoonstelling. Wat een belevenis, zeg! Zoveel mensen, stands, ringen en honden dat moet je een keer hebben meegemaakt. Keurmeester was dhr. Zidar Miroslav uit Slovenië. Nooit had ik durven dromen wat de uitslag zou worden van deze show. Een wereldshow notabene. Er waren 7 Drenten ingeschreven, 2 openklas reuen, 1 kampioensklas reu, 1 jeugdklas teefje, 1 openklas teefje en Felís in de kampioensklas en Dagmar in de veteranenklas. Felís en Dagmar behaalden beide een 1e Uitmuntend, dus het Slowaaks kampioenschap was binnen. Maar dat niet alleen! Dagmar is Veteranen Wereld Winner 2009 geworden en Felís werd beste teef, Wereld Winner 2009, en ook nog eens beste van het ras.

DeWereldUit.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DeWereldIn.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OpHetUitlaatVeld.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
LisaOpDeUitkijk.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
KleineHuisOpDePrairie.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
HetSpeelVeldOp2Minuten.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
HeerlijkInDeSlowaakseZonRelaxen.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
VeteranenWereldWinner09.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
WereldWinner09.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DagmarVWW09.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
FelisWW09.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
DromenOverSucces.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Resultaten HD onderzoek pups Jari x Felíssora van Drentenpassie

13 oktober 2009

Op 15 september 2009 zijn er van Vitas en Floortje (Maysa) heupfoto's gemaakt om te kijken of ze mogelijk heupdysplasie hebben. De foto's zijn inmiddels officieel beoordeeld en de resultaten zijn als volgt. De uitslag van de heupen van Vitas is A met een norbergwaarde van 23, botafwijking 0 en onvoldoende aansluiting. Eindbeoordeling volgens Internationale F.C.I.; HD A. Helaas is de uitslag van de heupen van Floortje (Maysa) D met een norbergwaarde van 0, botafwijking 3 en slechte aansluiting en ondiepe kom. Eindbeoordeling volgens Internationale F.C.I.; HD D.


Veldwerkwedstrijd Westernieland, georganiseerd door de gebruikshondencommissie Vereniging de Drentsche Patrijshond

26 september 2009

Vandaag met Lisa (Damita) deelgenomen aan de jeugdveldwerkwedstrijd in Westernieland, georganiseerd door de gebruikshondencommissie van de vereniging de Drentsche Patrijshond. Haar derde en laatste wedstrijd voor dit jaar. En zoals wel vaker is het ook dit keer driemaal scheepsrecht, want vandaag heeft Lisa een kwalificatie behaald. Onder keurmeester Ton Slager behaalde ze de kwalificatie 2e Goed. Ze liep stukken beter dan voorgaande keren en heeft een overtuigend punt gemaakt op een fazantenhen. Cicco du Marais de la Malvoisine (Epagneul Picard) behaalde een 1e Zeer Goed. Een uitstekende prestatie en ik ben zijn voorjager erg dankbaar voor zijn wijze woorden m.b.t. het vertrouwen hebben in je hond! Bink van 't Arrêt behaalde een Eervolle Vermelding. Voorjagers/eigenaren van harte gefeliciteerd en succes op de komende wedstrijden. Tegelijk met de jeugdklas werd ook de openklaswedstrijd gelopen. De honden die de wedstrijd succesvol afsloten; Fides van 't Poldersdijkje (Drent) met 1e Uitmuntend. Een fantastische prestatie, er zijn niet veel Drenten die een Uitmuntend scoren op de veldwerkwedstrijden. Jan, van harte proficiat en geniet ervan! Silke van 't Holtenbos (Drent) met 2e Zeer Goed en Pietro dei Vincini del Monastero (Bracco Italiano) met 3 Zeer Goed. Allen van harte proficiat en veel succes op de komende wedstrijden.


Veldwerkwedstrijden

24 september 2009

Vandaag met Lisa (Damita) deelgenomen aan de jeugdveldwerkwedstrijd in Gieten, georganiseerd door de gebruikshondencommissie van de vereniging de Drentsche Patrijshond. Het was haar 2e najaarswedstrijd. Op 18 september liep ik met haar in Dirksland. Lisa weet nog niet waar het spelletje om gaat en is veel te braaf. Ze blijft te dicht bij mij en is veel te onzeker in het veld. Wel handig in het dagelijks leven zo'n brave hond, maar in het veld moet ze lekker ondeugend en brutaal zijn. Vandaag in Gieten zag ik daar zelf een beetje verandering in komen. Inmiddels heeft ze toch al wel af en toe gezien dat er in het veld iets te halen kan zijn. Ze ging zowaar af en toe een eind bij mij vandaan. De eerste loop was in de aardappel, voor haar de eerste keer en erg zwaar om in te lopen. Maar ze worstelde zich er redelijk goed doorheen. Ze moet veel meer onder wild komen en ik hoop dan ook snel wat velden te vinden waar ik met haar en Felís mag oefenen en waarvan bekend is dat er veel wild zit. De honden die de wedstrijd succesvol afsloten; Timco van 't Arrêt (Drent) met 1e Zeer Goed, Cicco du Marais de la Malvoisine (Epagneul Picard) met 2e Goed, Maja vom Bimolterfeld (Grote Munsterlander) met 3e Goed en Athos van de Schaarsheid (Grote Munsterlander) kreeg een Eervolle Vermelding. Voorjagers en/of eigenaren van harte proficiat! Tegelijk met de jeugdwedstrijd werd vandaag in Gieten ook de openklasveldwedstrijd gehouden, ook georganiseerd door de gebruikshondencommissie van de vereniging de Drentsche Patrijshond. De honden die deze wedstrijd succesvol afsloten; Vasha des Hauts de Pian (Epagneul Français), voorgejaagd door haar eigenaresse Raba Sonneveldt, met 1e Goed. Silke van het Holtenbos (Drent), voorgejaagd door haar eigenaar Klaas de Vries met 2e Goed. Floortje van het Holtenbos (Drent), voorgejaagd door haar eigenaresse Astrid Verhaar, behaalde een Eervolle Vermelding, een uitstekende prestatie. Raba, Klaas en Astrid van harte proficiat en Astrid, een kwalificatie gaat er zeker komen, dat is slechts een kwestie van tijd!

VerWegInDeBieten.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
TussenDeAardappel.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
OpWegNaarHetVeld.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
EenVanDeVierLiefsteHonden.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Fotograaf Sonja Weijer


Terugkomdag nest Lindy van 't Drentsche Geluck x Tobias van Drentenpassie

20 september 2009

Vandaag was ik aanwezig bij de terugkomdag van het nest van Lindy x Tobias. Toen de fokster, Sjoukje ter Meulen, mij vroeg of ik zin had om te komen, hoefde ik daar niet over na te denken. Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat er geworden is van nazaten van mijn honden. Om 10.00 uur was de samenkomst op recreatiegebied de Oeverlanden in Amsterdam. Vier van de zeven nakomelingen waren er aanwezig. Er was voor de honden wild meegenomen om te kijken of ze dat wilden apporteren. Nou dat was geen probleem. En ook het zwemmen ging ze erg goed af. Tijdens de wandeling werd er lekker gespeeld en flink gerend, waarbij ze totaal geen oog hadden voor de mensen die daar ook liepen. Sjoukje bedankt voor de uitnodiging en Peter jij bedankt voor de "wildgeslaagde" dag. En natuurlijk ook de eigenaren bedankt voor jullie komst en ik hoop dat jullie het ook een geslaagde dag vonden. Geslaagd was het wat mij betreft zeker. Ik heb genoten van de pups en ben benieuwd hoe ze het volgend jaar op de fokdag doen. Meer foto's van de terugkomdag zijn binnenkort te zien in het fotoalbum van Tobias.

Donna van 't Drentsche Geluck
Donna van 't Drentsche Geluck
Cootje van 't Drentsche Geluck
Cootje van 't Drentsche Geluck
Burton van 't Drentsche Geluck
Burton van 't Drentsche Geluck
Bowie van 't Drentsche Geluck
Bowie van 't Drentsche Geluck
Lindy van 't Drentsche Geluck
Lindy van 't Drentsche Geluck
Donna met Eend
Donna met Eend
Burton met Eend
Burton met Eend
Bowie met Eend
Bowie met Eend
Lunchpauze.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Groep.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
Water.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs
TeWater.jpg ;Van Drentenpassie, Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs

Fotograaf Helen Reurings


6e Clubmatch Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond

29 augustus 2009

Zaterdag 29 augustus was de clubmatch van de Belgische Vereniging de Drentsche Patrijshond. Dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. Keurmeester was dhr. Jos van Soest. De heer Ad v.d. Snee moest helaas verstek laten gaan. Net als vorig jaar was het weer een erg gezellig dag. Het weer was prima en de sfeer was erg goed. Er waren dit jaar 62 Drenten ingeschreven. Lisa, haar broer Ferron, Felís, Dagmar en Nando waren ingeschreven en behaalden allemaal een Uitmuntend. Lisa en Ferron werden als 3e geplaatst in hun klasse, de middenklasse. Felís en Dagmar beide als 2e. Felís in de kampioensklasse en Dagmar in de veteranenklasse. Daarnaast deed ook nog Milo (zoon van Nando en Bernadette van de Omringdijk) mee in de openklasse. Ook hij behaalde een Uitmuntend. Clubwinnaar werd de reu Jabari Rista van ’t Perjanveld, eigenaar Heidi Delacroix. Heidi, van harte proficiat!

Milo
Milo
Milo
Milo
Rechts Milo
Rechts Milo
Broer en zus
Broer en zus
Ferron Simonne
Ferron Simonne
Ferron
Ferron
Toeschouwers
Toeschouwers
Nando
Nando
Lisa
Lisa
Lisa
Lisa
Lisa
Lisa
Lisa
Lisa

De foto’s van Lisa zijn gemaakt door Tiny Key, waarvoor mijn hartelijk dank!


Resultaten HD- en ED onderzoek

24 augustus 2009

Milo, zoon van Nando van Drentenpassie en Bernadette van de Omringdijk is op 10 juni onderzocht op heup- en elleboogdysplasie. De resultaten zijn binnen. De uitslag van de heupen is A met een norbergwaarde van 38, botafwijking 0 en onvoldoende aansluiting. Eindbeoordeling volgens Internationale F.C.I.; HD A. De uitslag van de ellebogen is zowel links als rechts vrij van arthrose, OCD, LPC, LPA en Inc. Eindbeoordeling volgens Internationale F.C.I. Elbow group; free. De onderstaande foto' s van Milo zijn gemaakt door zijn eigenaar G. Egberts.

Milo
Milo
Milo
Milo
Vader en zoon Nando en Milo
Vader en zoon Nando en Milo
Vader en zoon Nando en Milo
Vader en zoon Nando en Milo

Rex vindt nieuw baasje

23 augustus 2009

Rex heeft al een nieuw baasje gevonden.


Herplaatsing, Rex

21 augustus 2009

Rex is op zoek naar een nieuw baasje. Meer informatie kunt u vinden bij herplaatsing.


K.N.J.V. proef georganiseerd door de rasverenigingen "Vereniging De Drentsche Patrijshond" en "De Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen" te Beesd

7 augustus 2009

Op de K.N.J.V. proef te Beesd hebben de volgende Drentsche Patrijshonden een B diploma behaald:

Jelle Senna van Selihof, eig. en voorjager Bert den Uijl behaalde een B met 67 punten, Teuny Filia van de Pergenshove, eig. en voorjager Willeke Loots, behaalde een B met 62 punten en Floortje van 't Holtenbos, eig. en voorjager Astrid Verhaar, behaalde een B met 59 punten. Allemaal van harte gefeliciteerd, eindelijk de B, zodat jullie aan de MAP's kunnen deelnemen! Hoewel "eindelijk" dat valt erg mee, zover ik begrepen heb was het jullie 2e proef. Voor Jelle was het de eerste keer dat hij aan een proef meedeed op de jonge leeftijd van 13 maand en dan meteen een B halen, dat belooft wat voor de toekomst! Grote kans dat we Jelle net als wijlen zijn voorganger Jelle van Zijpendaalstate in actie zien op de Nimrod.

Natuurlijk ook de overige deelnemers die een diploma hebben behaald van harte proficiat. En voor diegene die het diploma niet hebben behaald is er volgend jaar weer de mogelijkheid om mee te doen aan de apporteertraining 2010. De training is iedere 1e zaterdag van de maanden maart t/m juli 2010, in de ochtend of middag (afhankelijk van het aantal deelnemers). De trainingslokaties zijn wisselend door heel Nederland. De kosten zijn € 85,00. Alle informatie over de apporteertraining kunt u hier vinden. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar apporteertraining@drentschepatrijshond.org


Uitslagen K.N.J.V. proef

1 augustus 2009

Op de K.N.J.V. proef in Vriezenveen hebben de volgende Drentsche Patrijshonden een C diploma behaald:

Teuny Filia van de Pergenshove, eig. en voorjager Willeke Loots, behaalde een C met 43 punten en Floortje van 't Holtenbos, eig. en voorjager Astrid Verhaar, behaalde een C met 40 punten. Voor beide honden had een B diploma er zeker ingezeten, maar helaas lukte het dit keer net niet. Ik verwacht dat op de K.N.J.V. proef in Beesd zeker het B diploma behaald zal worden. Voorjagers in ieder geval veel succes!


Tobias, Jannes, Drentje, Wessel, Joeta, Geisha, Kyra en Felís vieren hun 5e verjaardag

28 juli 2009

Op onderstaande foto (links) vlnr. Kyra, Geisha, wijlen Dee Jay, Wessel, Jannes, Tobias, Joeta, Drentje en bovenaan over dwars Felís. Helaas is Dee Jay op 11 november 2005 verongelukt. Op de foto rechts de ouders, links Dagmar en rechts Barry.

Nest-Dagmar-Barry.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Dagmar-Barry2.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

6e Clubmatch Belgische vereniging de Drentsche Patrijshond

26 juli 2009

Op zaterdag 29 augustus houdt de Belgische vereniging van de Drentsche Patrijshonden haar jaarlijkse clubmatch. Deze dag staat bekend om zijn gezelligheid, informele sfeer en lekkere en goedverzorgde BBQ. De dag wordt gehouden te Heurne (Oudenaarde) in de openlucht, dus ideaal voor ons ras. Keurmeester dit jaar is de heer Ad v.d. Snee uit Nederland. De inschrijven sluit op 15 augustus. Alle informatie kunt u vinden op de website van de vereniging


Landgoedfair 2009

26 juli 2009

Van 12 t/m 16 augustus organiseert Heerlijkheid Marienwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Dit jaar alweer voor de 15e keer, een lustrum die belooft extra feestelijk te worden. Op zaterdag 15 augustus is de gebruikshondencommissie van de vereniging de Drentsche Patrijshond aanwezig. Er worden apporteerdemonstraties gegeven en tevens is er een parade van Drentsche Patrijshonden. Ook dit evenement is weer een uitstekend moment om kennis te maken met de Drentsche Patrijshond.


Jachthondenproef Drentsche Patrijshond

15 juli 2009

Op vrijdag 7 augustus organiseert de gebruikshondencommissie van de vereniging de Drentsche Patrijshond de jaarlijkse K.N.J.V. jachthondenproef op Landgoed Mariënwaerdt te Beesd. Deelname aan deze jachthondenproef is alleen mogelijk voor Drentsche Patrijshonden, Friese Stabij- en Wetterhounen. Voor meer informatie over deze proef verwijs ik u graag naar de website van de vereniging.

Indien u geïnteresseerd bent in de Drentsche Patrijshond en/of denkt over de aanschaf, van dit zeker niet voor iedereen geschikte ras, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze jachthondenproef. U kunt er kennismaken met de Drent en hem als jachthond in actie zien. Ook is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te treden met eigenaren en zo te kijken of de Drent mogelijk voor u een geschikte hond is.

Wellicht tot ziens in Beesd!


Esmee's eerste nest viert vandaag 11e verjaardag

6 juli 2009

Arie, Josca, Belle en Nouschka vieren vandaag hun 11e verjaardag. Dat betekent dat het alweer 11 jaar geleden is dat mijn eerste nestje werd geboren. Wat was dat spannend! De dekking, de dracht, de geboorte en vervolgens het afscheid en voor jullie het begin van een nieuw leven bij jullie baasjes en voor mij het begin van een spannende tijd of het allemaal goed zou gaan en jullie je zouden gedragen. Terugkijkend op die tijd heb ik van mijn eerste nestje toch heel veel geleerd. Helaas was het niet allemaal vreugde en blijdschap. Van twee van "mijn" puppen heb ik al vroeg definitief afscheid moeten nemen. Banjer en Demi nog steeds zijn jullie in mijn gedachten, zeker nu. En Arie, jou ben ik "kwijtgeraakt" toen je met je baasjes in Frankrijk ging wonen. Ik hoop dat het goed met je gaat. Mochten jouw baasjes mijn website bezoeken, dan zou ik ze willen vragen om a.u.b. contact met mij op te nemen. Ik verneem erg graag hoe het met jullie gaat. Foto's van Esmee en Nimrod en hun nakomelingen zijn te vinden op de nakomelingenpagina.


Reunie pups Jari x Felís

20 juni 2009

Vandaag was de reunie van de pups van Jari x Felís. Om 11.00 uur kwamen we samen bij Theehuis 't Hooge Erf. Helaas konden Nora en Vitas niet, maar Jord, Ferron, Mees, Frouke, Floortje, Nouska en Lisa natuurlijk waren naar Lage Vuursche gekomen. Omdat de eigenaren van Jari niet konden komen heb ik hem opgehaald, zodat de mensen met hem konden kennismaken en een beetje konden bekijken op wie hun "pup" nu het meeste leek. Na het nuttigen van een kopje koffie vertrokken we voor een wandeling van ong. 1 uur. Na de wandeling werd er gezamelijk nog iets gedronken en gegeten. Al met al was het een erg gezellige dag en ben ik supertrots op de pups en hun baasjes. Er is geen onvertogen blaf gevallen en de honden en eigenaren hebben zich prima vermaakt. En ook belangrijk het weer heeft goed meegewerkt, de zon scheen de hele dag. Allemaal bedankt voor jullie komst en we zien elkaar zeker weer op de fokdag 24 oktober! Hopelijk lukt het Mees dan ook nog te komen voor zijn vertrek naar Kenia. Hieronder twee foto's van de groep, vastgehouden door de eigenaar van Floortje. Twee foto's van Jari, Floortje en Felís en op de achtergrond Kooikerhondje Laika "het zusje" van Floortje. En een foto van Jord en Jari. De overige foto's staan in het fotoalbum.

Allemaal.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Allemaal2.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Jari_Floortje_Felis.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie
Jari_Floortje_Felis2.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Jord_Jari.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

Taran, Nero, Nando, Beike, Tara, Rosita en Dagmar vieren hun 9e verjaardag.

20 juni 2009

Op onderstaande foto zijn ze 2,5 week oud en rechts de ouders Esmeralda (Esmee) the Gloucester en wijlen Boaike fan de Trije Feanen.

NestBoaike-Esmee.png Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Esmee-Boaike.png Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

Joris geplaatst

15 juni 2009

Voor Joris is een nieuw thuis gevonden. Hij verblijft vanaf nu bij de fam. Van Riel in Duitsland.

Joris_kop.jpg Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

Internationale tentoonstelling te Erfurt, Dld. Keurmeester; Dhr. E. Deutscher (A)

14 juni 2009
Damita van Drentenpassie (Lisa)

1e uitmuntend, een punt voor het Duitse Jeugdkampioenschap en beste jeugdhond; ze heeft nu de benodigde 3 punten gehaald (en zelfs een punt over) en mag als Duits Jeugdkampioen door het leven. Daarnaast mag ze nu behalve de titel Rheinlandjugendsieger '09 ook de titel Landesjugendsieger Thüringen '09 achter haar naam voeren.

Lisa1_20090618.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Lisa2_20090618.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Lisa3_20090618.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

 

Felíssora van Drentenpassie (Felís)

1e uitmuntend en een punt voor het Duitse Kampioenschap, beste teef en beste van het ras. Naast de titel Rheinlandsieger '09 mag Felís nu ook de titel Landessieger Thüringen '09 achter haar naam voeren.

Felís heeft nu alle 5 punten voor het Duitse Kampioenschap, echter moet ze nog een jaartje wachten om zich Duits Kampioen te mogen noemen. Tussen het eerste en het laatst behaalde punt moet minimaal één jaar en een dag zitten. Er zit nu 4 maanden tussen, dus volgend jaar nog maar een keertje naar Duitsland om te kijken of ze dan ook als Duits Kampioen door het leven mag.

Felis1_20090618.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Felis2_20090618.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Felis3_20090618.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Hennie IJpelaar, waarvoor mijn hartelijk dank!


Nationale tentoonstelling te Erfurt, Dld. Keurmeester; Dhr. R. Doedijns (NL)

13 juni 2009

Damita van Drentenpassie (Lisa),1e uitmuntend, een punt voor het Duitse Jeugdkampioenschap en beste jeugdhond.
Felíssora van Drentenpassie (Felís), 1e uitmuntend en een punt voor het Duitse Kampioenschap, beste teef en beste van het ras.

Felis_A.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie Lisa_A.JPG Drentsche Patrijshond, Drentse Patrijs, van Drentenpassie

Internationale tentoonstelling te Oldenburg, Dld. Keurmeester; Dhr. M. Forte (Irl)

24 mei 2009

Damita van Drentenpassie (Lisa), 1e uitmuntend en een punt voor het Duitse Jeugdkampioenschap.
Felíssora van Drentenpassie (Felís), 1e uitmuntend en een punt voor het Duitse Kampioenschap, tevens beste teef.


Nationale tentoonstelling te Oldenburg, Dld. Keurmeester; Dhr. W. Peper (D)

22 mei 2009

Damita van Drentenpassie (Lisa), 1e zeer goed.
Felíssora van Drentenpassie (Felís), 1e uitmuntend en een punt voor het Duitse Kampioenschap.

Laatste wijziging 03-08-2017 17:13:01.  ©Bob Eskes