** Nieuws **
16-05-2018

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert vereniging De Drentsche Patrijshond, de oorspronkelijke rasvereniging, haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Deze clubmatch wordt gehouden op het buitenterrein van KC Dieren te Dieren en zal extra feestelijk zijn vanwege het 70 jarig jubileum van de vereniging. De inschrijving sluit op vrijdag 1 juni. Deze clubmatch is een aanrader om ervaring op te doen vanwege de gemoedelijke benadering en heel prettig voor de Drentsche Patrijshond, omdat het in de buitenlucht is. Meer info is te vinden op de website van de rasvereniging onder evenementen. 

03-04-2018

Aangezien ik het toch wat zorgelijk vind dat er regelmatig Drenten hun hart stil blijven staan op jonge leeftijd. En ik al een tijd vermoedens heb dat DCM ook zou kunnen spelen bij de Drent, heb ik Lana laten onderzoeken. Drs. M. Vink-Nooteboom heeft het onderzoek gedaan en gelukkig functioneert haar hart prima en is ze voor een jaar vrijgegeven.

Wat is dilaterende cardiomyopathie (DCM) 

Wanneer een hond DCM heeft, is de hartspier niet meer in staat om met voldoende kracht en snelheid samen te trekken. Hierdoor zal het hart minder goed bloed kunnen pompen en treden krachtige compensatiemechanismen op. Op termijn leidt dit tot hartfalen, vocht in de buik of longen en overlijden.
Wanneer een hond lijdt aan dilaterende cardiomyopathie is het mogelijk dat er duidelijke symptomen van DCM waarneembaar zijn, die aanleiding geven tot onderzoek. Sloomheid/verminderde conditie, flauwvallen, benauwdheid en hoesten kunnen gezien worden. Maar ook symptomen als afgenomen weerstand, eetlust of conditie kúnnen duiden op DCM. Het is echter ook mogelijk dat een eigenaar géén klachten waarneemt, tot de hond plotseling en onverwachts overlijdt aan een hartstilstand. Dit verschijnsel is zeer bekend bij de Dobermann, waar enkele tientallen procenten van de honden met DCM als éérste symptoom 'plotseling dood neervallen' hebben.
27-02-2018

Helaas bleek bij de echo dat Lana niet drachtig is. Rond augustus 2018 zal ze weer loops worden en dan proberen we het opnieuw met een andere reu.

28-01-2018

Lana is op date geweest bij Wiebe. Nu worden het hele spannende weken. Over 4 weken maken we een echo en weten we of het samenzijn vruchtbaar was. 

03-01-2018

Elk moment kan Lana loops worden en zal dan worden gedekt. Voor meer info klik hier

01-01-2018

Wij wensen iedereen een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2018! En hopelijk wordt er dit jaar een nieuwe generatie van Drentenpassies geboren. 
© Copyright 2018 - vandrentenpassie.nl