** Nieuws **
03-12-2018

Er wordt voor Drentsche Patrijshond teefje Kyra een nieuw baasjes gezocht. Kyra is een enthousiaste Drent van 4 jaar en ze zoekt een actieve baas, waarmee ze leuke dingen kan ondernemen. Meer informatie over Kyra is te vinden op de site van de rasvereniging.


27-11-2018

Vandaag verdrietig nieuws. De baasjes van Joeta hebben het moeilijke besluit moeten nemen om haar te laten gaan. Ze is 14 jaar en 3 maand geworden. Haar lichaam was op, haar geest nog lang niet. Joeta is een dochter van Dagmar x Barry. Zusje Kyra is nu de enige nakomeling nog, van het nest van 9, die nog leeft. Ik wens de baasjes van Joeta heel veel sterkte en ben ze dankbaar dat ze voor Joeta al die jaren de gouden mand zijn geweest. Ze is altijd liefdevol verzorgd en was echt onderdeel van hun gezin. Ik herinner me de leuke foto's en berichtjes tijdens de vakanties in het buitenland. Dag lieve Joeta, ik zal je nooit vergeten! Het is goed zo, je familie wacht op je achter de regenboog!


17-11-2018

Op 17 november is Lana bevallen van 5 pups, 2 reuen en 3 teven. 


15-10-2018

Vandaag de echo-dag en ik ben ontzettend blij te kunnen schrijven dat de dierenarts in ieder geval 4 pups heeft gezien. Lana is dus drachtig van Joris. De pups worden rond 17 november verwacht.

17-09-2018

Vandaag is Lana gedekt door Joris fan de Indo-Anjoho. Over 4 weken laat ik een echo maken om te kijken of de dekking succesvol is geweest


02-09-2018

Het wordt weer een spannende tijd, want vandaag is Lana loops geworden.  


09-08-2018

Ik ben erg blij te kunnen vermelden dat ik 2 geweldige echtgenoten voor Lana heb gevonden. Allereerst is daar Rinus van 't Wilhoeckske, die mijn voorkeur heeft en eerste keuze is. Daarnaast heb ik een mooie reserve gevonden in Joris fan de Indo-Anjoho. Beide reuen zijn HD, ED, vWD en oogafwijkingen vrij. Rinus heeft daarnaast SJP diploma's, een veldwerkkwalificatie, meerdere eervolle vermeldingen en is praktijk bejaagd. Joris is in training voor het werk na het schot. 

Het wachten is nu op de loopsheid van Lana en dan hopelijk een geslaagde dekking. Rinus van 't Wilhoeckske

HD vrij
ED vrij
vWD vrij
Oogafwijkingen vrij
Show Uitmuntend
Veldwerkkwalificatie en eervolle vermeldingen
SJP diploma's
Praktijk bejaagd


Joris fan de Indo-Anjoho

HD vrij
ED vrij
vWD vrij
Oogafwijkingen vrij
Show Uitmuntend
In training voor het werk na het schot28-07-2018

Hieperdepiep....hoera! 

Vandaag ontvangen 2 pups uit het nest van Barry x Dagmar hun 14e verjaardagskaart. Vandaag vieren Kyra en Joeta namelijk hun 14e verjaardag. Still going strong en ik hoop dat ze nog een tijd quality time gegund is samen met hun baasjes. Van harte gefeliciteerd en een dikke knuffel! Zie ook het bericht hierover op mijn facebookpagina Drentsche Patrijshonden van Drentenpassie 


13-07-2018

Drentje van Drentenpassie, geboren 28-07-2004 - overleden 13-07-2018

Helaas vandaag ook het verdrietige bericht dat Drentje, broer van Felís is overleden. Zijn baasje hebben ook hem uit liefde moeten loslaten. Hij zal ontzettend gemist worden. Hij werd op 15 dagen na 14 jaar. Hij heeft een fantastisch leven gehad, waarvoor ik zijn baasjes heel erg wil bedanken. Dag lieve Drentje. Ik zal je nooit vergeten.  

09-07-2018

Felíssora (Felís) van Drentenpassie, geboren 28-07-2004 - overleden 09-07-2018

Vandaag heb ik helaas en met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn ontzettend dierbare Felís. Haar lichaam was op, haar geest nog lang niet. Uit liefde voor haar heb ik deze ontzettend moeilijke beslissing moeten nemen en heb haar ook uit liefde losgelaten. Ik ga haar zo ontzettend missen. Vooral de laatste maanden met haar waren nog intensiever dan normaal vanwege de extra zorg die ze verdiend had. Ik mis haar heel erg. Ze is op 19 dagen na 14 jaar geworden. Lieve Felís ik zal je nooit vergeten en ik houd van je voor altijd! Ooit zien we elkaar terug en dan ga ik verder met knuffelen waar ik vanochtend mee moest stoppen. Bedankt voor je bijna 14 jaar trouw, liefde en steun, je was een geweldig maatje en zoveel meer dan dat. 
Dag lieverd, doe je de groeten aan je moeder, oma en aan Tessa? Ik zal je nooit vergeten en draag je voor altijd mee in mijn hart!

16-05-2018

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseert vereniging De Drentsche Patrijshond, de oorspronkelijke rasvereniging, haar jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Deze clubmatch wordt gehouden op het buitenterrein van KC Dieren te Dieren en zal extra feestelijk zijn vanwege het 70 jarig jubileum van de vereniging. De inschrijving sluit op vrijdag 1 juni. Deze clubmatch is een aanrader om ervaring op te doen vanwege de gemoedelijke benadering en heel prettig voor de Drentsche Patrijshond, omdat het in de buitenlucht is. Meer info is te vinden op de website van de rasvereniging onder evenementen. 


03-04-2018

Aangezien ik het toch wat zorgelijk vind dat er regelmatig Drenten hun hart stil blijven staan op jonge leeftijd. En ik al een tijd vermoedens heb dat DCM ook zou kunnen spelen bij de Drent, heb ik Lana laten onderzoeken. Drs. M. Vink-Nooteboom heeft het onderzoek gedaan en gelukkig functioneert haar hart prima en is ze voor een jaar vrijgegeven.

Wat is dilaterende cardiomyopathie (DCM) 

Wanneer een hond DCM heeft, is de hartspier niet meer in staat om met voldoende kracht en snelheid samen te trekken. Hierdoor zal het hart minder goed bloed kunnen pompen en treden krachtige compensatiemechanismen op. Op termijn leidt dit tot hartfalen, vocht in de buik of longen en overlijden.
Wanneer een hond lijdt aan dilaterende cardiomyopathie is het mogelijk dat er duidelijke symptomen van DCM waarneembaar zijn, die aanleiding geven tot onderzoek. Sloomheid/verminderde conditie, flauwvallen, benauwdheid en hoesten kunnen gezien worden. Maar ook symptomen als afgenomen weerstand, eetlust of conditie kúnnen duiden op DCM. Het is echter ook mogelijk dat een eigenaar géén klachten waarneemt, tot de hond plotseling en onverwachts overlijdt aan een hartstilstand. Dit verschijnsel is zeer bekend bij de Dobermann, waar enkele tientallen procenten van de honden met DCM als éérste symptoom 'plotseling dood neervallen' hebben.

27-02-2018

Helaas bleek bij de echo dat Lana niet drachtig is. Rond augustus 2018 zal ze weer loops worden en dan proberen we het opnieuw met een andere reu.


28-01-2018

Lana is op date geweest bij Wiebe. Nu worden het hele spannende weken. Over 4 weken maken we een echo en weten we of het samenzijn vruchtbaar was. 


03-01-2018

Elk moment kan Lana loops worden en zal dan worden gedekt. Voor meer info klik hier


01-01-2018

Wij wensen iedereen een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2018! En hopelijk wordt er dit jaar een nieuwe generatie van Drentenpassies geboren. 
© Copyright 2018 - vandrentenpassie.nl